Freak
  • Freak
  • Advanced Member Topic Starter
2011-03-03T18:00:24Z
Dakle, kada i sto jedete prije treninga i sto jedete nakon treninga?

Sto jedete kada znate da ce na treningu biti samo sparing i koliko prije takvog treninga jedete?

Sto jedete kada imate borbu, znaci par dana prije i na sam dan borbe?

:)4

PFS bets 2 - 0 - 1
Problem? I haven't got a problem. I've got fucking problems. Plural.
Sponsor
Đolo
2011-03-03T18:37:04Z
Freak wrote:

Sto jedete kada znate da ce na treningu biti samo sparing i koliko prije takvog treninga jedete?

cesnjaka i luka prije sparinga,zalijem s 3deci rakije i smirem se jednim jointom :)7
huerta
2011-03-03T19:13:38Z
Đolo neozbiljan si, i kakav joint!
Nastojim da mi zadnji obrok bude najkasnije 2 sata prije treninga da mi nebude mučno i da se hrana već lagano razgradi, a za prvi obrok poslije treninga bi trebalo gledati neke brzo apsorbirajuće proteine i ugljikohidrate.
mishima
2011-03-03T19:39:02Z
Steroide i konjsko meso
rampage308
2011-03-03T19:45:57Z
jel se to meni cini ili su ovdi svi neki fighteri ??
moj najdalji doseg je tertana malo udaranja u vricu
i jiu jitsu kod kuma miše na koju san izuzetno ponosan :)4
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2011-03-03T19:50:23Z
Đolo wrote:

Freak wrote:

cesnjaka i luka prije sparinga,zalijem s 3deci rakije i smirem se jednim jointom :)7

UserPostedImage
My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png 
stomp
2011-03-03T19:51:12Z
PWM je najbitniji obrok poslije treninga i trebal bi se sastojat od proteina i ugljikohidrata.
Najbolje je mjerica whey proteina + jednostavni šećer (dekstroza)
Kamatar87
2011-03-03T22:11:21Z
Vidim da tema ide malo OT pa eto da probam to malo ispraviti..

Odgovor na tvoje pitanje nije bas tako jednostavan. Obzirom da svaki covjek drugacije reagira na odredenu vrstu hrane nije nuzno da ce tebi odgovarati odredeni tip hrane koji drugome super pase.
Ima poprilicno puno faktora koji utjecu na kvalitetnu apsorpciju hrane u organizmu od godina," brzine metabolizma", krvne grupe I lalala jos hrpe toga...
Iz nekog osobnog iskustva shvatio sam da nije samo bitno sto pojedes taj odredeni dan prije trenibga, sparinga ili meca vec da bi se navedeno moglo kvalitetno odraditi treba paziti na prehranu dulje vrijeme...
ja osobno pokusavam na pocetku dana jesti razno razne ugljikohidrate popracene manjim kolicinama proteina I prema kraju dana kroz obroke smanjujem postotak ugljikohidratav te povecavam unos proteina..
Konkretno: ujutro jedem zitarice, jaja, voce...kroz dan rizu, kvinoju, amarant, heljdu, meso I salatu a prema kraju dana posni sir, tunu itd... ujutro nakon dorucka lupam po bbademima I takvim namirnicama...
Tako da prije treninga u principu jedem taj rucak, vise navedenih priloga I manje mesa... jedem dva I pol sata prije treninga I u principu uvijek odem na veliku nuzdu prije 😉
Isto tako izbjegavam teske umake I gazirano.. I obzirom da nisam pobornik nikakvih prahova vec smatram da se sve moze izvuci iz klasicne hrane pravilnim planitanjem, tako ni ne pijem ni proteine ni chargere ni nista I uvijek mogu isto odraditi kao ekipa koja se sopa animal pumpovima, metanom I slicnim...

eto to je moje iskustvo, mozda je pomoglo 😉
Freak
  • Freak
  • Advanced Member Topic Starter
2011-03-03T22:37:07Z
Pitanje je postavljeno da se razmjene iskustva i da se pokrene neka rasprava... pa ako uleti neki koristan savijet super!

Ali vidim da je otislo u OT! :)1

PFS bets 2 - 0 - 1
Problem? I haven't got a problem. I've got fucking problems. Plural.
dr jupidu
2011-03-03T23:24:31Z
Kamatar87 wrote:

Vidim da tema ide malo OT pa eto da probam to malo ispraviti..

Odgovor na tvoje pitanje nije bas tako jednostavan. Obzirom da svaki covjek drugacije reagira na odredenu vrstu hrane nije nuzno da ce tebi odgovarati odredeni tip hrane koji drugome super pase.
Ima poprilicno puno faktora koji utjecu na kvalitetnu apsorpciju hrane u organizmu od godina," brzine metabolizma", krvne grupe I lalala jos hrpe toga...
Iz nekog osobnog iskustva shvatio sam da nije samo bitno sto pojedes taj odredeni dan prije trenibga, sparinga ili meca vec da bi se navedeno moglo kvalitetno odraditi treba paziti na prehranu dulje vrijeme...
ja osobno pokusavam na pocetku dana jesti razno razne ugljikohidrate popracene manjim kolicinama proteina I prema kraju dana kroz obroke smanjujem postotak ugljikohidratav te povecavam unos proteina..
Konkretno: ujutro jedem zitarice, jaja, voce...kroz dan rizu, kvinoju, amarant, heljdu, meso I salatu a prema kraju dana posni sir, tunu itd... ujutro nakon dorucka lupam po bbademima I takvim namirnicama...
Tako da prije treninga u principu jedem taj rucak, vise navedenih priloga I manje mesa... jedem dva I pol sata prije treninga I u principu uvijek odem na veliku nuzdu prije 😉
Isto tako izbjegavam teske umake I gazirano.. I obzirom da nisam pobornik nikakvih prahova vec smatram da se sve moze izvuci iz klasicne hrane pravilnim planitanjem, tako ni ne pijem ni proteine ni chargere ni nista I uvijek mogu isto odraditi kao ekipa koja se sopa animal pumpovima, metanom I slicnim...

