DoKoske
2010-08-09T11:41:07Z
kaj mi održavamo? ekosistem? :)20 :)20 :)20 :)20 :)20 :)20 . pa mi smo najgora stvar koja se desila ovom planetu. odvratni iskvareni paraziti koji će uništiti sav život uključujući i sebe. i onda se nazivamo božjom djecom, pa mi smo djeca sotone i sveg zlog. što se tiče lovaca i njihove brige za divlje životinje.. mislite da se ih hrane zbog toga jer ih vole? hrane ih da ih mogu ubijati iznova svake godine i pljugati jedni drugima kite u čekama
wash your feminine side clean off
Range
2010-08-09T11:41:24Z
Kimura wrote:

Ne znam kako uopće možeš to dvoje usporediti. :)11

Vidim da ti je potrebno još slikovitije predočiti, ali ajmo ovaj put u suprotnom smjeru: ubiti mačku ili ubiti komarca/mrava je isto? Paaaaaaa... i nije baš. :)33

Takav je otprilike omjer i ovih prethodnih dvoje.

Kužim, ko da imaš crnca od 60 kg i bijelca od 130 kg :)20
"Imam dobru vijest za sve koji su uplatili osiguranje u slučaju avionske nesreće..."
neurro
2010-08-09T11:53:37Z
E kimura,ajde nemoj me više kvotat ... ionako nemogu smislit tvoje kenjatorske postove,naslove i priče o žabcima u bunarima nakon kojih si još umisliš da si neznam šta pametno reko.Niko te ne dira pa odj ... Nisam te niti kvotao niti mi ne pada na pamet a isto tako te ne spominjem. Da ,Overeem je smeće i jbm li mu m... radi toga . Boli me k jel MMA borac ili dimnjačar,kao poznata osoba upro je prstom u jednu životinjsku vrstu i rekao 'jedite konje jer od njih ćete biti jaki' i to me jako zaboljelo.
Postoje moderatori koji vide šta sam napisao isto kao i ti pa uopće nisi potreban s svojim mišljenjem i niko te nije tražio savjet. I netrebaš se svetit za to jer sam napisao da ti je naslov glup ... ali stvarno je glup :)1
Kimura
  • Kimura
  • Advanced Member Topic Starter
2010-08-09T12:04:43Z
neurro wrote:

E kimura,ajde nemoj me više kvotat ... ionako nemogu smislit tvoje kenjatorske postove,naslove i priče o žabcima u bunarima nakon kojih si još umisliš da si neznam šta pametno reko.Niko te ne dira pa odj ... Nisam te niti kvotao niti mi ne pada na pamet a isto tako te ne spominjem. Da ,Overeem je smeće i jbm li mu m... radi toga . Boli me k jel MMA borac ili dimnjačar,kao poznata osoba upro je prstom u jednu životinjsku vrstu i rekao 'jedite konje jer od njih ćete biti jaki' i to me jako zaboljelo.
Postoje moderatori koji vide šta sam napisao isto kao i ti pa uopće nisi potreban s svojim mišljenjem i niko te nije tražio savjet. I netrebaš se svetit za to jer sam napisao da ti je naslov glup ... ali stvarno je glup :)1

Zašto si krenuo na rasističke uvrede u ovom threadu, ako pričamo o lovu? Zašto ne možeš fino diskutirati ko i svi drugi ljudi i iznosit svoje mišljenje, nego padaš na najniže grane?

Mislim da bi i sebi i nama učinio uslugu da se kloniraš kao i mr.drvo u novi nick. Ovako... oči bole.
loreia
2010-08-09T12:15:11Z
DoKoske wrote:

nije tu stvar u jedenju mesa nego u bespotrebnom ubijanju divlje životinje. ubi ako si gladan a ne iz sporta. zašto da ubijem prekranu divlju životinju koje smo doveli na rub izumiranja a mogu si u dućanu kupit mesinu

A kako je mesina dosla u ducan?
Netko je ubio, ogulio i tebi donio na pladnju. Ista stvar kao kad netko ubije jelena. Doduse, meni je drazi jelen od lovca, i ako bi jelene nabio Hughesa na rogove, nitko sretniji od mene.
dr. Jupidu wrote: diskusting
loreia
2010-08-09T12:18:11Z
Joc wrote:

Ono što mnogi zovu lov, to je zapravo odstrel...velika je razlika...

