Mmmmm Mr Jinks
malo smo se promašili, znači ako neka nema bazu nikakvu, onda da, ako ima onda ne
Znači ja recimo radim sada 5 x nedeljno, 2xPL, 3 x MMA, kao i većina mojih boraca, ali leto baza, zima baza. To znači imamo mi puno rada koji uključuju trčanje i pre svega stepenice tokom off perioda leto/zima
Recimo da to kako sam mu napisao treba biti posle baze, za održavanje i specifičnu kondijicu. Ono što sam pokušavao da mu objasnim jeste da kad odradiš baznu kondiciju to onda tako rasutu kondiciju treba uvesti u runde. Zato je jako važno 6 nedelja pred takmičenje znati da li radiš i koliko rundi, trajanje itd, zbog razvoja tj oblikovanja specifične kondicije
U toku rada na specifičnoj kondiciji nema mesta dugim trčanjima do iznemoglosti, a upravo je to ono što su nas stari treneri učili. I mnogo bolje će borac biti spreman ukoliko ima recimo rad na gumama samo 3 min, a da je to trajanje runde. S tim da vreme odmora između rundi treba u pripremnom periodu prepoloviti, jer ukoliko je on minut, prvih pola treba da se oporavi, a drugih pola da sluša. Gledaj npr Greg J kako prvo napuni pluća borcima, pa onda oko 25-30s počne da priča
Sve u svemu ima i druga opcija, da ukoliko klub ima rad na različitim vrstama kondicije u toku sezone uđeš u "runde" ali takva kondicija ne traje dugo kao nekome sa bazom, što se pretpostavljam desilo tebi