GenghisKhan
2010-07-27T21:26:33Z
sandow2 wrote:

probaj pojesti sirovo meso i onda ces vidjeti jesi li svejed...ok?

Probaj se hranit sijenom, nekuhanim grahom i nekuhanim krumpirom pa ces onda vidjet jesi li biljojed...ok?
sandow2
2010-07-27T21:32:36Z
ja sam 'kuhani' biljojed a ti si svejed...npr svinja je to...ok?
akvic
  • akvic
  • Advanced Member Topic Starter
2010-07-27T21:47:38Z
sandow2 wrote:

ja sam 'kuhani' biljojed a ti si svejed...npr svinja je to...ok?

da, svinje su vrlo slične ljudima...sretan?

ajd idi više grickaj svoje oraščiće i biljčice i malo oladi od ovog topica, skužili smo tvoju ideju ali velikoj večini ljudi (između ostalih i meni) ne pada na pamet postati vegetarijanac ili vegan ma koliko ti to promovirao
moja sestra je vegatarijanka i sve više naginje veganstvu najviše zbog zdravstvenih razloga i meni je to OK jer mi ne spama hebeni topic sa nečim što nebi prihvatio ni u zadnjoj fazi ludila

JA JEDEM MESO! JA ĆU I DALJE JESTI MESO BEZ OBZIRA NA SVE JER JA VOLIM JESTI MESO!!!

...a sad bih volio da nastavimo raspravu o SPORTSKOJ PREHRANI, a ne biljožderskoj jer večina nas želi razmjeniti neka iskustva i znanja o prehrani koju prihvaćamo i namjeravamo primjeniti

hvala
sandow2
2010-07-27T22:58:47Z
svatko tjera vodu na svoj mlin tj svatko 'fura ' svoje ...
Referee
2010-07-27T23:05:54Z
sandow2 wrote:

dat cu primjer -Mike Mahler ...jedan od naj ketlbellaša (ima na you tubeu predavanje) koji je odlican takodjer strucnjak za hormone u tijelu ...MIke Mahler ima testosteron dvaput visi skoro od normalnih ljudi ...on je vegan koji jede dosta masti u svojoj prehrani

Dat ću ti drugi primjer, Werdum je nakon borbe sa Fedorom rekao da je taj dan prvi put nakon 10 godina vegetarijanske hrane pojeo biftek za ručak. Dalje je povijest, svi znamo da nije bilo tog bifteka da bi Werdum ispušio!:)22

ps. Drvo,aikidoko jeste to Vi?
sandow2
2010-07-27T23:23:37Z
Werdum bio vegetarijanac??? ozbiljno ?Werdum je pojeo odrezak ali i takodjer je pojeo drugu hranu a ne samo biftek ...
Slash
2010-07-27T23:29:56Z
Ne znam kaj neki imaju tolko protiv voća i povrća? Meso je super, ali i ovo ostalo je jako finoooooooo i korisno.
Black Arrow
2010-07-27T23:52:41Z
Sve sto se konzumira u prevelikim kolicinama je stetno i nezdravo.To vazi i za meso nista vise i nista manje.

Sandow2 ti si za sebe nasao pravu prehranu zadovoljan si i ok. Ali tvrditi da je meso nezdravo i da ga ne treba jesti je cista zabluda...

Izvini ali zvucis kao neki religiozni fanaticar... Ja jedem meso vec cijeli svoj zivot dva ili maksimalno tri puta u sedmici u normalnim kolicinama i naravno
sa puno povrca. Nisam agresivan a mnogo sam jak....:-))))

I nije sva prehrana samo u mesu to je samo jedan mali djelic od cijelog...

A kolega Referee jako zanimljiva tvoja tvrdnja da ti se nakon dva obroka iz nove prehrane poboljsala brzina u trcanju...

