Poll Question : Najveći teškaš svih vremena je:

Total: 29

Bronson0
2018-01-23T19:31:54Z
Pa lako je mighty mousu braniti kad ne moze izgubiti na lucky punch i nema s druge strane ljude koji udarcem stemaju zidove.U teskoj se najcesce mijenjaju prvaci i mislim da to puno govori o kategoriji i koliko je tesko sacuvati pojas.
DjomlaKS
2018-01-23T22:50:47Z
Stipi je najveca mana sto nema i nikad nece imati tu auru nepobjedivosti i dominantnosti kao nekad Fedor,Cain,JDS,Mirko...
Kad se o Fedorovim borbama pise ja steknem dojam da su se borili grcki bogovi a ne ljudi, jer borbe s Nogom i Mirkom se bas tako opisuju. Daleko od tog da borba s Mirkom nije bila najveca, al kod ostalih imam nekih zamjerki pocevsi od Noga. Zna se sta je tad bio Minotaur, al i to se dobrim djelom moze pripisati Japanskom stvaranju samurajskog hypea s obzirom da je do te borbe Mino uglavnom davio borce koji nemaju bas veze s djijom. Vec u sljedecoj borbi nakon Fedora protiv Ricca je pokazao da nije toliko nedodirljiv kad su ga samo suci spasili od poraza...no ovdje je takodjer zanimljivo da se uglavnom spominje njihova prva borba gdje ga Fedja bije ko bizona, al rijetko kad njihova druga borba koja i nije bila tako jednostrana. Dalje, rijetko kad primjecujem da se spominje kako Fedor nije mogao branit Colemanu rusenja, zamalo ga sumbita Hunto za kojeg je tada Reakto bio crni pojas, Choi ga rusio tako sto se naslanja na njega, s Arlovskim nije bas imao rjesenja, Rogers mu nanio gadne probleme, a SF karijeru se ne smije ni spominjat.,(btw usporedba Rogersa obicnog brawlera koji je radio u gumari,dohvatio Arlovskog zbog cega se nasao u top 10 s Francisom koji dolazi iz boksa, trenira u elitnim uvjetima, i gazi u UFC-u sve dosad...je nesto najgluplje sto sam cuo), al zato se uvijek slusa o toj nekoj strasnoj domimaciji pa kad bacis pogled unatrag ono cipelarenje Goodrigea,Ogawe,Zulua,sumbitanje Randelmana(koji ga zamalo ubio), te 2 borbe s Mirkom i Nogom kao da je prebio omanju vojsku te veceri...

Uvijek se na staru Pride gardu gleda s prevelikom dozom postovanja, pa je pisat protiv njihovih velikana ravno bogohuljenju, no zanimljivo kako se sasvim drugacije gleda na ovu novu gardu,. Kad Stipe siluje Hunta 5 rundi onda je bezveze jer ga nije uspio zavrsit, a kad isti taj Hunto(koji tada veze nije imao s parterom)zamalo zavrsi u parteru Fedora onda je Fedor odlican jer super se snalazi, kad Stipe nokautira Arlovskog nije to big deal jer to je samo Arlovski, al kad to napravi Fedor onda je Arlovski tada bio cudo od borca, Fedoru se ne nabijaju na nos 3 poraza u nizu al Miocicu ova 2 poraza jesu(iako je jedan osvetio), i jos jednom da spomenem ovu usporedbu Rogersa i Stene kao primjer koliko se Fedoru uzdizu a Miociu umanjuju pobjede 😣

