Doktoor
2013-10-24T15:01:24Z
Pozdrav svima !

Evo neznam jeli ima tema , pa sam otvorio ovu (Valjda ako ima nece se nitko ljutit :)20 )

Treniram kickboxing vec par godina i odlucio sam se za ozbiljno uhvatiti svega , vise nije "Rekreativno".

Pa me zanimaju vasa misljenja do ciste kondcije ?

Pa me zanima trcanje jutarnje , kako ga vi izvodite (Znaci kondicijski trening), Citam po internetu pisu ljudi stvarno svasta , npr. Da nevalja trcate jako duge staze , radi misica radi ovoga radi onoga , da tijelo gubi snagu ? ...

Trenutacno trcim Ujutro rano ( 06,30am ) dvadeset minuti srednjom brzinom trcanje ( cca 3.5-4km ) I onda kad se vracam uzastopni sprintevi pa normalnim trcanjem , pa opet sprintevi .. I onda za kraj jedan jaki , pomalo duzi sprint do kuce ? ... Pa me zanima eto vase misljenje ako ima tko nesto za podjelit bio bi mu jako zahvalan :)2 :)15 :)16 :)42

U will make it , When yu want it as you want to breath
Sponsor
AceOfSpades
2013-10-24T15:15:13Z
Originally Posted by: Doktoor 

Pozdrav svima !

Evo neznam jeli ima tema , pa sam otvorio ovu (Valjda ako ima nece se nitko ljutit :)20 )

Treniram kickboxing vec par godina i odlucio sam se za ozbiljno uhvatiti svega , vise nije "Rekreativno".

Pa me zanima trcanje jutarnje , kako ga vi izvodite (Znaci kondicijski trening), Citam po internetu pisu ljudi stvarno svasta , npr. Da nevalja trcate jako duge staze , radi misica radi ovoga radi onoga , da tijelo gubi snagu ? ...

Trenutacno trcim Ujutro rano ( 06,30am ) dvadeset minuti srednjom brzinom trcanje ( cca 3.5-4km ) I onda kad se vracam uzastopni sprintevi pa normalnim trcanjem , pa opet sprintevi .. I onda za kraj jedan jaki , pomalo duzi sprint do kuce ? ... Pa me zanima eto vase misljenje ako ima tko nesto za podjelit bio bi mu jako zahvalan :)2 :)15 :)16 :)42

Jutarnje trčanje koristi za skidanje kilaže ili za početak dovođenja u kondiciju, nakon nekog osnovnog nivoa kardiovaskularne kondicije slobodno možeš prestati trčati.Ima više mana nego što ima prednosti..
Kako dalje? Sparinzi primarno, GPP rad kao što je prowler, sled, gume, farmer's walk, teške girje (ali teške, ne ona sranja od 16kg), onda kružni treninzi utezima, crossfit treninzi, te sprintevi...

GO TO #top;
bronson
2013-10-24T16:21:08Z
A glupi Tajci i dalje trče...al šta oni znaju :)20

I to ne samo Tajci...navodno svi sportaši trče...šok šok šok
pecho
2013-10-24T16:43:04Z
Dok sam ja trenirao onda mi je x boksackih trenera govorilo da moram svaki dan trcat neznam kolko kilometara. I onda kad sam pitao zašto, samo su me blijedo gledali. :)
Sparing definitvino mora bit kako se spada, fartlek,intervali,crossfit treninzi(imas na crossfit stranicama Workout of the day(WoD), freelitcs nema loše stvari,girje i gume ako si u mogucnosti raditi sa njima..itd itd.
There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Doktoor
2013-10-24T18:24:22Z
Originally Posted by: AceOfSpades 

Pozdrav svima !

Jutarnje trčanje koristi za skidanje kilaže ili za početak dovođenja u kondiciju, nakon nekog osnovnog nivoa kardiovaskularne kondicije slobodno možeš prestati trčati.Ima više mana nego što ima prednosti..
Kako dalje? Sparinzi primarno, GPP rad kao što je prowler, sled, gume, farmer's walk, teške girje (ali teške, ne ona sranja od 16kg), onda kružni treninzi utezima, crossfit treninzi, te sprintevi...

Hmmmm, Pa dobro necu valjda izbaciti kompletno valjda Trcanje ? :/
Jer kad trcim trcim 10-20 min, a poslije svaki put sve jace i brze trcim radi sebe dok ne osjetim ono ultra-stezanje u plucima :)4 a onda radim sprinteve i istezanje i gotovo .

