DjomlaKS
2020-12-31T20:06:46Z
Jos malo i trebati ce otvoriti temu o nacionalnim manjinama u Hrvatskoj(u zagradi Romi) :)1

Šalu na stranu, al šire se priče na drustvenim mrežama o napadima roma na pojedine kombije. Ne mora biti istina, al dobro je biti na oprezu.

Moram priznati da mi dođe toplo oko srca kad vidim kolika pomoc stize sa svih strana. Zato mi se i činio ovaj potres puno gadnij od onog u Zagrebu. Doslovce se pola Europe podiglo za pomoc, i jos uvijek stize sa svih strana.
E sad, ne treba se čuditi sto i lešinari rade svoj dio posla. Odmah su se pojavili brojni lažni računi i udruge., al neka im. Treba samo biti oprezanij, i paziti u ovoj strci. Lešinari protiv svoje prirode ne mogu, a na ostalima je da se bore protiv toga.
Ono sto me smeta su npr. postupci Crvenog Križa, jer dosta proizvoda bez deklaracije završava u smeću.

Al sve u svemu, ovo je jedna ogromno lijepa gesta od svih ljudi koji pomažu.
thelovacluka
2020-12-31T20:21:30Z
Originally Posted by: bero 

Zivimo u doba fake newsa, kada svaki poremeceni jadnik moze preko fejsa sirit svasta, poput ovog lika:

https://www.jutarnji.hr/...dalastine-pisao-15040099 

zato treba dobro promislit i istrazit kada se nesto procita.

don'tz start that shit here bro :)38

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
cayman
2021-01-01T08:36:49Z

Originally Posted by: cayman 

Mislim koja je korist nazvati. Suočiš se sa šljamom. U tom momentu ili te opljačkaju ili ih napenaliraš. Džaba ti policija poslije sukoba

Ali bas nitko? Cak ni medije da obavijesti? I nitko nista ni ne snimi mobom, a svi danas imaju smartfone?

Ne znam, cudno mi to sve. Drumski razbojnici navalili, a policija ni mediji nemaju NIJEDNU dojavu.

Ali dobro. 5g mreze su sumnjive, dok ova prica npr nije. Ocito novo normalno.

Nisi mi odgovorio jesi li bio prisutan kod te zasjede?

Sretna nova godina, lošija od prošle nikako ne bude.

Da, bio, sudjelovao, odradio kaj treba 🙂
pasbrata
2021-01-01T13:17:48Z

I nitko nista ni ne snimi mobom, a svi danas imaju smartfone?

Ne znam, cudno mi to sve. Drumski razbojnici navalili, a policija ni mediji nemaju NIJEDNU dojavu.

Nisi mi odgovorio jesi li bio prisutan kod te zasjede?

imam neki objekt na koji su se nameračili cd-romi
prvo su pokrali nešto od tehnike... veli mi stari da su i iz termoakumulacione peći nešto vadili... valjda oni znaju što unutra vrijedi...
u drugom su isto otišle neke gluposti...
e sad dal je bio samo treći ili i četvrti i peti pojma nemam ali više nemam ni lustere, laminat, a fali i tri prozora s jedne strane gdje je bio kombi...
kad sam pitao mještana kakvi su inače problemi u mjestu dobijem odgovor na 1km je cd-romsko naselje... pa samo u tu benzinsku kraj tebe je bilo ove godine pet provala...

znači nije da ne vjerujem da cd-romi nebi pljačkali humanitarnu pomoć, vlakove i banke...
ali valjda kad bi išli na nekog caymana&co pa više zamišljam to kao mad max 2 style... znači naoraužani... možda i kuburama... ali u najmanju ruku lancima, mačetama i vilama...

nofrx
2021-01-01T13:26:14Z
Navijači A.S.Rome ne srame se ničeg osim poštenog rada.
KW CHAMPION
bero
  • bero
  • Advanced Member
2021-01-01T13:42:54Z
Nofrx, ti se na sva usta hvalis da nisi ovca i da volis svaku vijest istrazit, ovo tebi zvuci uvjerljivo?

MUP demantira sve, kazu da nemaju nikakve prijave, a da su i stalno na terenu i da nema sanse da ne bi culi za to.