Fedor je broj 1 i to ce vjerovatno biti jako dugo vremena, najvise zahvaljujuci toj dugogodisnjoj neporazenosti koja se najvise odrzavala zbog sasvim drugog sistema..,da je odlican borac bio bio je, da je imao impresivnu karijeru i pobjede imao je...al bome ako pricamo tko je imao tezu konkurenciju, skinuo jaca imena, dominantnij, onda ne znam moze li Fedor u istu recenicu sa Stipom, a tu je negdje i s Cainom.
DayHR
2018-01-23T23:05:58Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Stipi je najveca mana sto nema i nikad nece imati tu auru nepobjedivosti i dominantnosti kao nekad Fedor,Cain,JDS,Mirko...
Kad se o Fedorovim borbama pise ja steknem dojam da su se borili grcki bogovi a ne ljudi, jer borbe s Nogom i Mirkom se bas tako opisuju. Daleko od tog da borba s Mirkom nije bila najveca, al kod ostalih imam nekih zamjerki pocevsi od Noga. Zna se sta je tad bio Minotaur, al i to se dobrim djelom moze pripisati Japanskom stvaranju samurajskog hypea s obzirom da je do te borbe Mino uglavnom davio borce koji nemaju bas veze s djijom. Vec u sljedecoj borbi nakon Fedora protiv Ricca je pokazao da nije toliko nedodirljiv kad su ga samo suci spasili od poraza...no ovdje je takodjer zanimljivo da se uglavnom spominje njihova prva borba gdje ga Fedja bije ko bizona, al rijetko kad njihova druga borba koja i nije bila tako jednostrana. Dalje, rijetko kad primjecujem da de spominje kako Fedor nije mogao branit Colemanu rusenja, zamalo ga sumbita Hunto za kojeg je tada Reakto bio crni pojas, Choi ga rusio tako sto se naslanja na njega, s Arlovskim nije bas imao rjesenja, Rogers mu nanio gadne probleme, a SF karijeru se ne smije ni spominjat.,btw usporedba Rogersa obicnog brawlera koji je radio u gumari,dohvatio Arlovskog zbog cega se nasao u top 10 s Francisom koji dolazi iz boksa, trenira u elitnim uvjetima, i gazi u UFC-u sve dosad...je nesto najgluplje sto sam cuo!

Uvijek se na staru Pride gardu gleda s prevelikom dozom postovanja, pa je pisat protiv njihovih velika a ravno bogohuljenju, no zanimljivo kako se sasvim drugacije gleda na ovo novu gardu,. Kad Stipe siluje Hunta 5 rundi onda je bezveze jer ga nije uspio zavrsit, a kad isti taj Hunto(koji tada veze nije imao s parterom)zamalo zavrsi u parteru Fedora onda je Fedor odlican jer super se snalazi, kad Stipe nokautira Arlovskog nije to big deal jer to je samo Arlovski, al kad to napravi Fedor onda je Arlovski tada bio cudo od borca, Fedoru se ne nabijaju na nos 3 poraza u nizu al Miocicu ova poraza jesu(iako je jedan osvetio), i jos jednom da spomenem ovu usporedbu Rogersa i Stene kao primjer koliko se Fedoru uzdizu a Miociu umanjuju pobjede 😣

Fedor je broj 1 i to ce vjerovatno biti jako dugo vremena, najvise zahvaljujuci toj dugogodisnjoj neporazenosti koja se najvise odrzavala zbog sasvim drugog sistema..,da je odlican borac bio bio je, da je imao impresivnu karijeru i pobjede imao je...al bome ako pricamo tko je imao tezu konkurenciju, skinuo jaca imena, dominantnij, onda ne znam moze li Fedor u istu recenicu sa Stipom, a tu je negdje i s Cainom.

Po meni je Fedor trebao izgubiti 2. borbu sa Minotaurom jer je on izazvao posjekotinu. Minotaur je ležao na podu i nije mogao utjecati, a Fedor je skočio na njega, udario ga glavom i posjekao sam sebe.

Bez obzira, ipak stara garda boraca Fedor, Nogueira, Mirko, Barnett, Overeem ima, i kad se maknu svi slabiji protivnici, duplo više pobjeda protiv boraca koji su u njihovo vrijeme bili smatrani kvalitetnima od strane javnosti i medija koji su pratili MMA, od ove novije generacije Cain, Stipe, Junior.

