blazer44
  • blazer44
  • Advanced Member Topic Starter
2013-02-08T19:22:31Z
Provlači se ova tema kroz zadnjih par threadova, ja sam pisao o tome nedavno, sad i Seded itd., ima odličan podcast sa Ensonom Inoueom (preporuka svima da pogledaju), nakon što je James Thompson pogledao taj podcast je izjavio da nikad više neće tapkati...

Originally Posted by: blazer44 

Silvu jako cijenim i borce poput njega. Više puta sam pisao o mentalnoj strani borbe i skoro svaki put je spomenem kad pišem neku analizu. To što on ima se ne može naučiti, (ni nabildati) primjer je Reem.
Big Nog pusti Mira da mu slomije ruku jer ne želi tapkati. Znao je što će se dogoditi, to je i Mir rekao nakon borbe, dovoljno dugo je Nog crni pojas.
Mir slomije Sylviji ruku on ni ne trepne, Enson Inoue i Vovchanchyn, Sakuraba, Sonnen i onakav napad na Andersona bez imalo respekta, prihvaćanje svake borbe bez obzira na protivnika i je li ostao samo tjedan do borbe, ratovi u kojima je bio Diaz, naletit onako na Daleya, Lawlera, dalje da ne nabrajam... To se ne može naučiti.

Originally Posted by: Seded 

I rematch sa Shogunom na PRIDE 33, potpuno ista priča kao u spomenutim borbama. Jednostavno ima takav mentalni sklop u borbi i nije beskrupulozni borac koji će ostaviti srce u borbi bez opterećenja hoće li pobijediti ili izgubiti. Pa sjetite se Sakurabe, Minotaura, Enson Inouea i još hrpe boraca... to su ljudi koji (bez obzira na fizičke, tehničke ili neke druge limite) imaju srce šampiona i spremni su dati 110% od sebe kako bi pobijedili (dovoljno je sjetiti se Minotaurove karijere i borbi sa Sappom, Mirkom, Sylviom itd.)

Enson govori o svojoj karijeri, filozofiji i s kojim mentalnim sklopom ulazi u borbu, o jakuzama, Japanu i Pride-u itd., provlači se dosta ova tema. Ako i ne volite Rogana, isplati se pogledati radi Ensona.

JRE #316 - Enson Inoue, Chuck Lidell 

Thompson: Nikad u životu više neću tapkati! 
DON'T BE SCARED HOMIE
Sponsor
Joeseph Jones
2013-02-08T19:31:13Z
Napisao sam mislim ovo i prije, Enoue je jedan od onih boraca koje mogu poslušati.
Mislim da je i on posle borbe s Vovčančinom završio u bolnici nekoliko mjeseci od silnih batina.
Nogueira ga je uspavao zatim borba s Kerrom koji je tad bio zvijer
blazer44
  • blazer44
2013-02-08T19:32:26Z
One of the most intense punching exchanges in MMA 

Evo o ovde, na 5:18, Enson se kasnije ne može dići do kuta ali svejedno se svađa s doktorima da želi nastaviti borbu :)0 Igor 'Ice Cold' Vovchanchyn Highlight HD -Downwardo-  
DON'T BE SCARED HOMIE
hamush
2013-02-08T19:40:30Z
jelse ko sjeca inoue vs herring.
herring krlja svoju signature americanu, i dere se inoeu im gonna breakit! a enson kaze, then break it!

YAMATO DAMASHII!!!!
blazer44
  • blazer44
2013-02-08T19:49:21Z
Originally Posted by: hamush 

jelse ko sjeca inoue vs herring.
herring krlja svoju signature americanu, i dere se inoeu im gonna breakit! a enson kaze, then break it!

YAMATO DAMASHII!!!!

Lektira :)36
DON'T BE SCARED HOMIE
Seded
2013-02-08T19:51:23Z
Sad ste me bacili u totalnu nostalgiju za počecima PRIDE-a :)21
"It's not checkmate. The king has one more move."
D@vid1
2013-02-08T19:55:15Z

Sad ste me bacili u totalnu nostalgiju za počecima PRIDE-a :)21

:)36

ne znam jeli istina ali nekako imam osjecaj da su borbe u Prideu bile puno srcanije.
blazer44
  • blazer44
2013-02-08T20:01:00Z
Enson kaže u podcastu da ljudi tapkaju zbog straha od posljedica. Koristio je MMA borbe kao test osobne testove. Za svaku borbu se spremao mentalno kao da se neće iz nje vratiti, tu spominje borbu s Vovcancynom gdje je (kako kaže) bio najbliže smrti i želio nastaviti. Namjerno je prihvaćao borbe za koje je mislio da nema šanse da ih dobije, podcast je stvarno zanimljiv.
DON'T BE SCARED HOMIE
Neodgovorni
2013-02-08T20:42:27Z
:)10