Tocno to. Lovci (lovacka udruga) se zapravo brinu za zivotinje u lovistu. A to sto se povremeno dodju junaci kao Tito ili Ceauşescu koji su odstrijelili nekoliko stotina medvjeda, to je vec patologija u glavi te osobe.
akvic
2010-08-09T12:21:22Z
DoKoske wrote:

kaj mi održavamo? ekosistem? :)20 :)20 :)20 :)20 :)20 :)20 . pa mi smo najgora stvar koja se desila ovom planetu. odvratni iskvareni paraziti koji će uništiti sav život uključujući i sebe. i onda se nazivamo božjom djecom, pa mi smo djeca sotone i sveg zlog. što se tiče lovaca i njihove brige za divlje životinje.. mislite da se ih hrane zbog toga jer ih vole? hrane ih da ih mogu ubijati iznova svake godine i pljugati jedni drugima kite u čekama

mi smo samo jedna u nizu "životinja" koja radi za svoj interes (opstanak vrste, osječaj sigurnosti, komfor), nema to veze ni sa bogovima ni vragovima, ni sa dobrim ili zlim, to su samo pojmovi koje smo mi izmislili

...naravno to kažem samo po svom osobnom mišljenju (večina se neće složiti)

@Kimura, ne želim quotati tvoj odgovor na moj post, pa se nadam da si shvatio iz ovog gore što sam mislio reći, ne tražim da se itko složi samnom ali samo želim da razumiješ moj stav da sva bića imaju "život" i da su s biološke strane (jedina koju priznam, jer me teologija samo raspizdi) jednako vrijedni, ako me ne kužiš evo jedan citat sa kojim se slažem 100%:
"I don't believe in an afterlife, you step on a bug it dies I shoot you in your face you die and you don’t come back and that’s my belief. OK? There’s no ghosts, there’s no afterlife, I’m not a spiritual person…Henry Rollins"

DoKoske
2010-08-09T12:31:54Z
loreia wrote:

DoKoske wrote:

nije tu stvar u jedenju mesa nego u bespotrebnom ubijanju divlje životinje. ubi ako si gladan a ne iz sporta. zašto da ubijem prekranu divlju životinju koje smo doveli na rub izumiranja a mogu si u dućanu kupit mesinu

A kako je mesina dosla u ducan?
Netko je ubio, ogulio i tebi donio na pladnju. Ista stvar kao kad netko ubije jelena. Doduse, meni je drazi jelen od lovca, i ako bi jelene nabio Hughesa na rogove, nitko sretniji od mene.

stoji ali pročitaj si opet moj post. ja govorim o divljim životinjama. picek kojeg kupim u dućanu nije divlja životinja
DoKoske
2010-08-09T12:33:55Z
akvic wrote:

DoKoske wrote:

mi smo samo jedna u nizu "životinja" koja radi za svoj interes (opstanak vrste, osječaj sigurnosti, komfor), nema to veze ni sa bogovima ni vragovima, ni sa dobrim ili zlim, to su samo pojmovi koje smo mi izmislili

@Kimura, ne želim quotati tvoj odgovor na moj post, pa se nadam da si shvatio iz ovog gore što sam mislio reći, ne tražim da se itko složi samnom ali samo želim da razumiješ moj stav da sva bića imaju "život" i da su s biološke strane (jedina koju priznam, jer me teologija samo raspizdi) jednako vrijedni, ako me ne kužiš evo jedan citat sa kojim se slažem 100%:
"I don't believe in an afterlife, you step on a bug it dies I shoot you in your face you die and you don’t come back and that’s my belief. OK? There’s no ghosts, there’s no afterlife, I’m not a spiritual person…Henry Rollins"

ne pušim organiziranu religiju ali isto tako ne pušim ni potpuno ateistička razmišljanja
akvic
2010-08-09T12:37:07Z
DoKoske wrote:

akvic wrote:

DoKoske wrote:

ne pušim organiziranu religiju ali isto tako ne pušim ni potpuno ateistička razmišljanja

kao što rekoh...

