GenghisKhan
2010-07-28T13:07:23Z
sandow2 wrote:

kuhanje hrane nije procesuiranje nego pripremanje ....

Procesiranje hrane je bilo kakva obrada hrane, ukljucujuci i termicku.
Sheky
2010-07-28T13:17:37Z
e sandow2 da ti vidiš si čime sve prskaju te tvoje biljčice... VIŠE NEMA ZDRAVE HRANE, samo manje štetne... najbolje ko ona ekipa iz indije ZURIT U SUNCE za doručak, ručak i večeru, pojest jabuku i popit malo vode
sandow2
2010-07-28T14:18:33Z
cinjenica je da zivotinja se hrani tim biljkama i nakupi u sebi 14 puta vise otrova nego sama biljka
sandow2
2010-07-28T14:25:34Z
znaci u mesu ima 14 puta vise otrova nego u biljci ....i za 20 godina hranjenjem sa konvencionalnim mesom razvije se bolest,u mnogo slucajeve teska bolest,pogotovo ako u prehrani prevladava meso
Sheky
2010-07-28T15:09:48Z
sandow2 wrote:

znaci u mesu ima 14 puta vise otrova nego u biljci ....i za 20 godina hranjenjem sa konvencionalnim mesom razvije se bolest,u mnogo slucajeve teska bolest,pogotovo ako u prehrani prevladava meso

pa reko sam, treba ić zurit u sunce :)18 - još malo pa će to u hrvatskoj jedino i preostati :)21
PAJCEK
2010-07-28T15:12:10Z
sandow2 wrote:

link na studiju nekog laboratorija koji je proveo analizu?

ili je i ovo tvoja idiotarija?
"Osveta je ipak najsigurniji način da se postigne pravda."-Henry François Becque
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-07-28T15:24:51Z
GenghisKhan wrote:

ive wrote:

Ok, ali zar se na kraju ne koriste iste namirnice za pripremu junk fooda ( govorimo o mesu ) i one koje se prodaju u supermarketima? Dobavljači mesa su isti jednima i drugima.
Zbog čega je onda junk food toliko štetan, a procesirana hrana nije?

Nadam se da ne mislis da je govedji odrezak iz supermarketa isto sto i hamburger od navodnog govedjeg mesa u McDonaldsu?
Fast food/junk food, se jako razlikuje po sastavu od normalne hrane. Npr. cips i kuhani krumpir se rade od iste namirnice, ali siguran sam da ti je jasna razlika izmedju te dvije stvari.
I dobavljaci nisu isti. Fast-food lanci imaju vlastite dobavljace, ali mislim da je to manji problem u cijeloj prici. Konaci sastav onoga sto jedes se prilicno razlikuje od onoga sto bi trebao biti neki zdravi standard prehrane.

Procesirana hrana je prilicno sirok pojam pa ne postoji jednoznacan odgovor na tvoje pitanje. Mljevenje zobi u zobene pahuljice je procesiranje hrane, pasterizacija mlijeka je procesiranje hrane, dodavanje natrijevog glutaminata i konzervansa u instant juhe je procesiranje hrane.

Jesi siguran u ovo?
http://www.poslovni.hr/v...sa-hrvatska--144684.aspx 

izgleda da vole miksati sa svih strana, ESCA je specijalzirana samo za fast food ili prodaju i u austrijskim supermarketima?
GenghisKhan
2010-07-28T16:03:29Z
PAJCEK wrote:

sandow2 wrote:

link na studiju nekog laboratorija koji je proveo analizu?

ili je i ovo tvoja idiotarija?

Koncentracija toksina raste prema vrhu hranidbenog lanca, ali brojku 14 je vjerojatno izmislio :)20

ive wrote:

Jesi siguran u ovo?
http://www.poslovni.hr/v...sa-hrvatska--144684.aspx 

izgleda da vole miksati sa svih strana, ESCA je specijalzirana samo za fast food ili prodaju i u austrijskim supermarketima?

U pravu si. Mislim da to dosta ovisi i o velicini trzista, a Hrvatska je malo trziste pa nema puno velikih dobavljaca mesa.

I dalje stojim kod onog da je za zdravlje i rezultate vaznije kako je hrana pripremljena, i kako ti izgleda svakodnevna prehrana, od toga je li krava veselo trcala po livadi ili ne.
sandow2
2010-07-28T16:21:42Z
nisam izmislio ...citao sam negdje to ...Colin Campbel koji je napravio najvece istrazivanje o prehrani China Study(dat cu link za knjigu)...Cornel i Harvard su zajedno radili to istrazivanje...naime Kineski premijer je bio obolio od raka ...u istrazivanju je sujdelovalo 95 posto Kineza...trajalo je preko 20 godina......hocu li dati link za knjigu?
sandow2
2010-07-28T16:34:32Z
kad udete na pdf-format pricekajte 10 -ak sekundi i onda cete moci citati
Slash
2010-07-28T17:59:36Z
Sad si napisao tri poruke, a mogao si sve smjestiti u jednu :)10
pride_rules
2010-07-28T18:04:15Z
danas čitam u novinama...uhvatili nekog šiptara, u dubrovniku, na granici, sa 200 i preko, ampula testosterona.
kažu...platio je to na kosovu 300 eura, a mogo je to prodat za 10.000 eura u njemačkoj.

ne razumijem se u to...dali je to istina??

znam da je testosteron,muški hormon..i da se koristi u sportu...ali nisam znao da toliko košta.

pozdrav ekipa
sandow2
2010-07-28T19:52:06Z
šiptara ?valjda Albanca ili Roma ?testosteron se nazalost koristi od vecine dobrih boraca koji bi bez njega (testosteorona) ili npr hormona rasta bili kao ja i ti
sandow2
2010-07-28T19:53:38Z
npr Coleman ,Randelman ;Bas Ruten,wanderlei Silva ,svi su na sterodima i bez njih bi bili sigurno 30 posto slabiji ...i nas 'Filip' je na kemiji bio
unreal
2010-07-28T19:56:53Z
sandow2 wrote:

npr Coleman ,Randelman ;Bas Ruten,wanderlei Silva ,svi su na sterodima i bez njih bi bili sigurno 30 posto slabiji ...i nas 'Filip' je na kemiji bio

Neznam zasto uopce pises ovakve nebuloze ako nemas dokaze za to. Ne vidim smisao.
Slash
2010-07-28T20:02:34Z
unreal wrote:

sandow2 wrote:

Neznam zasto uopce pises ovakve nebuloze ako nemas dokaze za to. Ne vidim smisao.

ja ne vidim smisao da za jednu stvar napiše tri posta, umjesto sve u jedan :)18
sandow2
2010-07-28T20:27:08Z
pitaju me zasto nosim svijecu po danu,pa da nadjem covjeka.
sandow2
2010-07-28T20:29:08Z
unreal wrote:

sandow2 wrote:

ocito si jako neupucen u i vjerojatno imas 16 godina ,ali nema to veze ,zalosno kako netko nemoze prepoznati nekoga (npr Randelmana) i vidjeti da je lik 3 puta jaci od prosjeka i vidis mu žile po nogoma i po cijelom tijelu,ili Silvu koji ima dvostruke zile po prsima i po rukama sto nitko nema
sandow2
2010-07-28T20:30:35Z
70 posto boraca minimalno -uzima steroide jer da ih neuzmu vjerojatno bi jos uvijek trenirackali u svom kvartu i bili 'lokalni serifi'
Users browsing this topic