Malo glupo zar ne? Ipak se radi o nečemu što je samo sport i biznis ali ne i istinski važno.
Seded
2013-02-08T21:07:07Z
Blazer, jel možeš reći u kojem dijelu Inoue priča o mentalnim pripremama, filozofiji i to? Ne da mi se baš gledati 2 h.
"It's not checkmate. The king has one more move."
karl anal
2013-02-08T21:25:26Z
Originally Posted by: Neodgovorni 

Malo glupo zar ne? Ipak se radi o nečemu što je samo sport i biznis ali ne i istinski važno.

a ako na sve to skupa ne gledaš kao sport i biznis, nego kao stavljanje sebe na test i kušnju i pokušaš ostvarit nešto što misliš da je neostvarivo, e onda je to istinski važno

onda je to najvažnije
When you walk around pretending to be crazy, eventually you are going to walk into someone who is pretending to be sane.
pride
2013-02-08T22:35:12Z
Enson je ljudina.Pravi primjer oldschool MMA borca.Meni nije bitan omjer pobjeda i poraza,nego kako s netko bori.
Još pogotovo kad netko borbu shvaća kao izazov,kao priliku za izgradnju sebe kao osobe,za testiranje svojih mogućnosti,volje i strahova o čemu Enson govori.
Kad čujem borca koji govori kako mu je bitno " to get another W",koji će izbjegavat borbu,dryhumpat ili čekat zadnjih 20 sekundi runde da naprave takedown i dobiju rundu zgadi mi se.Naravno vremena su se promijenila,veći su novci u igri,ali neki će borci ostati legende unatoč lošem skoru,a neki će možda osvojiti i pojas ali ih nitko neće pamtiti.
Aleksa
2013-02-08T22:55:32Z
Originally Posted by: pride 

Enson je ljudina.Pravi primjer oldschool MMA borca.Meni nije bitan omjer pobjeda i poraza,nego kako s netko bori.
Još pogotovo kad netko borbu shvaća kao izazov,kao priliku za izgradnju sebe kao osobe,za testiranje svojih mogućnosti,volje i strahova o čemu Enson govori.
Kad čujem borca koji govori kako mu je bitno " to get another W",koji će izbjegavat borbu,dryhumpat ili čekat zadnjih 20 sekundi runde da naprave takedown i dobiju rundu zgadi mi se.Naravno vremena su se promijenila,veći su novci u igri,ali neki će borci ostati legende unatoč lošem skoru,a neki će možda osvojiti i pojas ali ih nitko neće pamtiti.

:)36 Odlično napisano
blazer44
  • blazer44
2013-02-09T20:28:15Z

Blazer, jel možeš reći u kojem dijelu Inoue priča o mentalnim pripremama, filozofiji i to? Ne da mi se baš gledati 2 h.

Oko 20 min počinje o svom pogledu na borbe, oko 10 min.

Oko 46 min o jakuzama u Japanu i Prideu, nastavlja do 1:04, spominje svoj sukob s jakuzama.

Na 1:17 min opet o svom pogledu na MMA borbe.

Na 1:51 pričaju o temi, primjerima pokazanog srca u ringu...

DON'T BE SCARED HOMIE
blazer44
  • blazer44
2013-02-09T20:42:58Z
Originally Posted by: Neodgovorni 

Pa zavisi što to tebi predstavlja. Neki to doživljavaju čisto kao biznis i tu su radi love (velika većina), neki kao sport, neki su tu jer se vole natjecat, neki su tu radi ugleda koji ima pruža činjenica da su MMA borci, a vrlo rijetki su tu radi testiranja samog sebe.
Prije je bilo više boraca koji su tu bili radi borbe, MMA se puno manje plaćao, da ne kažem ništa i nije bilo tolikog imperativa na pobjedu, nitko nije dobivao otkaze nakon 2 ili 3 poraza. Vale Tudo turniri po Brazilu, borbe po 30 minuta bez ikakvih pravila i zaštite, prve borbe u Pride-u... Novac je teško bio motiv, većinom je to bila volja za natjecanjem, sport, ugled itd.
Enson borbu doživljava kao test samog sebe i želi znati dokle njegova volja ide, tj. ide li "dalje od smrti". Njemu je to istinski važno i stoga po meni nije glupo. Sa strane sporta i biznisa, naravno da je glupo.

DON'T BE SCARED HOMIE
Users browsing this topic