JDS
  • JDS
  • Advanced Member
2020-11-22T15:01:52Z
Originally Posted by: DayHR 

Originally Posted by: JDS 

Originally Posted by: fanatic 

Naravno uz priliku za zaradu jer se do tada borio protiv najopasnijih likova za malu lovu, zašto Mirko između top boraca poput Herringa, Vovchanchyna, Fujite, ne bi mogao tražiti dodatno iskustvo protiv Kaneahare ili Dos Carasa, i prokušati isprobati neke stvari

da, upravo zato što je odlučio isprobati neke stvari je nesretnom Dos Carasu zabio nogu u glavu nakon samo 50 sekundi :)14

pišeš zašto Mirku u UFC-u nisu davali zvijezde? Upravo zato jer je Mirko bio preskupo plaćen pa su pokušavali oživit mu karijeru i ime (nakon Gonzage) na borcima koji nisu sami vrh.
Jebiga, Gonzaga ga je prepolovio, samim time otpada borba za naslov

ok, ajde evo mu neki kickboksač da se izvuče, dođe Kongo koji ga čisto pobjedi
nakon što se vratio u UFC, oni mu daju Mustaphu al-Turka. WTF? :)18

Nikad Mirko nije mogao adekvatno uspjeti u UFC-u jer su kavez i američka unified pravila previše nepovoljna za njega i njegov stil, donose previše kretanja, distance i klinčanja/hrvanja što je sve u suprotnosti s onime što on želi i treba; i daleko nepovoljnije za njega od boksačkog ringa i Pride pravila. Ali mogao je na prepad dobiti Couturea ili Sylviu koji su isto već bili potrošeni i kretali na put prema dolje, i koji su bili adekvatnog ugleda njegovom, i tako uzeti još nešto značajno u karijeri. Svježi Gonzaga i Kongo u usponu bili su puno lošiji matchup u nepovoljnim pravilima.

U biti, kad se govori o kojekakvim Mirkovim karakteristikama, kad se govori o karijeri Cro Copa, i kad se rade usporedbe sa ovim ili onim novijim modernijim zvijezdama, za Mirkovu karijeru uvijek treba istaknuti velik negativan utjecaj vanjskih okolnosti izvan borilišta. Nikome od njih nije borba za 1. mjesto na svijetu izmakla zbog propasti organizacije (Fuji TV raskida ugovor s Prideom u ljeto 2006., što uvjetuje Mirkov kasniji potips za UFC), nitko od njih nije morao potpuno mijenjati pravila i teren borilišta u najdelikatnijoj situaciji kad on treba rezultatski napraviti završni iskorak, i nikome poput Stipe, JDSa, Caina itd. nisu ubacivali dodatne prepreke i nekoliko dodatnih nezgodnih protivnika između u situaciji kad su trebali napast 1. mjesto.
Znači nije samo "Mirko psihički slab i loš staromodni trening, bahat, narcisoidan = neuspješan", a ovi kao moderni, psihički jaki, mecene i dobrotvori, pa kao uspješni, nego je Mirko jedan od boraca koji je imao naviše nesreće s višom silom i negativnim vanjskim okolnostima.

Bogami potrošeni Couture je pomeo svježeg Gonzagu nakon sto je pobjedio Mirka, a nakon sto ga je Gonzaga pobjedio ja bi rekao da su mu doveli Konga jer su mislili da ce se Mirko protiv njega vratiti, cisti kickboksac, Mirkovo godište, nema opasnosti od partera, siguran sam da su mislili da mu taj matchup odgovara, ali jbg nazalost je izgubio. Jedino se slažem da je trebao ici odmah na Couturea, ali nisam siguran da bi mu odgovarao više nego Gonzaga, Couture je bolji hrvac, najbolje koristiti zicu, a Mirko se tek poceo boriti u takvom borilištu, i zapravo je on sam prije Couturea trazio jos jednu borbu, i dali su mu Gonzagu.

Couture razbio Gonzagi nos headbuttom čelom u prvoj rundi. Kongo je iskoristio veliki prostor da se bori s distance i onemogućuje Mirka da mu priđe, i drži klinč na žici, kao i Gonzaga laktove i kruženje kao sat dalje od Mirkove zadnje ruke i noge u velikom okruglom prostoru.

