Kad smo već kod laptopa, znam da to hamusha odavno zanima i da će on to najbolje rješiti...
I mene puca u zadnjih par godina na laptope i stalno nešto kemijam i čitam o tome... Priča ide ovako; ja i frend imamo potpuno iste laptope; ASUS zvijeri s i5 procesorom, ATI Radeon 5730 HD, 2 * 320 GB (7200 rpm) i sl... Kupili preko oglasnika, povoljno...
Frend je izgleda potrgao konektor gdje se uštekava punjač, a kako je laptop pod garancijom do 04/2012, ipak se odlučio na ovlašteni servis - MR servis u Rugvici. Tako da zbog potrganog konektora, laptop ne radi, jer ne provodi struju, niti se može napuniti baterija.
Nakon par dana, poslali su mu ponudu od nemalih 695 kn da kao "poprave ili zamjene" konektor, što je on nakon otezanja o isplativosti ipak platio, putem neta. Mislim, plastičan konektor ne može koštati više od 15-tak kuna + recimo dva radna sata u servisu, ali presudila je ovlaštena garancija...
Ekipa iz ovlaštenog servisa nije uspjela složiti odgovarajući konektor s obzirom da je to malo sofisticirana priča pa su mu zajebali i očito - skurili matičnu i sada su naručili komplet novu matičnu s tvornički zalotanim konektorom na njoj. Već je 15-tak dana na servisu. Naravno, na njihov račun, jer matična je radila do ulaska računala u servis. No, možda ga još oderu - tipa opet radni sati i sl. (mada teško, jer ja to rješavam i poznate su mi njihove fore na koje dižu lovu naivcima), mada je ženska na info rekla kako je on svoje platio i da neće biti dodatnih troškova.
Sad je u postupku naručivanje i čekanje nove matične ploče pa budemo vidjeli što će da bude od svega toga... Ukoliko laptop ne poprave u roku od 45 dana, aktiviraćemo zakonsko pravo o zamjeni istog laptopa ili sličnih karakteristika. S obzirom da takav isti laptop vjerovatno nemaju, a niti se više može kupiti po trgovinama; model 2010 godina; ASUS N71JA-TY015, vjerovatno će ponuditi nešto novije u istoj ili sličnoj seriji. Ukoliko dodje do takvog "scenarija", uzima se laptop koji po bilo kojoj komponenti neće i ne smije biti lošiji od njegovog. Od i5 procesora, 17,3'' displaya, veličine i brzine HDD-a, RAM memorije i pogotovo grafičke kartice. Na sve druge kombinacije nećemo pristati + naravno garancija.
Tako da čak
navijam za taj zadnji scenario, jer nebi bilo loše dobiti nekakav noviji gamerski laptop ili iz iste serije, ali s jačom grafikom, mada je njegov još uvijek TOP model... :)27
Najvjerojatnije će ploča biti zamjenjena i laptop vraćen popravljen, no budemo vidjeli... vrijeme prolazi... 45 dana roka...
Edited by user
2011-04-09T02:34:23Z
|
Reason: Not specified