Poll Question : Misljenje ?

Total: 4

Nebitnoo
2014-03-10T20:22:53Z
Pozdrav svima,

Radi se o tome sto mi je pocelo smetati to sto svako drugi-treci trening (ovisi) kada spariram po dvije trije runde po tri min kickboxing. Uhvati me jednostavno vrucina u plucima kao da mi fali kondicije.

Ali ironicno je to sto sam prije danasnjeg sparinga jucer ujutro odradio sa prijateljem 5 rundi po 2min jako aktivno i bez ikakvih problema, jedin malo umor sto je po meni normalno napominjem da je to bilo ujutro kada sam radio 5 puta po 2min . Na prazan zeludac ... A trcim redovno i imam naprema ostalim ljudima puno puno veca pluca trcanje pa sprintevi pa opet trcanje pa sprintevi pa tako dalje i dalje napominjem, i to radim izjutra i jedino osjetim umor , ali vrucinu u plucima ne ..

A kada su mi redovni treninzi sa ostalim u dvorani(tad jedino osjetim "VRUCINU") -> u 19.00pm ..
Kada treniram navecer, u razdoblju 12-15pm(ovisno kada dodjem iz skole) pojedem TJESTENINU i nekada KUHANO JAJE .
Sada nesto sto od moga misljenja je :
1.Losa Prehrana ( Previse manistre mozda ? Inace sam na zdravoj prehrani bez secera masnoce slatkisa itd .)
2.Malo vode tjekom dana,to jest dehidracija ili ?
3.Zagusljiv prostor u kojemu se trenira ?
4.Umor ? ( Jer kada treniram onda sam na nogama od 06.30 dodjem iz skole pa cekam trening .. ? )

Svaki savjet ili iskustvo bi mi puno znacilo posto namjervam ici na tu i tamo neko natjecanje pa nebi volio da mi se dogodi...

Hvala vam unaprijed !
Sponsor
blazer44
2014-03-10T20:34:34Z
Nije vrućina u plućima, nego ti gori malo niže u grlu/ jednjaku. Intezivna aerobna aktivnost izaziva dizanje želučane kiseline, koju osjećaš kao da ti gori jednjak. Ujutro ne smeta jer je želudac prazan. Manje obroke jest prije treninga, do nekih 80% sitosti najviše. Ili uzeti veću pauzu od obroka do treninga (ovisi o situaciji).
DON'T BE SCARED HOMIE
Nebitnoo
2014-03-10T20:37:04Z
Originally Posted by: blazer44 

Nije vrućina u plućima, nego ti gori malo niže u grlu/ jednjaku. Intezivna aerobna aktivnost izaziva dizanje želučane kiseline, koju osjećaš kao da ti gori jednjak. Ujutro ne smeta jer je želudac prazan. Manje obroke jest prije treninga, do nekih 80% sitosti najviše. Ili uzeti veću pauzu od obroka do treninga (ovisi o situaciji).

https://encrypted-tbn2.g...MTIMEJ_M6NPI8wetcC8KMEFC 

Na ovoj slici ... Bas tu i osjecam to .

Hvala ti puno !!! Sljedeci put cu bas probati manje jesti ili kroz vise puta ..

HVALA !!!
TheTribe
2014-03-10T20:41:48Z
Eh sta jesti prije treninga, nesto da me boosta da mi da energije ?
Satrap
2014-03-10T21:17:37Z
Originally Posted by: TheTribe 

Čvarke i meda.
TheTribe
2014-03-10T21:29:18Z
Originally Posted by: Satrap 

Originally Posted by: TheTribe 

Čvarke i meda.

sta su ti Cvarke 😃
hamush
2014-03-10T21:32:09Z
za kiselinu u zelucu probaj pola zlicice sode bikarbone u casu vode. razmuti i popij. trebalo bi pomoci.
Nebitnoo
2014-03-10T21:36:34Z
Originally Posted by: hamush 

za kiselinu u zelucu probaj pola zlicice sode bikarbone u casu vode. razmuti i popij. trebalo bi pomoci.

Taman da cu vas pitati kako sta . Al eto bas cu probat ! Kada po tvojoj procjeni da popijen
hamush
2014-03-10T21:50:07Z
soda bikarbona je alkalna i prakticki utjece na zelucanu kiselinu. popiti je nakon jela je prakticki sabotiranje probavnog procesa.
probaj 2-3h nakon obroka, odnosno prije treninga.

ja znam popit pred spavanje ako osjetim da me smeta vecera... u svakom slucaju, javi ako vidis neke promjene.
Nebitnoo
2014-03-10T22:03:53Z

soda bikarbona je alkalna i prakticki utjece na zelucanu kiselinu. popiti je nakon jela je prakticki sabotiranje probavnog procesa.
probaj 2-3h nakon obroka, odnosno prije treninga.

ja znam popit pred spavanje ako osjetim da me smeta vecera... u svakom slucaju, javi ako vidis neke promjene.