Ne vjerujem da postoji dokaz da je Mirko tražio išta, negi su mu uvalili Gonzagu jer su očekivali nokaut za povećanje prodaje borbe protiv Couturea.

Jebiga stari svi su nesto iskoristili, i Mirko kad pobjedi nesto iskoristi, ali je UFC definitivno mislio da ce Mirko proci kroz Gonzagu, a Konga kao cistog udaraca su mu dali jer su mislili da odgovara Mirku, pa da se preko njega vrati. A Couture Gonzaga, Couture ga je izdominirao u svim rundama, dizao ga bacao, ubijao na zici, npr mislim da bas Coutureu najviše odgovara ovakvo borilište, za njega mislim da bi bio puno losiji u ringu, jer on uglavnom koristi zicu, hrvanje, prljavi boks i laktove.
pitbull123
2020-12-05T15:34:48Z
Yar
  • Yar
  • Advanced Member
2020-12-13T11:23:43Z

Junior Dos Santos je uvijek bio plesač oko protivnika u velikom okruglom prostoru, i kretanje mu je bila najveća prednost Omiljeni napadi aperkat i overhand iz zaleta, jab u tijelo pa brzo van, kad on kontrolira distancu i ritam borbe, drzanje izvan dohvata i ubod kad on odabere. Tako je izmanevriro manje pokretne od sebr Hunta, Carwina, Rothwella, Lewisa, Ivanova...
Uz gubitak brzine i pad tjelesnih performansi i brade, ovaj manji kavez mu je jako nepovoljan. Svaki manji prostor je za njega smrt, kad ga se može stisnut i kad nema mjesta za kretanje. I Rozenstruika je natplesavo okolo 2 runde dok nije ostao bez mjesta za kretanje, u velikom kavezu bi ga možda i dobio na bodove, ali ovako ga je Rozenstruik stisnuo kad se nije mogao izmaknut. Naravno problemi sa Gagneom, Blaydesom i Ngannoum koji imaju dulje ruke od njega, gdje nije mogao nametat ritam i distancu, i koji su svježi.

Da se Cro Cop protiv njega borio u ringu gdje mu može odsijecat kretanje, zatvarat u kutove i namjestit kickove, borba bi bila puno povoljnija za našeg borca.
Eto zanmljivost: Junior Dos Santos je sad pretrpio više nokauta u MMA od Cro Copa. Filipović je pretrpio 6, dok je Dos Santos do sada pretrpio 7.

Postoje ljudi koji su blago nenormalni, a postoje ljudi cija psihicka bolest ide do tih granica da misle da bi Cro Cop imao moci Isusa, Kapetana Amerike, Gokua, Supermana i Chucka Norrisa kad bi svijet bio jedan veliki ring. Naime, taj covjek je u ringu svemoguc, ali u kavezu postaje smrtnik.

DayHR
2020-12-13T11:32:47Z
Originally Posted by: Yar 

Postoje ljudi koji su blago nenormalni, a postoje ljudi cija psihicka bolest ide do tih granica da misle da bi Cro Cop imao moci Isusa, Kapetana Amerike, Gokua, Supermana i Chucka Norrisa kad bi svijet bio jedan veliki ring. Naime, taj covjek je u ringu svemoguc, ali u kavezu postaje smrtnik.

Kao prvo, ostavi se uvreda i pozabavi sobom.

Za Cro Copa su kavez, oktagon, žica i unified pravila savim racionalno i objektivno jako nepovoljnija u odnosu na ring i Pride pravila. To za njega više nije tenis nego badminton.
Yar
  • Yar
  • Advanced Member
2020-12-13T12:03:06Z

Za Cro Copa su kavez, oktagon, žica i unified pravila savim racionalno i objektivno jako nepovoljnija u odnosu na ring i Pride pravila. To za njega više nije tenis nego badminton.