E sad, kome vjerovati, caymanu ili mup-u?
Zanimljivost kod caymana jest i da mu je 90 % postova ovdje zadnjih godina vezano za rome. :D
I eto, sad bas njega navodno napali romi u robin hood maniri, ili bolhe rec american ninja uvodnoj sceni.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
nofrx
2021-01-01T13:47:24Z

Nofrx, ti se na sva usta hvalis da nisi ovca i da volis svaku vijest istrazit, ovo tebi zvuci uvjerljivo?

MUP demantira sve, kazu da nemaju nikakve prijave, a da su i stalno na terenu i da nema sanse da ne bi culi za to.

E sad, kome vjerovati, caymanu ili mup-u?
Zanimljivost kod caymana jest i da mu je 90 % postova ovdje zadnjih godina vezano za rome. :D
I eto, sad bas njega navodno napali romi u robin hood maniri, ili bolhe rec american ninja uvodnoj sceni.

Ne vidim zasto mu ne bi vjerovao?

Možda mup ne želi dizat paniku pa svjesno zataškava.
A još vjerovatnije da ljudi ne prijavljuju.
Znaš da nemaš koristi i samo se osramotiš po novinama i tv.

Da su mene zaustavili, pretukli i opljačkali sigurno ne bih prijavio policiji i novinarima da se blamiram danima po medijima nego bi se otresao od prašine i otišao kući

I Fist ih je vidio kako na dotičnom području peku janje (za koje sumnjam da su ga kupili).
KW CHAMPION
bero
  • bero
  • Advanced Member
2021-01-01T13:53:39Z
Vidio je kak peku janje, nije vidio pljacke vozila.

Znaci MUP zataskava? Klasicni odgovor. Anonimni internet upisi su najvjerodostojniji.
- dr jupidu
bero
  • bero
  • Advanced Member
2021-01-01T13:54:53Z
Tebi je sramocenje prijavit napad ili pljacku policiji ili medijima?
Danas ljudi zovu novinare cim im se zvaka zalijepi za hlace.
- dr jupidu
nofrx
2021-01-01T14:19:29Z

Da, meni je sramoćenje kad ti objave pretučenu facu u lokalnim novinama i čitav grad o tebi priča 10 dana a počinitelj plati 700kn za remećenje javnog reda i mira, smije se i bude frajer.

To svako malo imamo u lokalnim novinama i svaki put se pitam jesu li ti ljudi koji se objavljuju u novinama kako su pretučeni zapravo retardirani.
Šta im to treba?

Ne živim u ZG kao ti.
Da živim u ZG vjerovatno bih razmišljao kao ti.
Ali shvati da za nas koji živimo u manjim gradovima vrijede neka druga pravila.

KW CHAMPION
cayman
2021-01-01T14:19:37Z
Hahahha, da, jer od laganja na jebenom forumu imam kakve točno koristi?

Jel da drugi put i slikamo da bude vjerodostojnije?
nofrx
2021-01-01T14:21:17Z

Vidio je kak peku janje, nije vidio pljacke vozila.

Znaci MUP zataskava? Klasicni odgovor. Anonimni internet upisi su najvjerodostojniji.

Ne tvrdim da mup zataškava.
Ali država mi odavno nije vjerodostojna, ne bi me čudilo da to rade kreteni iz ministarstva.

KW CHAMPION
pasbrata
2021-01-01T14:26:19Z

al ga i ti sereš... velim kod mene su sada krenuli i prozori nestajat... prijavljeno je jednom ili dvaput... da ću i dalje prijavljivat i neću jer nema smisla... al da bih rado postavio exploziv... bih... tko cd-romima što može... recimo ja dobijem "umoks" kad vidim slučaj alen ajkić
https://www.jutarnji.hr/...titi-400.000-kuna-585583 

ali mi je žao policajca... jer treba gledat kad uhvatiš malog cdroma i on promptno biva pušten i tako svaki put...
ajd u titovo vrijeme bi brko to ispendrečio jednom i više ne bi bilo problema s hamidovićima i raškićima itd...
bero
  • bero
  • Advanced Member
2021-01-01T14:27:49Z

Kakve koristi je imao jedan ex-mod sa svojih 8 klonova? Svatko ima svoje veselje.

No dobro, whatever. Nek ste vi odbili taj mucki napad.

