Bio je zdavnja dokumentarac na televiziji svojevremeno. Nisam siguran da li se točno odnosilo na mormone (kolko me pamćenje služi jest, ali u posljednje vrijeme ne služi pa..).
Uglavnom radilo se o organizaciji u koju roditelji šalju buntovnu djecu, al jebga, roditelji naivni, bombardiraju ih sa reklamama na televiziji i misle da to nešto i vrijedi (naravno "preodgoj" je usmjeren na bogatiji sloj, viši srednji i sl.). Znam da ih kao tuku, vežu za krevet po par dana, tako da se ne mogu pomaknuti iz jednog položaja.. bilo je još nekih stvari, al ne sjećam se detalja, naravno pobjeć se ne može. Također roditelji ne mogu kontaktirati svoju djecu uopće, neke su potjerali kad su došli vidjet svoju djecu, mislim da je jedan roditelj i došao sa odvjednikom, al ne znam kako se ta situacija razriješila.
Eh da, sjećam se kad je jedna majka pričala situaciju kad se dijete vratilo. Kao prvo cijelo vrijeme je bio tih, povučen i gledao u pod, zatim za stolom je mali starcima rekao nešto u stilu "Molim Vas mogu li se ustati od stola!" takva neka glupost. Uglavnom potpuno im skrše samopouzdanje, a to i nije osobito teško kod djece u toj dobi. Mislim da je taj mali nakon toga imao i problema sa mokrenjem u krevet i snom općenito. Većinom ne ginu neizlječive traume. Naravno, ti njihovi kampovi se šire i ako se ne varam na njima također fine pare zgrnu.
Probat ću pronać kako se zvao dokumentarac, ali kao što rekoh prošlo je već vremena pa je to teško pronać.
T-Sranje = stoka monopolistička bez morala