Nema tu uvrede. Nije uvreda ako covjeku s brkovima kazes da je brkat, ako plavusi kazes da ima plavu kosu ili ako pacijentu kazes da je pacijent. Nema tu niceg osobnog 😃. Jbte, povremeno sam na ovom forumu, ali mi taj tvoj debilni argument iskace cesce nego Djikic ili svojedobno Jadranka Kosor iz pastete. Doslovno se nakon citanja foruma bojim ici pisati da mi ne iskocis iz WC skoljke i pocnes pricati o ringu i kavezu.

Drugo, taj argument za Cro Copa do neke mjere stoji, ali taj isti argument mozes napraviti za bilo kojeg sportasa ili bilo koju osobu na ovom svijetu koja se bavi bilo cime. Svatko ima neke idealne uvjete u kojima najbolje funkcionira, ali nije na okolini da se prilagodi njemu ili njoj, vec obrnuto. Taj argument postaje jos gluplji kad vidis da postoje drugi borci koji su se prilagodili. Takodjer ne vidim problem da se taj argument iznese kad je za to tema ili ponekad, ali kad je to svako malo onda postaje stvarno smijesno. Ono na sto se taj argument svodi nakon sto je ponovljen toliko puta on i off topic je to da netko kao odvjetnik slaze tezu da je okolina kriva i da se ona trebala prilagoditi jednom covjeku. Gdje bi dosli kad bi za svakog borca ili bilo kojeg covjeka u bilo kojoj disciplini to radili? Taj argument ima svoje mjesto, ali u temi gdje se to analizira. Kazem, takav argument mozes napraviti za doslovno bilo kojeg borca. Svaciji stil mozes analizirati i dati solidne argumente za ucinkovitost ili neucinkovitost, ali forsirati jedan te isti argument na svakoj drugoj temi je cirkus. Razlika izmedju ringa i kaveza postoji, takodjer postoji velika razlika izmedju PRIDE i UFC pravila, ali to su i dalje daaaaaleko manje razlike od npr. ping ponga i tenisa ili npr. nogometa i futsala.

Cro Copu je daleko veci problem bio taj sto se odbio prilagoditi svojim godinama i ozljedama, nego sam kavez. Fizicki potrosen borac kojem opadaju refleksi i brzina nema sto prenositi isti stil iz ringa u kavez i ocekivati da radi. Mirko je vrlo solidan MMA boksac, fizicki iznimno snazan i mogao je puno, puno ranije traziti savjete i poraditi na tome da razvije stil u kojem sto vise "zaprlja" borbu i s puno klinca uz kavez laktovima i boksackim tehnikama demolira i izmori protivnike, umjesto da baca telegrafirane high kickove i stalno ide unazad.

bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2020-12-14T10:38:08Z

možeš malo pojasnit?

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Stipe
2020-12-14T12:10:03Z

Nema tu uvrede. Nije uvreda ako covjeku s brkovima kazes da je brkat, ako plavusi kazes da ima plavu kosu ili ako pacijentu kazes da je pacijent. Nema tu niceg osobnog 😃. Jbte, povremeno sam na ovom forumu, ali mi taj tvoj debilni argument iskace cesce nego Djikic ili svojedobno Jadranka Kosor iz pastete. Doslovno se nakon citanja foruma bojim ici pisati da mi ne iskocis iz WC skoljke i pocnes pricati o ringu i kavezu.

Ipak ima. Ako kažeš nekome da je psihički bolestan ili da je pacijent sumnjam da bi se puno ljudi složilo da to nije uvreda, i vjerujem da bi u velikoj većini rekli da je prilično je osobno. :)20
Zamisli da tebi netko kaže da si pacijent ako misliš da ondje nema uvrede.
Tako da, ako nisi htio vrijeđati, vrijedi smisliti drugačiji način za reći što misliš. Naročito zbog toga što je tema to što netko misli o CroCopu drugačije, ili navija za njega, ili ima neko drugačije gledanje od tebe.

