Postoji mnogo foruma gde će ti reći čim ti nešto ne valja oko zdravlja, razlog je hrana. Negde to ima smisla, opet negde nema...šta ja znam
No u svakom slučaju mlad si momak treba da počneš da se hraniš zdravo, jer svakako puno stvari zavisi od toga...Verujem da i tvoj problem ima veze sa unosom prevelike količine hrane pred trening
Znači probaj da uneseš većinu stvari koja ti je potrebna svakako dana
Nekako smo u novo vreme počeli sve da menjamo suplementima i dodacima, a zaboravili da telu da bi funkcionisalo treba prava, dobra hrana i da je ona nenadomestiva
Sigurno si već čitao i shvatio kako to treba da izgleda, hrana podeljena u 5-6 obroka, količine zavise od tvoje težine, ciljeva i sl
Kvalitetni izvori proteina: riba, suši, jaja, belo meso, posni sir, junetina...
Ugljenih hidrata: pirinač, krompir, ovsene pahulje...
Masti: maslinovo ulje, bademi...
Glupo je davati nekome i približne količine, ali imaš to na puno mesta, preporučene doze po kg telesne mase, zavise naravno od ciljeva
http://nutritiondata.self.com/ koji ti mogu puno pomoći da vidiš sadržaj svih namirnica i napraviš sebi neki jelovnik, po kome ćeš se dalje graditi, unapređivati i sl.
Uz to naravno neke dobre antioksidanse, tipa maline, kupine u jutarnjim časovima uz ovsene, banane zbog sadržaja kalijuma, natrijumova/kalijumova so do 3-4g dnevno...jodirana naravno da bi držao tiroidne depo pune. Često ljudi imaju slične probleme jer skroz izbace jod i nemoguća je konverzija T4 u T3 hormon, ponekad naprave zbrku. Najbolje suši ako može, bogat jodom i protein
Zink, magnezijum, omega 3 masne kiseline za one koji ne jedu ribu po meni realno jedini suplementi
Protein samo u žurbi, zašto pored toliko dobre i ukusne hrane
Ljudi popiju mericu proteina i misle da ne treba da jedu
I tako