Tour de bivša Jugoslavija, kažeš. :)20
Sad smo imali tri turnira u najkraćem mogućem roku; prošli vikend Kralj Tomislav/ADCC, ovaj Virovitica pa odmah dan kasnije Banja Luka.
Dodali smo jučer dva srebra na popis u Banja Luci, tako da je total 8 natjecatelja, 3 zlata, dva srebra, jedna bronca za ovaj vikend.
Evo kratkog opisa iz Banja Luke, za one koje interesiraju grappling turniri naokolo
- Između 40 i 50 natjecatelja; juniorski i seniorski turnir. 10-ak juniora.
Najbrojnije kategorije tradicionalno do 77 i do 88.
- Prvi takav turnir ondje, najavljeno da će ih biti još. Dragan je najavio sljedeći za proljeće 2014.
- U priču o idućem turniru uključeni su i planovi o regionalnim MMA natjecanjima. To su, zasad, samo generalni planovi i kontakti
- Organizator se maksimalno (i uspješno) trudio da napravi koliko je god moguće korektan i dobar turnir. Vidi se u nastupu da je htio sportski pristup i to svakako vrijedi istaknuti jer je bitno za buduće turnire
- Dao si je truda biti od pomoći svima tamo kroz čitavo trajanje, vrlo strpljivo; sve vodio koliko je god mogao; pobrinuo se za uvijek dobrodošle stvari tipa raniji ždrijeb izvješen na par mjesta naokolo i raspored borbi. To su uvijek plusevi koji natjecateljima od velike pomoći da se lakše koncentriraju i pruže dobre partije
- Oženilo mi najboljeg borca odmah u prvom kolu, u jednom produžetku. Baš prava materijalna povreda pravila (tj. nije stvar sudačkog kriterija ili procjene) :)21
Iako su ADCC pravila vjerojatno najpoznatija, profi suci iz Srbije su sweepove sudili bez obzira na neostvarenu kontrolu i na reversal koji je uslijedio u toku iste akcije, tj. pogrešno. Što je u tom produžetku napravilo razliku između pobjede i poraza.
Na žalost, nisam imao tamo mobilni internet da im pokažem prvi link kad se gugla ADCC rules i prvu rečenicu u opisima bodovanja koja to jasno i bez puno dileme veli.
No, vjerujem da nije namjerno
- Dvorana objektivno manja od adekvatne, pa je za publiku bilo gužvovito. S tim da ne smatram to velikom stavkom u ovom slučaju
- Jedan od rijetkih grappling turnira na kojem je uspjela izbiti tučnjava u publici. Korak do masovne, uz možda jedno tri naleta. :)20
- Banjalučki ćevapi iz neke pečenjare Mira bili su odlični. Bolji od zagrebačkih i stvarno jako dobri, s time da ja nisam neki naročiti ljubitelj ćevapa. No, vjerujem da dosta ljudi ovdje zna koliko ih Klara inače voli, tako da sam i ja naletio na njih silom prilika puno puta na raznim proslavama i okupljanjima pa imam sa čime usporediti :)20
- Postoji i jedno suprotno iskustvo. Neki momci su večer ranije igrom slučaja završili u nekom malo više fancy restoranu. (iako su zapravo isto htjeli na ćevape, ali bilo je već kasnije navečer i bili su gladni pa im se nije tražilo). Usluga one vrste gdje ti uzimaju kapute/jakne za garderobu, netipična za ćevabdžinice, platili su ih 20 maraka (80 kn), i vele da ondje nisu valjali ništa
I to je, što se grappling turnira tiče, zaključak 2013.!
-Stipe
Edited by user
2013-12-16T13:21:52Z
|
Reason: Not specified