Hvala jos jednom ! 🙂 Ako ima jos netko prijedlog sta je osjetio na sebi volio bih rado cuti ! :))

http://www.pride.hr/Prod...be-protex-pro-guard.aspx  , naime sve je pet stoji mi ljepo i to .. Ali je nezamislivo disati sa njim , Trcati Kako tako ! . Ali kada dodje do treninga ( kickboxing ) Nemoguce neemoguce ! Pa sam vas htio zamolit ako netko zna neko dobro zubalo ( cijena nije bitna jer , zubi i vilica nemaju cijenu :P ) al da je samo za gornje , ovo sto sam narucio je za gornje i donje a jednostavno su nezgodni za disanje . Kada disem sa njim vise izbacim vode iz usta nego zraka :)31 :)32 Pa ako netko zna :) [/b]
pecho
2013-10-24T20:52:16Z

Originally Posted by: AceOfSpades 

Pozdrav svima !

Hmmmm, Pa dobro necu valjda izbaciti kompletno valjda Trcanje ? :/
Jer kad trcim trcim 10-20 min, a poslije svaki put sve jace i brze trcim radi sebe dok ne osjetim ono ultra-stezanje u plucima :)4 a onda radim sprinteve i istezanje i gotovo .

Hvala jos jednom ! 🙂 Ako ima jos netko prijedlog sta je osjetio na sebi volio bih rado cuti ! :))

http://www.pride.hr/Prod...be-protex-pro-guard.aspx  , naime sve je pet stoji mi ljepo i to .. Ali je nezamislivo disati sa njim , Trcati Kako tako ! . Ali kada dodje do treninga ( kickboxing ) Nemoguce neemoguce ! Pa sam vas htio zamolit ako netko zna neko dobro zubalo ( cijena nije bitna jer , zubi i vilica nemaju cijenu :P ) al da je samo za gornje , ovo sto sam narucio je za gornje i donje a jednostavno su nezgodni za disanje . Kada disem sa njim vise izbacim vode iz usta nego zraka :)31 :)32 Pa ako netko zna :) [/b]

Pa tko je rekao da trebaš prestati trčati' Ali rađe ubaci trčanje tipa fartlek (1 min brzo 1 min sporo, u trajanju od 20-30 min), intervale od 400,600,800 metara,crossfit treninge. Dakle nešto što je puno korisnije i funckionalnije za kickboks.
Čekaj,trčiš sa gumom u zubima?Zašto?
Nemogu sad otvorit sliku skroz ali mi se čini da je dvojna i za donje i gornje zube,nisam nikad mogao trenirati sa takvom gumom uvijek sam koristio ovakvu:
UserPostedImage

There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Seded
2013-10-25T00:12:21Z
Za kondiciju ti ne mogu ništa konkretno reći pošto sam uvijek trenirao rekreativno i sparinge sam završavao mrtav umoran, kako i treba biti :)20.

http://www.profightstore...ma-snizenje-35-/715.aspx 

bez problema sam disao, sparirao, nikad mi nije ispadala niti pravila probleme.
"It's not checkmate. The king has one more move."
Velja
2013-10-25T04:55:00Z
Smisli i organizuje treninge tako da bude interesantno i da ti ne dosadi za godinu dana. Ne znam koliko puta nedeljno ideš na kickboxing, ali gledaj da ne završavaš nedelju preumoran i pretreniran, jer će to jako brzo dovesti do katabolima.

Raditi duga trčanja i na kraju sprinteve nema apsolutno nikakvog smisla, jer brzinu, brzinsku izdržljivost i opštu ne možeš raditi na istom treningu nikako. Tj možeš , ali bez rezultata. SAda će neko da kaže, da ali ja sam 80-tih godina trćao 20km ujutru, pa onda posle podne ne znam šta...i ja sam. Bokserski trening me je dovodio do iznemoglosti isto kao i brojni drugi, ali to nije smisao treninga. Takvi borci traju 2-3 godine i posle toga odustaju zbog letargije koja se javlja usled duuuugog katabolizma

Kako bih ja radio da sam na tvom mestu, a nisam, (al šta bih dao da sam na tvom mjestu...):

1. Gledao da ne prelazim 5-6 treninga nedeljno
2. Na kicku ispravljao tehniku i radio sparinge max 1-2 nedeljno
http://en.wikipedia.org/wiki/Fartlek 
http://en.wikipedia.org/wiki/Plyometrics 
5. Obavezno imao 2x nedeljno rad sa tegovima, program upper-lower, full body ili nešto na sličan fazon
6. Ako nemam gde da ubacim tegove bi radio 2 x nedeljno DT
, to može da se uradi za 7-8 min
7. Na prve znake umora pravio dan pauze
8. Pokrivao to sa dosta hidrata posle treninga
9. Našao dobrog trenera nove generacije, koji nije nimalo nalik na matorog Mikija
10. Ne bih pio živa jaja :D
fist
  • fist
  • Advanced Member
2013-10-25T05:59:22Z
Meni je za čisto kondicioniranje Insanity workout
odradio čuda.