-Stipe
bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2020-12-18T13:26:17Z
https://www.index.hr/spo...-u-skijanju/2239466.aspx 

Cro Cop novi intervju
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
balkanbomber
2020-12-22T11:25:39Z

On je čovjek jako dobar momak!
JDS
  • JDS
  • Advanced Member
2020-12-22T13:54:14Z
Originally Posted by: balkanbomber 

https://www.youtube.com/watch?v=UzRDFHx1Gac

Pa stavio si već ovo, dvi tri stranice prije, to ti utvrdimo gradivo 🙂
DayHR
2020-12-22T15:24:15Z

The Curious Case of Mirko Cro Cop Filipovic

https://www.bloodyelbow.com/2012...-mirko-cro-cop-filipovic 

Jedna jako dobra analiza:
balkanbomber
2020-12-22T15:41:39Z
Originally Posted by: JDS 

https://www.youtube.com/watch?v=UzRDFHx1Gac

Pa stavio si već ovo, dvi tri stranice prije, to ti utvrdimo gradivo :)

Da ali prvi put nisu gledao 😉
Mate 2
2021-03-09T10:00:10Z
Evo sad da meni netko ne kaže da sam ja izmislio nešto, pogledajte copy-paste komentare sa Youtube-a o Mirku:

Automatic
prije 9 sati
Secam se intervjua od pre 10-ak godina, mirko treba da ima mec.
Novinar ga pita, zbog cega se jos uvek bori, zar nije vec dovoljno zaradio?
Mirko mu na to odgovara:
Zaradio sam dosta novca, ne daj boze sutra nesto da mi se desi, da mi otkaze neki organ, imao bih novca za transplataciju, aludirajuci na pokojnog Branka Cikatica koji je tad imao problema dal sa jetrom ili bubrezima i skupljala mu se pomoc za operaciju.
Tu je pao u mojim ocima, a voleo sam ga mnogo.
Bez obzira sta je bilo medju njima ranije, to je veliki greh.
I to mi je mnogo reklo kakav je Mirko covek.

Marko Knezevic
prije 21 sat (uređeno)
Mirko-ispricaj najzanimljiviju borbu tvoje karijere, protiv Michael Mcdonalda, gdje si provocirao, ta borba je ogledalo tebe, tvog ponašanja i tebe uopće, ko vidi vidjet će, ko ne želi vidjeti - neće

balkanbomber
2021-03-09T11:03:22Z
Originally Posted by: Mate 2 

Automatic
Mirko mu na to odgovara:
Zaradio sam dosta novca, ne daj boze sutra nesto da mi se desi, da mi otkaze neki organ, imao bih novca za transplataciju, aludirajuci na pokojnog Branka Cikatica koji je tad imao problema dal sa jetrom ili bubrezima i skupljala mu se pomoc za operaciju.

Marko Knezevic
Mirko-ispricaj najzanimljiviju borbu tvoje karijere, protiv Michael Mcdonalda, gdje si provocirao, ta borba je ogledalo tebe, tvog ponašanja i tebe uopće,

Mirko pruza dosta prostora da se nadja razlog za kritiku, dosta puta sam ga sam kritizirao, ali ovo sad za Cikatica je smijesno. ne moze se ignorirati sta je bilo medju njima, pogotovo kad uzmemo u obzir da je Cikatic par godina prije intervjua isao na to da sabotira Mirkuvo karijeru, bez koje bi Mirko danas bio niko i nista, vjerovatno neki isfrustrirani lik koji jedva spaja placu sa placom. pa onda sudjenja, optuzbe itd. a u trenutku tog interviewa Branko je jos bio daleko od groba, dapace nitko nije slutio da ce za 10ak godina umrijeti. sad gledat sa danasnje tocke i reci kako je mirko los je glupost. odao je Branku cast nakon njegove smrti i nije pricao nista lose o njemu.

ovo za McDonalda nam mozda mozes malo detaljnije objasniti, sta je tocno bilo? fight nisam gledao valjda vise od 15ak godina, a ne sjecam se da je nesto bilo osim sto je Mirko nesto skakucao u ringu,i mozda neke geste rukom ali sigurno ne tipa "f**k off" ili nesto slicno prosto, ali eto daj nam vise detalja!

