Vidim da tema ide malo OT pa eto da probam to malo ispraviti..
Odgovor na tvoje pitanje nije bas tako jednostavan. Obzirom da svaki covjek drugacije reagira na odredenu vrstu hrane nije nuzno da ce tebi odgovarati odredeni tip hrane koji drugome super pase.
Ima poprilicno puno faktora koji utjecu na kvalitetnu apsorpciju hrane u organizmu od godina," brzine metabolizma", krvne grupe I lalala jos hrpe toga...
Iz nekog osobnog iskustva shvatio sam da nije samo bitno sto pojedes taj odredeni dan prije trenibga, sparinga ili meca vec da bi se navedeno moglo kvalitetno odraditi treba paziti na prehranu dulje vrijeme...
ja osobno pokusavam na pocetku dana jesti razno razne ugljikohidrate popracene manjim kolicinama proteina I prema kraju dana kroz obroke smanjujem postotak ugljikohidratav te povecavam unos proteina..
Konkretno: ujutro jedem zitarice, jaja, voce...kroz dan rizu, kvinoju, amarant, heljdu, meso I salatu a prema kraju dana posni sir, tunu itd... ujutro nakon dorucka lupam po bbademima I takvim namirnicama...
Tako da prije treninga u principu jedem taj rucak, vise navedenih priloga I manje mesa... jedem dva I pol sata prije treninga I u principu uvijek odem na veliku nuzdu prije 😉
Isto tako izbjegavam teske umake I gazirano.. I obzirom da nisam pobornik nikakvih prahova vec smatram da se sve moze izvuci iz klasicne hrane pravilnim planitanjem, tako ni ne pijem ni proteine ni chargere ni nista I uvijek mogu isto odraditi kao ekipa koja se sopa animal pumpovima, metanom I slicnim...
eto to je moje iskustvo, mozda je pomoglo 😉