Nogueira ima 17 pobjeda protiv boraca koji su u trenutku borbe bili rangirani u Top 10 u teškoj ili poluteškoj kategoriji + još nekoliko kvalitetnih bez renkinga i da nije dvaput izgubio od Fedora, on bi bio GOAT.

Između Fedora, Nogueire i boraca ove novije generacije još je velika rupa i po meni nikako netko tko je u svoje vrijeme ostvario 8-9 kvalitetnih pobjeda ne može biti "dominantniji" od nekoga tko je ostvario preko 20 u svoje vrijeme.

Evolucija je u teškoj kategoriji najmanje vidljiva, i danas ima puno jednodimenzionalnih boraca u top 10, 15, kao što smo mogli i videjti prije par dana.
Bronson0
2018-01-23T23:35:32Z
Kad gledas fiziku boraca ovih nizih kategorija svi su slicni.Izgledaju ko tipicne atlete iz bilo kojeg drugog sporta.Svi su slicne visine,grade,raspona ruku,misicne mase...Dok u teskoj imas hunta,nelsona,werduma,fedora,stipu...koji su svi nebo i zemlja ali niko od njih nije tipican sportas.Da se me bave mma-om vecina njih vjerojatno ne bi imala nikakav kontakt s sportom.I bas zato ih i je interesantije gledati.Jer nisu neki hibridni sportasi ko ovi iz nizih kategorija nego svak ima nesto svoje i jedan udarac je dovoljan.
JDS
  • JDS
  • Advanced Member
2018-01-24T00:48:20Z
Originally Posted by: DjomlaKS 

Kad se o Fedorovim borbama pise ja steknem dojam da su se borili grcki bogovi a ne ljudi, jer borbe s Nogom i Mirkom se bas tako opisuju. Daleko od tog da borba s Mirkom nije bila najveca, al kod ostalih imam nekih zamjerki pocevsi od Noga. Zna se sta je tad bio Minotaur, al i to se dobrim djelom moze pripisati Japanskom stvaranju samurajskog hypea s obzirom da je do te borbe Mino uglavnom davio borce koji nemaju bas veze s djijom. Vec u sljedecoj borbi nakon Fedora protiv Ricca je pokazao da nije toliko nedodirljiv kad su ga samo suci spasili od poraza...no ovdje je takodjer zanimljivo da se uglavnom spominje njihova prva borba gdje ga Fedja bije ko bizona, al rijetko kad njihova druga borba koja i nije bila tako jednostrana. Dalje, rijetko kad primjecujem da se spominje kako Fedor nije mogao branit Colemanu rusenja, zamalo ga sumbita Hunto za kojeg je tada Reakto bio crni pojas, Choi ga rusio tako sto se naslanja na njega, s Arlovskim nije bas imao rjesenja, Rogers mu nanio gadne probleme, a SF karijeru se ne smije ni spominjat.,(btw usporedba Rogersa obicnog brawlera koji je radio u gumari,dohvatio Arlovskog zbog cega se nasao u top 10 s Francisom koji dolazi iz boksa, trenira u elitnim uvjetima, i gazi u UFC-u sve dosad...je nesto najgluplje sto sam cuo), al zato se uvijek slusa o toj nekoj strasnoj domimaciji pa kad bacis pogled unatrag ono cipelarenje Goodrigea,Ogawe,Zulua,sumbitanje Randelmana(koji ga zamalo ubio), te 2 borbe s Mirkom i Nogom kao da je prebio omanju vojsku te veceri...