Mate 2
2021-03-09T12:40:00Z

Automatic
Mirko mu na to odgovara:

Marko Knezevic
Mirko-ispricaj najzanimljiviju borbu tvoje karijere, protiv Michael Mcdonalda, gdje si provocirao, ta borba je ogledalo tebe, tvog ponašanja i tebe uopće,

Mirko pruza dosta prostora da se nadja razlog za kritiku, dosta puta sam ga sam kritizirao, ali ovo sad za Cikatica je smijesno. ne moze se ignorirati sta je bilo medju njima, pogotovo kad uzmemo u obzir da je Cikatic par godina prije intervjua isao na to da sabotira Mirkuvo karijeru, bez koje bi Mirko danas bio niko i nista, vjerovatno neki isfrustrirani lik koji jedva spaja placu sa placom. pa onda sudjenja, optuzbe itd. a u trenutku tog interviewa Branko je jos bio daleko od groba, dapace nitko nije slutio da ce za 10ak godina umrijeti. sad gledat sa danasnje tocke i reci kako je mirko los je glupost. odao je Branku cast nakon njegove smrti i nije pricao nista lose o njemu.

ovo za McDonalda nam mozda mozes malo detaljnije objasniti, sta je tocno bilo? fight nisam gledao valjda vise od 15ak godina, a ne sjecam se da je nesto bilo osim sto je Mirko nesto skakucao u ringu,i mozda neke geste rukom ali sigurno ne tipa "f**k off" ili nesto slicno prosto, ali eto daj nam vise detalja!

Samo sam prenio ono što su drugi ljudi govorili, a evo i još toga:

Nele Karajlic
prije 3 godine (uređeno)
A evo šta je Mirko uradio Stipi kad mu je ovaj došao u goste. Crtica koja, ako je tačna, jasno ocratava njegov karakter). Došao njemu Stipe u gym nakon leta od 20 sati i Mirko navalio da sparinguju. Stipe reče, - "Ma daj prvo da odmorim, umoran sam. Nisam ja sad ni za šta!" A Mirko navalio ko nezdrav. I uđu u ring a Mirko onako odmoran krene svom snagom ko na meču i nokuautira ga high kickom, ovaj nije ni skontao da će ta vrsta sparniga biti. Ovi u sali pitaju - "Šta da radimo da zovemo hitnu?" a Mirko će- "Neka ga. Veliki je on momak!"

Ako je priča iz sale tačna onda baš......

Evo i o onom turniru o kojem sam govorio:

Tomislav Knezovic
prije 3 godine
Nele Karajlic sječam se mirka iz amaterskih boksačkih dana, mirko je tad već bio zvijer i radio je borbe u k1. Na jednom turniru zapalo dečka da odradi borbu sa mirkom, dečko se usrao i nakon dugo nagovaranja pristane, al sa rukavicama 16 unc i da mirko ne ide jako...na žalost dečka mirko se zaletio ko sivonja izbio dečka iz cipela...osobno sam tu bio i znam sve po što je bilo dogovoreno, kad su mirku rekli nisi trebo tako, on je dobacio ma ko ga jebe nek trenira balet..

Ivan Cudina
prije 1 mjesec
Ovako na prvu zvuči kao pizdarija. Ali Mirko je poznat po tome da ne sparira lagano. Uspavao je Satoshia nekoliko puta na treningu, a Werdum je rekao da mu je Mirko slomio bedreni mišić low kickom. Išao je na rebro da ga skrpaju. Drviš je u podcastu rekao da se to događa redovito s Mirkom. Čak je i Poturak rekao da je jednom sparirao s Mirkom i da ga je naprokido.

chi ron
prije 1 godinu
@justice league u pravu si, on i je veliki egocentrik i smece prepotentno, nije ni slican uzivo nasprem toga kak se u medijima predstavlja... Znam iz prve ruke.
balkanbomber
2021-03-09T12:50:13Z
ti komentari ili te "cinjenice" su prenesene jedno 100 puta i svaki "now and then" netko novi napise isti komentar uz dodatni info "iz prve ruke" ili "bio sam tamo" i bla bla...

mirko nije svetac i mozemo dugo raspravljat o njegovoj karijeri i slicnim, ali trazit negativne komentare nekih anonimusa sa interneta i postat "zato jel se osjecamo malo bolji radi toga" je vec nova vrsta hejta.
Mate 2
2021-03-09T13:25:56Z

ti komentari ili te "cinjenice" su prenesene jedno 100 puta i svaki "now and then" netko novi napise isti komentar uz dodatni info "iz prve ruke" ili "bio sam tamo" i bla bla...

mirko nije svetac i mozemo dugo raspravljat o njegovoj karijeri i slicnim, ali trazit negativne komentare nekih anonimusa sa interneta i postat "zato jel se osjecamo malo bolji radi toga" je vec nova vrsta hejta.

