u zanosu sam napravio kardinalnu grešku, moje isprike o veliki ksianče :)1 :)1 :)1 :)1 :)1
ali i sam moraš priznat da ja ova lista i više nego smiješna
dobro si reka mi na forumu da napravimo listu ta lista bi većinu zadovoljila u pristojnoj mjeri, koji borac doli gori ali bi u glavnom to bilo to a sa ovom listom mislim da se većina na forumu nikako neće složit, ne mogu nikako mighty mousea stavit pa niti u top 20 svih vremena kad lik očigledno izbjegava izazov i ide na sigurno
Ma sve pet, raspravljamo. Lista ima smješnih momenata, sigurno, iskopao si npr. tog punka, to je sprdačina očita. Dalje, naravno da se ne slažem sa svime, mnogi su likovi previsoko, Lidell je bio jedno vrijeme stvarno top borac, ali na 7. mjestu najboljih svih vremena mi ne stoji, i Couture na 9. mjestu je objektivno previsoko za borca sa skorem 19-11. Ali, meni je Mouse lagano Top 10 borac.
Najprije, frajer se pola karijere tukao sa puno većim borcima, on je pantaganica od metar i 60, i svejedno je i u takvoj konkurenciji bio vrlo dobar. Recimo, zadnji put kad su boksali Lomachenko od 1,70 i Rigondeaux od 1,63 svi smo mogli dobro vidjeti da je Lomachenko cili broj, skoro dva, veći čovik. A Dominick Cruz je borac od 1,73. Dakle, kad mu je Supermiš stao na crtu, to je bilo kao da ja od 1,85 stanem na crtu dvometrašu. E, da, lista definitivno nije dobra, jer je Cruz na 12 mjestu, a definitivno je bolji borac i od Lidella i od Coturea. Cruz je dobio meč jednoglasnom odlukom, ali nema govora da je bilo to gaženje plitkog potoka, dobio je bar jednu rundu, a ni u jednoj rundi da ga je Cruz baš razbio, Mouse se vrlo dobro držao protiv dosta većeg borca, k tome vjerovatno tehnički i taktički najkompletnijeg igrača u ovom poslu.
U toj kategoriji je tukao Miguela Torresa i Kida Yamamota, dva borca sa vrha top lista. Možda se protiv Torresa moglo suditi i drugačije, tijesan je bio meč, ali, frajer je još veći od Johnsona nego Cruz, u pojedinim momentima djelovalo je kao mismatch kad vidiš koliki je jedan, a koliki drugi, a mali ga je svejedno uredno rušio. E, sad, ruku na srce, da se nije otvorila kategorija do 125, naravno da ne bi pričali o Johnsonu kao borcu kojem je u nekom povijesnom vrednovanju mjesto blizu samog vrha. Ali, kategorija se otvorila 2012, i Johnson sa svojih metar i kikiriki definitivno spada u nju, a ne onu do 135 gdje su evidentno cili broj veći ljudi, zapravo je i u ovoj kategoriji do 125 pristojan dio boraca veći od njega. Možda bi, u stvari, vjerovatno bi, da je kategorija postojala ranije Mouse imao još bolji skor i više obrana.
I usprkos tome što kategorija nije postojala kad je došao u firmu, čovjek je rekorder sa 11 uzastopnih obrana. Naravno, uvijek će bit priča o konkurenciji. Naravno, ne kažem su svi njegovi protivnici u kategoriji do 125 neki savršeni borci. Ali, sa sigurnošću mogu reć da su npr. Dodson i Benavidez bolji i kompletniji borci od nekih koji su držali pojaseve u većim kategorijama u zadnjih 5 godina. Dodson je munja, čovik je nokautirao Dillashawa, koji sad po drugi put drži pojas do 135. Benavidez je isto super borac. Ostali nisu ta klasa, ali, svejedno, svi oni uđu u kavez dobro pripremljeni, kao što uglavnom svi ulaze u borbe za pojas. Ali, na ono što Johnson nudi, nisu spremni. Nevjerovatan je borac, izrazito dominantan. Kontrolira kavez od početka do kraja, sjajno kombinira stojku sa svojim rvačkim umjećem, po fizičkoj spremi na jednom drugom nivou od svih. GSP je bio dominanta borac, ali, teško da je baš bio atraktivan, svejedno ga mnogi, među njima i ja, smatraju najboljim svih vremena. Mighty Mouse je i dominantan i atraktivan prvak. Mouse se tuče sa ljudima svojih dimenzija i najbolji je među njima, kao što se i GSP tukao sa ljudima svojih dimenzija i bio najbolji među njima. Definitivno Mouse nije kriv ni što se rodio sitan, ni što pristojan dio ljudi koji prate ovaj sport ne gledaju manje kategorije. A ja tvrdim da često upravo u ovim kategorijama budu najbolje borbe, jer većina tih manjih momaka i cura imaju i srca i znanja više od ovih velikih. Osobno obožavam gledat cure do 115, Joanna je tu postavila standarde da se sad sve redom pristojno pobiju.
Nego, kad tvrdiš da ti Mouse nije ni Top 20, daj mi probaj reć kojih su ti to 20 boraca prije njega.