Uvijek se na staru Pride gardu gleda s prevelikom dozom postovanja, pa je pisat protiv njihovih velikana ravno bogohuljenju, no zanimljivo kako se sasvim drugacije gleda na ovu novu gardu,. Kad Stipe siluje Hunta 5 rundi onda je bezveze jer ga nije uspio zavrsit, a kad isti taj Hunto(koji tada veze nije imao s parterom)zamalo zavrsi u parteru Fedora onda je Fedor odlican jer super se snalazi, kad Stipe nokautira Arlovskog nije to big deal jer to je samo Arlovski, al kad to napravi Fedor onda je Arlovski tada bio cudo od borca, Fedoru se ne nabijaju na nos 3 poraza u nizu al Miocicu ova 2 poraza jesu(iako je jedan osvetio), i jos jednom da spomenem ovu usporedbu Rogersa i Stene kao primjer koliko se Fedoru uzdizu a Miociu umanjuju pobjede 😣

Ni meni nije bas jasan onaj dio sa Rogersom, ispade kao bolja verzija od Nganaua, koji jos ima hrvanje i parter, a lik pojma nije imao o hrvanju i parteru, dok Stena ako nista drugo ima nekoliko razlicitih gusenja i poluga u svom scoreu, a da nepricamo koliko je bolje borce pobjedio od Rogersa, vec sad ima daleko bolju karijeru od Rogersa kojeg ko god je spustio u parter ga je zadavio ko zeca
karl anal
2018-01-24T03:37:04Z
mislim da će fjodor zbog neke romantike, a i one stare izreke "prije je sve bilo bolje" koju je svaki od nas već hrpu puta upotrijebilo a koliko ćemo još puta

upotrijebit ajme, uvijek nekako ostat broj 1 kod ljudi koji so onako pratili mma, dok bi kod znalaca mogao bit i ostat broj jedan zbog totalno drugog razloga

nezahvalno je ovo pitanje, najveći hw ikad, onda je ovaj sport još bio u povojima i puuno lakše je bilo fjodoru dominirat u ono vrijeme, pa čak i 10 godina

nego danas, ne 10 godina nego 3.

da bi stipe ili netko kao stipe uspio ikad srušit velikog fjodora morat će prijeć puno trnovitiji put od fjodora i ako to i uspiju uvik će bit ono ali

dan danas ostat šampion u hw duže vrijeme je jako teško, nema odmora, svaka borba je na nož i svaki borac koji je doša do borbe za prvaka ima šta za ponudit.

u ono vrijeme je tio bilo puuno drugačije.

imao si par dobrih boraca, sa rupama u igri ali dobri.

imao si kante koje su svako malo dobivali ovi dobri borci kao duševnu hranu ili kao šta su trkaći konji dobivali u treningu konja

koji je služio samo za to da gubi od drugih konja i time mu nabijali samopouzdanje.

i imao si fjodora koji je u ono vrijeme bio vjerojatno jedini borac za kojega se moglo reć da je mixed martial artist.

ne želim ništa uzimat od feđe, opet kažem nezahvalno je uspoređivat druga vremena, ali da se on bori sad u ufc-u a da je u svom primeu ja garantiram da bi teško doša do

titleshota a kamoli prvak ili čak dominantan prvak što stipe kako god okreneš jeste, čovik ima jebene pobjede nad jebenim protivnicima bez stanke.

sad se tu postavlja pitanje, čije pobjede vrijede više i odgovor je čist i jasan, stipine, bez iti malo razmišljanja, definitivno i to by far ne za malo

a odgovor na pitanje najveći svih vremena je ipak fjodor.

kako to sad?

odgovor na to je isti kao i odgovor za naj hw boxa svih vremena, tamo je bio cassiuss clay a ovde je fjodor.

oba su bila daleko ispred svog vremena u sportu kojim su se bavili i zato ćemo njih vjerojatno uvik spominjat kao najveće svih vremena

iako stipe ako obrani pojas još dva tri puta ima jako dobre argumente za spominjanje u istoj rečenici sa fjodorom

my few cents i moj ksianovski post za ovu godinu, potrošia san tri olovke dok sam napisa ovo sve

in your face borise
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
karl anal
2018-01-24T03:50:58Z
i nisu mi jasni svi ovi šta izvlače caina, pa gledam koji je kurac, jesam ja nešto propustio ili šta, pa na wikipediu i opet mi nije jasno

toliko uzdizanja na račun čega, pa sam opet za svaki slučaj wikiza stipu i definitivno vidim stipinu listu za klasu jaču od onoga brown pridea

plus, to su sve pobjede prije usade, kad se napokon vrati tj ako se vrati mislim da uopće nije upitno kakav žće se vratit, definitivno ne kardio mašina

taj dio caina je kupio jednosmjernu kartu, ukrcao se u vlak i otišao prema destination unknown onoga trenutka kad je ufc zaposlio usadu
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2018-01-24T07:43:03Z
Originally Posted by: DayHR 