E sad, ja sam rekreativac i ono što ja podrazumijevam pod pojmom "dobra kondicija" je vjerovatno dosta niža razina od razine potrebne borcima, ali Insanity je poprilično zahtjevan s cardio aspekta i mislim da ga vrijedi probati ako još nisi.
MrJinks
2013-10-25T08:49:03Z
Originally Posted by: Velja 

Smisli i organizuje treninge tako da bude interesantno i da ti ne dosadi za godinu dana. Ne znam koliko puta nedeljno ideš na kickboxing, ali gledaj da ne završavaš nedelju preumoran i pretreniran, jer će to jako brzo dovesti do katabolima.

Raditi duga trčanja i na kraju sprinteve nema apsolutno nikakvog smisla, jer brzinu, brzinsku izdržljivost i opštu ne možeš raditi na istom treningu nikako. Tj možeš , ali bez rezultata. SAda će neko da kaže, da ali ja sam 80-tih godina trćao 20km ujutru, pa onda posle podne ne znam šta...i ja sam. Bokserski trening me je dovodio do iznemoglosti isto kao i brojni drugi, ali to nije smisao treninga. Takvi borci traju 2-3 godine i posle toga odustaju zbog letargije koja se javlja usled duuuugog katabolizma

Ja sam svojevremeno krenuo trenirat ju-jitsu s tako lošom početnom kondicijom da nisam mogao ni zagrijavanje izdržat. S vremenom se popravila, ali mi je uvijek bila najslabija točka. Pokušavao sam je povećati dodatnim intervalnim treninzima i sličnim "hardcore" pizdarijama, ali nije pomoglo jer sam samo nadodavao na pretreniranost. Izdržao sam neke 3-4 godine, ali sam zadnjih godinu dana samo postajao tehnički sve lošiji i osjećao se ko govno. Puls mi je na svakom treningu bio valjda konstantno 180-200. Kad sam skužio da se bolje osjećam ako sam se prošlu večer napio ko majka, nego ako sam imao trening, odustao sam i prešao na powerlifting. Znam, znam, bila bi puno smiješnija priča da sam se odlučio propit. Uglavnom, čučanj mi je u mjesec dana porastao za 10 kg i osjećao sam se neusporedivo bolje.
Ne smatram se pretjerano kompetentnim za dijelit savjete vezane za kondiciju jer tu, očito, nemam nekih uspjeha i specijalnost mi je sport snage, ali sad kad gledam unatrag, bilo bi vjerojatno puno pametnije da sam najprije 6 mjeseci samo trčao par puta tjedno dok ne steknem neku opću kondiciju, pa onda krenuo na điju 3 puta tjedno i postepeno povećao na 5 treninga tjedno. Dodatne treninge specifične kondicije (intervale) bi eventualno ubacio nakon par godina, kad bi došao do razine da odrađujem 5 treninga tjedno bez većih problema, ali mi se kondicija (koja bi sad već ionako bila jako dobra) prestala povećavati "normalnim" ju-jitsu treninzima.
Što se tiče priče "intervali vs. jogging", mislim da tu treba napravit razliku između kondicije potrebne za odrađivanje treninga (opće) i kondicije za odrađivanje borbe (specifične). Borba jest nekoliko minuta intervalne aktivnosti, ali trening je sat i pol konstantnog kretanja. Dakle, obe metode imaju svoje mjesto ovisno o tome što trebaš povećati, s tim da je opća kondicija temelj na kojem se gradi sve drugo.
FaceDesigner
2013-10-25T09:07:53Z
Neznam puno o tome.Al eto Hrvat sam i volim srat o stvarima o kojima nemam pojma. :))

Treniram BJJ i za potrebe tog sporta nekako mi se najbolje pokazala kombinacija neke vrste insanitiya jednom tjedno na kojem se izmasakriram i redovni treninzi s naglaskom na sparing punom snagom.
To mi da tu specifičnu kondiciju za moje potrebe.Zato ne vjerujem d apostoji neka općenita definicija kondicije i da svako bavljenje sportom zahtjeva svoj tip.
Zato npr. biciklist nebi moga izdržat 15 min mog treninga,ali ni suprotno.

PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
Slash
2013-10-25T09:08:38Z
Meni je sve ovo bespotrebno kompliciranje.
Hoćeš imati kondiciju za borbu, radi puno fokusera, sparinga, kombinacije u paru (ali sa intenzitetom) i na kraju napravi snagu.
Nema nikakvog smisla ubiti se ujutro od crossfita ili bilo čega već, a da navečer kada radiš trening sporta kojim se baviš (kick-boxing) ne možeš odraditi kako treba.

Pa nećeš se natjecati u crossfitu već u kick-boxu pa je pametnije da odradiš kick-box kako spada i tek dok možeš odraditi te treninge na odgovarajućem nivou onda nadodaješ ostalo (utezi, sprintevi, intervali i što već). Nema smisla sve živo raditi, ako nisi u stanju odraditi kick-box trening na nivou koji to zahtjevaju tvoje ambicije.

MrJinks, ne slažem se sa time da si trebao šest mjeseci trčati. To mi je najlošija spika ikad, trebam doći u formu pa ću moći trenirati neki specifični sport. Samo treniraj i ako imaš pametnog trenera koji te neće forsirati od prvog dana prije ćeš doći u BJJ kondiciju sa BJJ-om nego sa šest mjeseci kondicije pa da onda kreneš u BJJ i eventualno dobiš kojih mjesec dana vremena koje prije nisi, a sveukupno si izgubio recimo 8 više jer si se dotjerao u nekakvu kondiciju.
Velja
2013-10-25T09:14:23Z
Mmmmm Mr Jinks

malo smo se promašili, znači ako neka nema bazu nikakvu, onda da, ako ima onda ne

Znači ja recimo radim sada 5 x nedeljno, 2xPL, 3 x MMA, kao i većina mojih boraca, ali leto baza, zima baza. To znači imamo mi puno rada koji uključuju trčanje i pre svega stepenice tokom off perioda leto/zima

Recimo da to kako sam mu napisao treba biti posle baze, za održavanje i specifičnu kondijicu. Ono što sam pokušavao da mu objasnim jeste da kad odradiš baznu kondiciju to onda tako rasutu kondiciju treba uvesti u runde. Zato je jako važno 6 nedelja pred takmičenje znati da li radiš i koliko rundi, trajanje itd, zbog razvoja tj oblikovanja specifične kondicije

U toku rada na specifičnoj kondiciji nema mesta dugim trčanjima do iznemoglosti, a upravo je to ono što su nas stari treneri učili. I mnogo bolje će borac biti spreman ukoliko ima recimo rad na gumama samo 3 min, a da je to trajanje runde. S tim da vreme odmora između rundi treba u pripremnom periodu prepoloviti, jer ukoliko je on minut, prvih pola treba da se oporavi, a drugih pola da sluša. Gledaj npr Greg J kako prvo napuni pluća borcima, pa onda oko 25-30s počne da priča

Sve u svemu ima i druga opcija, da ukoliko klub ima rad na različitim vrstama kondicije u toku sezone uđeš u "runde" ali takva kondicija ne traje dugo kao nekome sa bazom, što se pretpostavljam desilo tebi
Gigi2
2013-10-25T09:22:57Z
Svaki dio priprema ima svoje...baza,snaga,eksploxivnost,specifika.Osobno sam protiv Crossfita,Insanitya i slicnog u pripremama.Ne kazem,da nekom to nije poboljsalo fizicke performanse ali borilacki sport ima svoje specificne zahtjeve i radje bi pripreme odradivao po programu koji ce te zahtjeve ostvarit nego po Wod-u.
MrJinks
2013-10-25T09:42:08Z
Originally Posted by: Velja 

Mmmmm Mr Jinks

malo smo se promašili, znači ako neka nema bazu nikakvu, onda da, ako ima onda ne

Znači ja recimo radim sada 5 x nedeljno, 2xPL, 3 x MMA, kao i većina mojih boraca, ali leto baza, zima baza. To znači imamo mi puno rada koji uključuju trčanje i pre svega stepenice tokom off perioda leto/zima

Recimo da to kako sam mu napisao treba biti posle baze, za održavanje i specifičnu kondijicu. Ono što sam pokušavao da mu objasnim jeste da kad odradiš baznu kondiciju to onda tako rasutu kondiciju treba uvesti u runde. Zato je jako važno 6 nedelja pred takmičenje znati da li radiš i koliko rundi, trajanje itd, zbog razvoja tj oblikovanja specifične kondicije