- dr jupidu
cayman
2021-01-01T14:33:44Z
Hmm, i meni je mućki optuživati ljude da lažu. Napisao sam post prvenstveno za forumaše koji idu i planiraju ići ponovo tamo. Pristojno ću sada napustiti diskusiju

Edit:

[/YOUTUBE]

Vjerojatno i ovaj čovjek laže. I to pred novinarima
thelovacluka
2021-01-01T17:54:21Z
Bero, moram ti reći da si u krivu.

ti ne znaš što se sve događa s tom populacijom i oko nje i kakav je stav policije i zašto je takav, i kako funkcionira sudstvo, i Centri za soc. skrb i sve ostalo. to je jedna jako kompleksna situacija i može se razumijeti samo ako si dobro upoznat s time. situacija je usrana, da ti skratim.

A ti ako se ikad nađeš u takvoj situaciji probaj ti snimiti mobitelom.
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Bronson0
2021-01-01T18:10:43Z
Originally Posted by: nofrx 

Da, meni je sramoćenje kad ti objave pretučenu facu u lokalnim novinama i čitav grad o tebi priča 10 dana a počinitelj plati 700kn za remećenje javnog reda i mira, smije se i bude frajer.

To svako malo imamo u lokalnim novinama i svaki put se pitam jesu li ti ljudi koji se objavljuju u novinama kako su pretučeni zapravo retardirani.
Šta im to treba?

Ne živim u ZG kao ti.
Da živim u ZG vjerovatno bih razmišljao kao ti.
Ali shvati da za nas koji živimo u manjim gradovima vrijede neka druga pravila.

Ajde jos kad je nasilje nad ženama tipa daruvarac ili ko onaj did u Puli sto su ga tukli pred kamerama jos i ima nekog smisla.Ovo ostalo cista maloumnost.Ko ona zena sto je razvukla sina po svim novinama jer je dobio saku u glavu,a na kraju se ispostavilo da se popisao u casu i zaliva ljude

Svensson
2021-01-01T18:13:19Z

Kakve koristi je imao jedan ex-mod sa svojih 8 klonova? Svatko ima svoje veselje.

No dobro, whatever. Nek ste vi odbili taj mucki napad.

bero pripazi malo na ton

:)18
Black Arrow
2021-01-01T18:34:35Z
Prije neku godinu je Njemacki Spiegel napravio reportazu o velikim romskim porodicama koje operiraju
pretezno po njemackoj svicarskoj i austriji. Hrvatska im je centrala za povlacenje... imaju vile po najelitnijim mjestima okoline zagreba.

Ispitivali su i hrvatskog inspektora koji ne zeli biti prepoznat i suocili su ga sa djelovanjem tih roma izvan HR i on je rekao da oni tu nista ne mogu preduzeti ,
dok se ne cine krivicna djela u okviru drzave.Ako se ima odredjena sumnja mogu se pripratit itd.

Snimak je nazalost samo na njemackom jeziku ali nekad slike vise govore...:-)

Becks
2021-01-01T19:56:00Z
Bero - modus operandi im je da se postave kao trazioci pomoci i u cijeloj strci od naivnih ljudi poberu hrane i potrepstina koliko stignu. Ali isto nisam svjedocio nicemu takvom nego samo ovako preko socijalnih mreza. Jbga na nepoznatom si terenu nepoznatim ljudima dajes hranu i mozda u tim vecernjim satima ne prepoznas tko je lopov a tko zrtva, pa tek kad se odvije situacija ti dodje iz dupeta u glavu i skuzis da su te zavaljali.

Ja osobno sam ostecen preksinoc. Provalili su nam u radionu, obili lokot na ogradi, razbili prozore i iznijeli sve sto mogu prodati na ciosu. Kablovi, akumulatori, hladnjaci automobila su pokradeni, a razan skupocjeni alat je ostao netaknut (brusilice, akice itd) . Malo je drugacije ali je ocito da su iskoristili situaciju. Jbga nasa je krivica sto nemamo alarm niti kamere, a znamo da na sisackom podrucju ima dosta roma od kojih se neki bave kradjom.

Edit: cak je i sisacka gradonacelnica prekjucer izjavila da policija ima dojave o kradjama na potresom pogodjenom podrucju. U petrinji su pokusali provaliti u zlatarnu koja je u prizemlji urusene zgrade ali se alarm upalio pa su odustali
pozdrav velikom švedskom somelieru i keyboard ratniku Senadu koji nas sada prati kao gost (denis hanofer)
Users browsing this topic