to je to...svaka čast
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-03-04T09:04:21Z
Kamatar87 wrote:

Konkretno: ujutro jedem zitarice, jaja, voce...kroz dan rizu, kvinoju, amarant, heljdu, meso I salatu a prema kraju dana posni sir,

o ovim namirnicama je bilo govora i prije, ali moram priznati da ih još nisam vidio nigdje. Gdje ih kupujete, u nekim trgovinama zdrave hrane, na pjaci ili?
Kamatar87
2011-03-04T09:10:45Z
ive wrote:

Kamatar87 wrote:

Konkretno: ujutro jedem zitarice, jaja, voce...kroz dan rizu, kvinoju, amarant, heljdu, meso I salatu a prema kraju dana posni sir,

o ovim namirnicama je bilo govora i prije, ali moram priznati da ih još nisam vidio nigdje. Gdje ih kupujete, u nekim trgovinama zdrave hrane, na pjaci ili?

Pozdrav,

Imas u bio bio ducanima te stvari ako si u zagrebu, mislim da kvinoju i amarant mozes naci i u vecim ducanima tipa superkonzum, neki veci merkator itd, na odjelu zdrave prehrane...
Samo bi ti bilo najbolje da malo proguglas oko spravljanja tih namirnica.
Konkretno ja na pocetku nisam znao da ih se treba dobro isprati prije kuhanja/pecenja pa su mi bile vrlo neukusne...
Slash
2011-03-04T09:56:20Z
Kakve su to namirnice, koje su konkretne nutricijske vrijednosti od njih? Isto sam već par puta čuo za njih, pa pitam.
dr jupidu
2011-03-04T10:03:26Z
Slash wrote:

Kakve su to namirnice, koje su konkretne nutricijske vrijednosti od njih? Isto sam već par puta čuo za njih, pa pitam.

imaš internet:))))

jedino bi dodao da ubacivanje whey proteina al u malim količinama je ok...... jasno normalna prehrana pls whey isključivo kao sitan dodatak nakon treninga mi je ok
Kamatar87
2011-03-04T10:19:55Z
Slash wrote:

Eh ne znam sad napamet nutritivne vrijednosti ali mogu ti napisati kad dodem s posla..
Kvinoja, u globalu to ni nije prava zitarica vec je pseudozitarica, potjece ti iz juzne amerike i u mnogo cemu je kvalitetnija od rize ali jednostavno u danasnje vrijeme je riza i njen "lobi" toliko marketinski zavladao svijetom da kvinoja i ove ostale ne mogu bas doci do izrazaja... S vremenom ce se i to vjerojatno malo promijeniti pa ce ljudi poceti vise koristiti te stvari..
Kvinoja ti je i bogata s aminokiselinama, sto kod zitarica inace nije slucaj..
Ma u principu najbolje ti je da proguglas pa ces dobiti detaljnije informacije koje ja trenutno ne mogu iskopati iz glave :)1
maro-du
2011-03-04T10:30:22Z
Po serviranju od 100 grama:

Kalorija: 374
% Potrebnog dnevnog unosa*

* Ukupno masti 6g – 8%
* Zasićenih masti 1g – 2%
* Kolesterol 0mg – 0%
* Natrij 21mg – 0%
* Ugljikohidrati 69g – 22%
* Dijetalna vlakna 6g
* Šećeri 0g
* Proteini 13 g – 26%
* Vitamin A 0%, Vitamin C 0%
* Željezo 51%, kalcij 6%

http://www.building-body...uilding-super-hrana.html 
Slash
2011-03-04T11:43:57Z
Hvala, izgleda kao nešto što vrijedi probati. Jedem često rižu pa bi ovo mogla biti dobra zamjena :)36
ive
  • ive
  • Advanced Member
2011-03-04T14:43:19Z
Kamatar87 wrote:

ive wrote:

Kamatar87 wrote:

Pozdrav,

Imas u bio bio ducanima te stvari ako si u zagrebu, mislim da kvinoju i amarant mozes naci i u vecim ducanima tipa superkonzum, neki veci merkator itd, na odjelu zdrave prehrane...
Konkretno ja na pocetku nisam znao da ih se treba dobro isprati prije kuhanja/pecenja pa su mi bile vrlo neukusne...

thanks, valjda ću naći nešto po zadru
nofrx
2011-03-04T23:31:43Z
ive wrote:

Kamatar87 wrote:

ive wrote:

Kamatar87 wrote:

Pozdrav,

thanks, valjda ću naći nešto po zadru

amarant u bio bio shopu, a kvinoju i heljdu imaš u DM-u
KW CHAMPION