U toku rada na specifičnoj kondiciji nema mesta dugim trčanjima do iznemoglosti, a upravo je to ono što su nas stari treneri učili. I mnogo bolje će borac biti spreman ukoliko ima recimo rad na gumama samo 3 min, a da je to trajanje runde. S tim da vreme odmora između rundi treba u pripremnom periodu prepoloviti, jer ukoliko je on minut, prvih pola treba da se oporavi, a drugih pola da sluša. Gledaj npr Greg J kako prvo napuni pluća borcima, pa onda oko 25-30s počne da priča

Sve u svemu ima i druga opcija, da ukoliko klub ima rad na različitim vrstama kondicije u toku sezone uđeš u "runde" ali takva kondicija ne traje dugo kao nekome sa bazom, što se pretpostavljam desilo tebi

Ma samo sam se nadovezao na tvoju priču u burnoutu i reko što bi ja u svom specifičnom slučaju napravio da ponovo krenem s borilačkim sportom, zato nisam ni citirao ono što si mu savjetovao.
MrJinks
2013-10-25T10:05:46Z
Originally Posted by: Slash 

MrJinks, ne slažem se sa time da si trebao šest mjeseci trčati. To mi je najlošija spika ikad, trebam doći u formu pa ću moći trenirati neki specifični sport. Samo treniraj i ako imaš pametnog trenera koji te neće forsirati od prvog dana prije ćeš doći u BJJ kondiciju sa BJJ-om nego sa šest mjeseci kondicije pa da onda kreneš u BJJ i eventualno dobiš kojih mjesec dana vremena koje prije nisi, a sveukupno si izgubio recimo 8 više jer si se dotjerao u nekakvu kondiciju.

Ne znam, ovisi o tome kakva ti je početna kondicija. Meni je bila toliko loša da bi se uspuhao od minute hodanja uzbrdo. Za većinu ljudi bi tih 6 mjeseci trčanja možda bilo gubljenje vremena, ali mislim da u mom slučaju ne bi. S postepenim doziranjem treninga bi svi trebali počet, u svakom slučaju.
Slash
2013-10-25T10:29:11Z
Originally Posted by: MrJinks 

Originally Posted by: Slash 

Ne znam, ovisi o tome kakva ti je početna kondicija. Meni je bila toliko loša da bi se uspuhao od minute hodanja uzbrdo. Za većinu ljudi bi tih 6 mjeseci trčanja možda bilo gubljenje vremena, ali mislim da u mom slučaju ne bi. S postepenim doziranjem treninga bi svi trebali počet, u svakom slučaju.

Garantiram da sam ovakvu priču čuo minimalno 50 puta, samo da dođem u kondiciju i evo me u dvorani.
Od tih 50, možda 1 to napravi, a najčešće nitijedan.

Ali to je već druga stvar :)
Doktoor
2013-10-25T12:31:16Z
@Pecho , Trcanje sa gumicom u ustima , i imati je opcenito u ustima kad god radis nesto to je prvo amo reci "Pravilo" mog Trenera , Mogu reci da je bio tri puta prvak hrvatske low kick .. Ali jebiga ozljede cine svoje . Kada trcis sa njin navikavas se sve vise i vise na njega . Jednostavno je preporucljivo ga imat u ustima ...

@Velja, tenk juu ! Evo danas odraditi trening , i odma prvom prilikom mozda cak sutra probati odraditi taj tip treninga Fartlek .

@Seded, Hvala jos jednom na gumici vidit cu jos par dana pa cu najvjerovatnije narucit sljedeci tjedan :)

Hvala vam svima jos jednom svatio sam sto zelite reci, brzina i explozivnost -> sto se ocekiva u sparingu/borbi to se mora i ocekivati i na "Cardio" treninzima Veliko Hvala jos jednom svima probat cu sve i svasta. Sto se glupe gumice tice :)20 moram nabavit neku 🙂
Gigi2
2013-10-25T12:35:43Z
I mislim da je trener taj koji bi ti trebao odredivat kondicioni dio...s ovim uradi sam varijantama je to ruski rulet,velika mogucbost pretreniranjs i ozljede.
Dennis Hanover
2013-10-25T12:36:30Z
ja radim svako jutro 45 min brzi hod ,onda bicikla 30 min sto jaci tempo ,hodanje topi samu mast ,a bicikla mi daje najjacu kondiciju jer svi triatlonci ,veslaci itd su na biciklu non stop ...a najvaznije od svega kod kardia je da pojedes dovoljno ugljikohidrata,inace neces moci raditi dovoljno jak tempo i neces postici cilj .
Similar Topics
Users browsing this topic