Black Arrow
2010-07-28T00:17:00Z
ive wrote:

neka me uvaženi kolega Džingis ispravi, ali mislim da je danas veći problem da ono što se danas prodaje kao meso, miljeko, sir i sve ostalo nema onu hranjivu vrijednost koju je imalo prije industrijske pripreme hrane. Kokoši, krave,svinje, sve se to pumpa steroidima, nikada nisu ni vidjeli sunca ni bili na pašnjaku kako se reklamira posvuda.
Cijena napretka ili samo profit kompanija?

Sve zavisi u kojoj drzavi! U mnogim drzavama su stroge kontrole u nekima manje a u nekima nikakve...

Da te pitam kakva nam je Alternativa ??? Ja licno nemam mogucnosti i vrijemena za svoju licnu stocarsku farmu...

Moja licna teorija je da iza svega stoji cijeli "Bio" lobi koji prodaje bezobrazno skupo svoje proizvode i vjecno ostavljaju konzumente u zabludi i strahu...
sandow2
2010-07-28T00:54:12Z
tko nema vremena za zdravlje ,imati ce za doktore...bez uvrede
pitbull123
2010-07-28T01:16:24Z
sandow2 wrote:

tko nema vremena za zdravlje ,imati ce za doktore...bez uvrede

Ne jedem povrće,sve ostalo da,i nikad u životu nisam imao problema sa zdravljem ili sa krvi.Ljudi se razlikuju pa im se tako razlikuju i prehrambene navike.Ti ćeš možda preživjet koju godinu više od mene ali propustit ćeš veliki dio života,a to je meso.Bez uvrede:)20
FaceDesigner
2010-07-28T02:24:44Z
Promoviranje ovakvih ideja na ovakvom forumu je suludo.Sandow2 svaka tebi čast,ali nismo mi debili a ti jedini pametan.Ja volim meso ti nevoliš ,doviđenja.
PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
FaceDesigner
2010-07-28T02:28:51Z
sandow2 wrote:

meso istina daje agresivnost ,ali dali je to pozitivno ili ne ?...da se raspravljati....znamo da ovce koje jedu kostano brasno tj ziv.proteine postiju agresivne ,a ovce koje jedu biljke nisu agresivne......a mi smo biljojedi po probavnom traktu i anatomiji

Mi smo svejedi.Da smo biljojedi imali bi probavilo dugo kao ovce i zubalo sastavljeno isklučivo od kutnjaka i sjekutića za žvakanje.,ali mi imamo i razvijene očnjake,tako da tu pušiš sigurno.
PFS Bets : 2 wins.3 losses.1 NC
1000 posts 13.5.2012.

pušim kurčinu svojom odlukom a ti je pušiš jer ti je netko rekao kako to treba pušit da bi vidio nebo
-karl anal
andjeo
2010-07-28T08:08:18Z
UserPostedImage

od ostalih komentara ću se suzdržati,a što se tiče sirovog mesa,puno mi je draže od pečenog:)15
Zlo Prase
fist
  • fist
  • Advanced Member
2010-07-28T08:13:40Z
andjeo wrote:

UserPostedImage

od ostalih komentara ću se suzdržati,a što se tiče sirovog mesa,puno mi je draže od pečenog:)15

:)9 :)9

:)7 :)7

Kao da gledam Battle at Kruger!

ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-07-28T10:03:14Z
Black Arrow wrote:

ive wrote:

neka me uvaženi kolega Džingis ispravi, ali mislim da je danas veći problem da ono što se danas prodaje kao meso, miljeko, sir i sve ostalo nema onu hranjivu vrijednost koju je imalo prije industrijske pripreme hrane. Kokoši, krave,svinje, sve se to pumpa steroidima, nikada nisu ni vidjeli sunca ni bili na pašnjaku kako se reklamira posvuda.

Sve zavisi u kojoj drzavi! U mnogim drzavama su stroge kontrole u nekima manje a u nekima nikakve...

Da te pitam kakva nam je Alternativa ??? Ja licno nemam mogucnosti i vrijemena za svoju licnu stocarsku farmu...