Po meni je Fedor trebao izgubiti 2. borbu sa Minotaurom jer je on izazvao posjekotinu. Minotaur je ležao na podu i nije mogao utjecati, a Fedor je skočio na njega, udario ga glavom i posjekao sam sebe.

Ne gleda se tko je izazvao išta, već se u slučaju ilegalnih udaraca gleda isključivo je li namjeran ili ne. Ako je slučajan i netko zbog toga ne može nastaviti, onda je No contest.

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
dako
  • dako
  • Advanced Member
2018-01-24T12:11:05Z
Originally Posted by: ksian 

Sonnen je zgodno primjetio da su ljudi koji rade P4P liste samo jedan korak daleko od ljudi koji raspravljaju da li bi u potencijalnom meču pobijedio Batman ili Superman. Mislim da se sasvim isti poučak može primjeniti i za ljude koji rade all time liste, kao što mi ovdje radimo. :)18 Ali, mislim da je jednostavno u ljudskoj naravi, napose muškoj, da uspoređuje ovo i ono i pokušava vrednovati nekoga ili nešto i staviti na mjesto za koje misli da treba stajati. Osobno vrlo često radim ovakve stvari, jednostavno si ne mogu pomoći, tako da sam stekao i određeno iskustvo.

A jedna od stvari kojoj me iskustvo uči da je jako teško vrednovati neku sadašnju pojavu u kontekstu opće povijesti. Na nešto što se nama danas čini od osobite važnosti možda za 100 godina niko neće obraćati posebnu pozornost, a neka manja vijest u medijima će za istih 100 godina biti ocijenjena kao posebno bitna. Naravno, to napominjem s obzirom da je Stipe trenutno prvi teškaš svijeta, i mi ovdje raspravljamo je li ili nije najveći teškaš svih vremena. I u ovom, kao i u mnogim drugim slučajevima jednostavno je potrebno vremena da stvari sjednu na svoje mjesto. Za 10 godina, zapravo, već i za 5 godina će se sigurno bolje moći ocijeniti kakav je Stipe bio teškaš nego danas.

Sad stvari stoje kako stoje, čovjek je srušio rekord koji je bio dvije obrane pojasa u teškoj kategoriji zaredom. Sigurno vrijedno ostvarenje, to prije njega niko nije uspio, Couture i Tim Slyvia isto imaju tri obrane u teškoj, ali ne zaredom. Dakle, u kontekstu kategorije, ovo je odlično ostvarenje, ali u kontekstu sporta i same firme, još uvijek dosta daleko od najvećih, od 11 obrana redom Mighty Mousea 10 Andersona ili 9 GSPa. Čak i Ronda, koja je danas često predmet sprdnje na netu ima 6 obrana redom.

Tako da, definitivno treba pustit da se uspostavi vremenska distanca da se preciznije vrednuje nekoga u kontekstu svih vremena, jer, naprimjer, ako Stipe slučajno izgubi sljedeći meč, a Fedor slučajno osvoji ovaj Bellatorov turnir, gdje, jasno, ne nastupaju najbolji od najboljih, ali su svi redom značajna imena, opet će svi ovdje govoriti o Rusu kao najboljem ikad, a Stipe koji im je sad najbolji ikad neće biti ni među najboljih 5 svih vremena.