Javit cu obavezno ako se bude pozitivnih promjena, cak cu i piti i sutra poslije obroka (2-3h) makar nemam sutra trening.
Jer sad mi je palo napamet da mi i otac isto pije sodu bikarbonu..... Genetika je vjeratno :)10 :)11

Hvala vam jos jednom !! :)16
ksian
2014-03-10T22:14:02Z
Otiđi ti malo do doktora, možda imaš refluks želuca. Ja sam imao takve osjećaje žarenja, i na gastoskopiji mi je ustanovljen refluks, srećom nemam helikobakteriju, koja je zajebana, tako da ponekad trebam uzet tabletu za smanjenje želučane kiseline i sve ok.

pasbrata
2014-03-10T23:27:40Z
imamo mi tu doktora no forumu. ne znam što će ti propisat... da li duble penetration ili bukkake... štogod mislim da obje varijante pročišćavaju grlo... ali ne mogu reći jer nisam nikada iskušavao tu metodu
Velja
2014-03-11T05:31:18Z
A šta jedeš tokom dana?
Nebitnoo
2014-03-11T06:13:40Z
Originally Posted by: pasbrata 

imamo mi tu doktora no forumu. ne znam što će ti propisat... da li duble penetration ili bukkake... štogod mislim da obje varijante pročišćavaju grlo... ali ne mogu reći jer nisam nikada iskušavao tu metodu

Da mi je tvoj mozak pa da se odmorim jedan dan ..

Velja, A ujutro zobene pahuljice s malo ironmaxx 90 .
Kad dodjem iz skole tjesteninu cistu (spageti) i nekad zelenu salatu
Tu i tamo neku vocku , navecer poslije treninga shake ..
.. Tako jedem kad su dani treninga a kad mi nisu dani treninga
onda jedem svasta pomalo , jednostavno sta bude 🙂
Velja
2014-03-11T07:09:31Z
Postoji mnogo foruma gde će ti reći čim ti nešto ne valja oko zdravlja, razlog je hrana. Negde to ima smisla, opet negde nema...šta ja znam

No u svakom slučaju mlad si momak treba da počneš da se hraniš zdravo, jer svakako puno stvari zavisi od toga...Verujem da i tvoj problem ima veze sa unosom prevelike količine hrane pred trening

Znači probaj da uneseš većinu stvari koja ti je potrebna svakako dana

Nekako smo u novo vreme počeli sve da menjamo suplementima i dodacima, a zaboravili da telu da bi funkcionisalo treba prava, dobra hrana i da je ona nenadomestiva

Sigurno si već čitao i shvatio kako to treba da izgleda, hrana podeljena u 5-6 obroka, količine zavise od tvoje težine, ciljeva i sl

Kvalitetni izvori proteina: riba, suši, jaja, belo meso, posni sir, junetina...
Ugljenih hidrata: pirinač, krompir, ovsene pahulje...
Masti: maslinovo ulje, bademi...

Glupo je davati nekome i približne količine, ali imaš to na puno mesta, preporučene doze po kg telesne mase, zavise naravno od ciljeva

http://nutritiondata.self.com/  koji ti mogu puno pomoći da vidiš sadržaj svih namirnica i napraviš sebi neki jelovnik, po kome ćeš se dalje graditi, unapređivati i sl.

Uz to naravno neke dobre antioksidanse, tipa maline, kupine u jutarnjim časovima uz ovsene, banane zbog sadržaja kalijuma, natrijumova/kalijumova so do 3-4g dnevno...jodirana naravno da bi držao tiroidne depo pune. Često ljudi imaju slične probleme jer skroz izbace jod i nemoguća je konverzija T4 u T3 hormon, ponekad naprave zbrku. Najbolje suši ako može, bogat jodom i protein

Zink, magnezijum, omega 3 masne kiseline za one koji ne jedu ribu po meni realno jedini suplementi

Protein samo u žurbi, zašto pored toliko dobre i ukusne hrane

Ljudi popiju mericu proteina i misle da ne treba da jedu

I tako
Neodgovorni
2014-03-11T07:29:07Z
Originally Posted by: Nebitnoo 

onda jedem svasta pomalo , jednostavno sta bude :)

Proteini dva put dnevno, tjestenina... :)10 A gdje je tu prava hrana?

pecho
2014-03-11T09:03:59Z
Originally Posted by: Nebitnoo 

onda jedem svasta pomalo , jednostavno sta bude :)

Jako loša prehrana. Tu bi se trebao popraviti, i to dosta.
There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Antonio
2014-03-11T11:26:15Z
Reka bi da je to manjak zelucane kiseline, hrana ti se ne probavi dobro u zelucu pa te to jebe. probaj jesti probiotike sa svakim obrokom (kefir, kiseli kupus, kiseli krastavci, itd.) i vidi oce pomoc sta.
hamush
2014-03-11T13:14:44Z
probiotici nikad ne smetaju.
ja kefir ljustim ko rakiju:)
pecho
2014-03-11T14:51:10Z

probiotici nikad ne smetaju.
ja kefir ljustim ko rakiju:)

A tek rakiju 🙂
There isnt a hard time invented that i cannot handle.