Ne, ja se zbog toga ne osjećam bolje, nego zato jer je bilo kada sam prvi put kritizirao Mirka, onda je bio napad na mene kao odakle, šta ovo, što ono, pa da vidite da nisam izmislio, nego potkrijepio komentarima drugih. Zašto danas, a došlo mi.

hamush
2021-03-09T13:52:49Z

Ne, ja se zbog toga ne osjećam bolje, nego zato jer je bilo kada sam prvi put kritizirao Mirka, onda je bio napad na mene kao odakle, šta ovo, što ono, pa da vidite da nisam izmislio, nego potkrijepio komentarima drugih. Zašto danas, a došlo mi.

Jedno je kritizirati nekoga, a drugo je spamati sa YT komentarima... Nemoj to vise raditi ovdje, molim te.

thelovacluka
2021-03-11T07:42:54Z

Samo sam prenio ono što su drugi ljudi govorili, a evo i još toga:

Nele Karajlic
prije 3 godine (uređeno)
A evo šta je Mirko uradio Stipi kad mu je ovaj došao u goste. Crtica koja, ako je tačna, jasno ocratava njegov karakter). Došao njemu Stipe u gym nakon leta od 20 sati i Mirko navalio da sparinguju. Stipe reče, - "Ma daj prvo da odmorim, umoran sam. Nisam ja sad ni za šta!" A Mirko navalio ko nezdrav. I uđu u ring a Mirko onako odmoran krene svom snagom ko na meču i nokuautira ga high kickom, ovaj nije ni skontao da će ta vrsta sparniga biti. Ovi u sali pitaju - "Šta da radimo da zovemo hitnu?" a Mirko će- "Neka ga. Veliki je on momak!"

Ako je priča iz sale tačna onda baš......

Evo i o onom turniru o kojem sam govorio:

Tomislav Knezovic
prije 3 godine
Nele Karajlic sječam se mirka iz amaterskih boksačkih dana, mirko je tad već bio zvijer i radio je borbe u k1. Na jednom turniru zapalo dečka da odradi borbu sa mirkom, dečko se usrao i nakon dugo nagovaranja pristane, al sa rukavicama 16 unc i da mirko ne ide jako...na žalost dečka mirko se zaletio ko sivonja izbio dečka iz cipela...osobno sam tu bio i znam sve po što je bilo dogovoreno, kad su mirku rekli nisi trebo tako, on je dobacio ma ko ga jebe nek trenira balet..

Ivan Cudina
prije 1 mjesec
Ovako na prvu zvuči kao pizdarija. Ali Mirko je poznat po tome da ne sparira lagano. Uspavao je Satoshia nekoliko puta na treningu, a Werdum je rekao da mu je Mirko slomio bedreni mišić low kickom. Išao je na rebro da ga skrpaju. Drviš je u podcastu rekao da se to događa redovito s Mirkom. Čak je i Poturak rekao da je jednom sparirao s Mirkom i da ga je naprokido.

chi ron
prije 1 godinu
@justice league u pravu si, on i je veliki egocentrik i smece prepotentno, nije ni slican uzivo nasprem toga kak se u medijima predstavlja... Znam iz prve ruke.

e, ako je i jedna od ovih priča točna, plaćam jumbo pizzu i kištu Pana 😃

werdumu slomo bedrenu kost???? dajte ljudi...

reci izvorima , ili izvoru, koji slaže ovakve priče da bar se malo potrudi da budu uvjerljivije.

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Mate 2
2021-03-11T09:06:50Z
Nije bedrenu kost, nego bedreni mišić. Ja sam samo prenio što su drugi napisali.
Similar Topics
Users browsing this topic