Ma i to sa rekordom kao da se radi o 10 obrana u najmanju ruku. Ok tri zaredom ali daj neka to bude bar 6 pa da govorimo o ozbiljnijem. Znam da su tri imali Couture i Silvia ali ne zaredom ali nije sad ovo tako specijalno . Spada u sam vrh ali ne treba ni pretjerivat oko svake sitnice i radit famu za ništa
dako
  • dako
  • Advanced Member
2018-01-24T12:13:31Z
Originally Posted by: Bronson0 

Pa lako je mighty mousu braniti kad ne moze izgubiti na lucky punch i nema s druge strane ljude koji udarcem stemaju zidove.U teskoj se najcesce mijenjaju prvaci i mislim da to puno govori o kategoriji i koliko je tesko sacuvati pojas.

Ma stoji ali nema ni konkurencoje neke a nit želi takve borbe. Sve radi da ne bude Tj ili neko tko ima mogućnost ga dobit. Nigdje nema smješnijih izazivača neg u fly.
Đolo
2018-01-24T13:30:12Z
Sljedeca borba bi trebala bit tj vs dj, pusite hype vrlo brzo.

Fedor je najbolji teskas, jon jones je najbolji borac u mma, dj je tehnicki i takticki najdotjeraniji borac ikad u mma, gsp ima najgospodskiji rezime. The end.
dako
  • dako
  • Advanced Member
2018-01-24T13:59:08Z
Trebaš malo to pratit da bi znao što je već bilo a ne ovak napamet o Tj i Dj.
Ovo drugo je ok oko boraca .
fist
  • fist
  • Advanced Member
2018-01-24T13:59:36Z
Originally Posted by: Đolo 

Sljedeca borba bi trebala bit tj vs dj, pusite hype vrlo brzo.

Fedor je najbolji teskas, jon jones je najbolji borac u mma, dj je tehnicki i takticki najdotjeraniji borac ikad u mma, gsp ima najgospodskiji rezime. The end.

TJ će demolirati DJ-a. The end. :)20

Jarac
2018-01-24T14:23:58Z
Tj vs Dj to treba napravit
dr jupidu
2018-01-24T15:02:52Z
goat je fabricio werdum.....

bio je prvak u bjj u svjetski

svjetski prvak u mma-ufc

i pobijedio je GOAT-A fedora

1+1+2+3=7

jednostavno zar ne? kom nije jednostavno il je bio loš iz matematike nek uzme digitron
bero
  • bero
  • Advanced Member
2018-01-24T15:50:35Z
Alooo, ovo je topic za prave muskarce (teskase) ne za fakin liliputance. DJ-a i njemu slicne hobbite postajte drugdje 😃
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
fist
  • fist
  • Advanced Member
2018-01-24T16:01:09Z
Originally Posted by: bero 

Alooo, ovo je topic za prave muskarce (teskase) ne za fakin liliputance. DJ-a i njemu slicne hobbite postajte drugdje :D

Đolo voli male :)1

dr jupidu
2018-01-24T16:01:09Z

Alooo, ovo je topic za prave muskarce (teskase) ne za fakin liliputance. DJ-a i njemu slicne hobbite postajte drugdje :D

ja bi čak sve one forumaše ispod 93 kg zamolio da ne postaju

DjomlaKS
2018-01-24T21:57:23Z

Aj da mu bar gledaju borbe nebi coviku krivo bilo :)18
Neodgovorni
2018-01-26T20:30:18Z
Baš gledam Stipin niz.

Hunt, Arlovski, Werdum, Overeem, JDS, Stena...

Nijedan pravi nad-neprijatelj. Još je najveći hype stvoren oko Stene.

Nijedan pravi Rival, netko tko bi za sve druge bio nepobjediv kao što je za Caina bio JDS, kao što su za Fedora bili Nogueira i Mirko, kao što je za Jonesa Cormier itd.

Statistika ne osvaja srca ljudi, statistikom neće postići da ga ljudi smatraju GOAT-om.

Ironično, njemu treba još ovakvih velikih izazova kao što je Stena.
Users browsing this topic