on topic: ne smeta mi lov ako se ubijena zivotinja iskoristi, protiv san lova samo za zabavu.
Interesantno je da su američki Indijanci lovili bizone samo koliko bi im trebalo. Nikad ih nisu istrebljivali, poput bijelaca.
Prije i poslije lova bi se molili svojim bogovima da im dadu snage i sreće u lovu, a isto tako da im duh životinje oprosti.
Od tijela tog bizona, iskoristili bi doslovce sve: meso, kosti, kožu...
Oni su bili povezani s prirodom, i imali su dovoljno a i životinje su pri tom bile neugrožena vrsta.
Bijeli čovjek je sve komercijalizirao, manufakturirao, ekonomizirao... tako da se proizvodi hrpa mesa koja uopće nije potrebna u tolikoj mjeri za normalno funkcioniranje. Uništavaju se šume --> Amazona, rijeke, goleme količine energije, žitarice. Sve zbog prekomjerne proizvodnje, a kasnije se pola toga mora baciti, jer u jednom momentu, ako se ne proda, skladištenje postane iznimno skupo - prostor + el.energija. Ljudi u zemljama trećeg svijeta pritom gladuju, jer im žitarice pokupe ovi bogatiji. Jaz se sve više produbljuje, i dok se jedni guše u hrani i bacaju je --> Amerika, dotle drugi gladuju i nemaju niti osnovne namirnice --> Afrika.
Nije to sve radi agresivne mesne industrije, ali igra i ona svoju ulogu.
Sicam se kad sam prvi put vidio ovaj nastup, umro sam od smijanja. Most daaaaaaaangerous animal in the woooorld, now I'm gonna put my finger in his ass hole.
hahahaha, koja legenda, i koliko je samo smjesniji od dosadnog Rogana koji ga uvijek kritizira.
Meni je Rogan fenomenalan color commentator UFC-a, najbolji ikad od svih komentatora u MMA, ali kao stand-up mu nešto fali.
Ne znam točno šta... čak mu nisu ni loše baze, ali način na koji ih iznosi je nekako preagresivan i prenapadan za mene. Daleko od one suptilnosti koje posjeduju Bill Hicks ili Jerry Seinfield.
Edited by user
2010-08-11T11:31:25Z
|
Reason: Not specified