"...naravno to kažem samo po svom osobnom mišljenju (večina se neće složiti)"
DoKoske
2010-08-09T12:38:21Z
I'm not just talking about my wife, I'm talking about my LIFE, I can't seem to get that through to you. I'm not just talking about one person, I'm talking about everybody. I'm talking about form. I'm talking about content. I'm talking about interrelationships. I'm talking about God, the devil, Hell, Heaven. Do you understand... FINALLY? :)20
akvic
2010-08-09T12:39:05Z
DoKoske wrote:

I'm not just talking about my wife, I'm talking about my LIFE, I can't seem to get that through to you. I'm not just talking about one person, I'm talking about everybody. I'm talking about form. I'm talking about content. I'm talking about interrelationships. I'm talking about God, the devil, Hell, Heaven. Do you understand... FINALLY? :)20

jooooooj koja je to pjesma?????? daj link!!!!!!
Seded
2010-08-09T12:42:04Z
@akvic
Rollinsa (bio mi je genijalan u Wrong Turn 2 :)20) cijenim kao glumca i glazbenika, ali fura se na neku alternativnu filozofiju bez da ima iskustva u stvarima o kojima priča (afterlife, ghosts, općenito spiritual stuff)...ta tema je prilično kompleksna, a Rollins trkelja gluposti po tom pitanju.

@thread

osobno me lov ne privlači nimalo iako me kao klinca djed znao povesti u lov i tad mi je bilo urnebesno zanimljivo gledat ih kako gađaju čaplje, vode pse da istjeruju lisice, pronalaze veprove i slično, a i sam sam volio pucat iz djedove puške i ostalog arsenala koji je posjedovao (pucat u zrak naravno :)20). Danas drukčije gledam na to, lov me ne interesira i samim time ne pridodajem pretjerano pažnju, ali ponekad me ljudski rod toliko naljuti da imam feeling kako bi radije upuco čovjeka, nego životinju.

lov mi je sam po sebi debilana i ne podržavam ga sada niti ću se ikad baviti lovom, ali lovci, kao što ste i sami rekli, imaju hrpetinu drugih uloga osim "istrijebljivanja" životinja.
"It's not checkmate. The king has one more move."
loreia
2010-08-09T12:42:53Z
akvic wrote:

Henry Rollins" d

Pa ti slusas Rollinsa,... ajde, ajde, bit ce nesto od tebe. :)20
loreia
2010-08-09T12:46:22Z
akvic wrote:

samo želim da razumiješ moj stav da sva bića imaju "život" i da su s biološke strane (jedina koju priznam, jer me teologija samo raspizdi) jednako vrijedni

Pa ovo je ocito samo po sebi, nema "teologija" nista protiv ovog.
To sto si napisao je po meni isto sto Bog odgovara Mojsiju u istoimenoj Kranjcevicevoj pjesmi
Quote:

— A luda želja! da al' ljudska jest!
Da kunem kletvom krvne silnike,
Da bijem narod, a zbog naroda,
O stvore moj?! A zašto da bih ja
Zbog jednog stvora drugi kido stvor?!
Gle zapad tamo, istok amo gleđ'
I sjever ondje i ovuda jug,
A sve sam ovo napunio ja
Života klicom, svim je mio vijek
I svačije je pravo disati.
A ti sad tražiš sam da pogazim
U prirodi mi zakon najveći!
Al' da je tebi stati onamo
Početak gdje je mojem pogledu,
Tad vidio bi što je sićušna
Ta tvoja ljudska, krvna željica.
S visina mojih, ljudski jadniče,
Jednako mal je piramida rt
Ko rov, što neznan izbaci ga krt,
I bespomoćna sve je natega! — ...

DoKoske
2010-08-09T12:49:48Z
akvic wrote:

DoKoske wrote:

loreia
2010-08-09T12:50:51Z
DoKoske wrote:

stoji ali pročitaj si opet moj post. ja govorim o divljim životinjama. picek kojeg kupim u dućanu nije divlja životinja

OK, al i taj "picek" je zivotinja koje jednako osjeca bol (cak i vecu) kad mu rezu grkljan, bas kao sto jelen osjeca bol kad ga Country boy propuca sa snajperom. Uostalom, ne mozes svu hranu uzgojiti, recimo ribu uvijke jedes divlju, manje od jednog primila je uzgojeno (tune i nesto rijecne ribe).

Zasto je OK ubiti svinju, a nije jelena?
To me podsjeca da Rimljane, njime je bilo OK ubiti roba, ali ne i "slobodnog" covjeka.
Iskreno, ja ne vidim razliku.
loreia
2010-08-09T12:51:41Z
DoKoske wrote:

Pa nije covjek nista "prodavao", samo kaze sto misli.
akvic
2010-08-09T12:52:07Z
akvic wrote:

DoKoske wrote:

UserPostedImage
DoKoske
2010-08-09T12:53:02Z
loreia wrote:

DoKoske wrote:

Pa nije covjek nista "prodavao", samo kaze sto misli.

velim općenito
Similar Topics
Users browsing this topic