Moja licna teorija je da iza svega stoji cijeli "Bio" lobi koji prodaje bezobrazno skupo svoje proizvode i vjecno ostavljaju konzumente u zabludi i strahu...

Mislim da je u Americi ovo standard, ne znam kako je u Europi, ali vjerojatno je slična situacija. Ne znam zbog čega bismo morali Alternativom proglašavati prirodniji uzgoj stoke, to je nekada bio standard dok prehrambene kompanije nisu to pretvorile u tvornice hrane na pokretnoj traci.
Što se lobija tiče, mislim da je ovaj Food Inc. lobi puno jači od ikakvog Bio. Ili su to samo dvije strane iste medalje....
ive
  • ive
  • Advanced Member
2010-07-28T10:08:26Z
GenghisKhan wrote:

ive wrote:

Procesirana hrana ima nizu hranjivu vrijednost od neprocesirane, to je tocno. Al ne bih bas isao tako daleko u tvdnji da se sve pumpa steroidima (pretpostavit cu da pod steroidima mislis opcenito na bilo koje postupke s zivotinjama ili mesom koji smanjuju hranjivost).
Bio sam na 3 farme pilica u zivotu i na svakoj su drzali mali milijun pilica u kavezima u kojima se nisu mogli ni okrenut.
S druge strane, imam daljnje rodjake u okolici Djurdjevca koji imaju svinje i krave i drze ih u uvjetima koji izgledaju kao na reklamama. Naravno, vecini seljaka se ne da toliko brinut za zivine pa idu na kombinaciju veci profit uz manje ulaganja i truda.

Opcenito, mislim da si ljudi puno vise mogu unistit zdravlje nekvalitetnom prehranom (u smislu zderanja junk fooda) nego sto si mogu nastetit konzumiranjem tih "procesiranih" namirnica, dok god im je prehrana raznovrsna i razumna.

Ok, ali zar se na kraju ne koriste iste namirnice za pripremu junk fooda ( govorimo o mesu ) i one koje se prodaju u supermarketima? Dobavljači mesa su isti jednima i drugima.
Zbog čega je onda junk food toliko štetan, a procesirana hrana nije?
sandow2
2010-07-28T10:51:54Z
ja jedem plodove radi ukusa ...ja nikad ne govorim drugima sto trebaju jesti,svatko ce odabrati vjerojatno iz najbolje namjere i zelim svakom srecu u i dobar tek
GenghisKhan
2010-07-28T11:57:22Z
ive wrote:

Ok, ali zar se na kraju ne koriste iste namirnice za pripremu junk fooda ( govorimo o mesu ) i one koje se prodaju u supermarketima? Dobavljači mesa su isti jednima i drugima.
Zbog čega je onda junk food toliko štetan, a procesirana hrana nije?

Nadam se da ne mislis da je govedji odrezak iz supermarketa isto sto i hamburger od navodnog govedjeg mesa u McDonaldsu?
Fast food/junk food, se jako razlikuje po sastavu od normalne hrane. Npr. cips i kuhani krumpir se rade od iste namirnice, ali siguran sam da ti je jasna razlika izmedju te dvije stvari.
I dobavljaci nisu isti. Fast-food lanci imaju vlastite dobavljace, ali mislim da je to manji problem u cijeloj prici. Konaci sastav onoga sto jedes se prilicno razlikuje od onoga sto bi trebao biti neki zdravi standard prehrane.

Procesirana hrana je prilicno sirok pojam pa ne postoji jednoznacan odgovor na tvoje pitanje. Mljevenje zobi u zobene pahuljice je procesiranje hrane, pasterizacija mlijeka je procesiranje hrane, dodavanje natrijevog glutaminata i konzervansa u instant juhe je procesiranje hrane.
sandow2
2010-07-28T12:21:52Z
kuhanje hrane nije procesuiranje nego pripremanje ....a rafiniranje je odvajanje jednog sastojka od cjeline(hrane) npr bijelo brasno ,bilo koji secer,itd..,prirodna hrana je npr limun ,kokos i sl
Users browsing this topic