akvic
  • akvic
  • Advanced Member Topic Starter
2010-07-25T16:33:45Z
tek sam sad skužil da nemamo STICKY topic o prehrani .....SRAM NAS BILO!!!! :)24

evo jedan članak sa informacijama o jajima (kokošjima, za jesti :)20 ) za koje mislim da mnogi ne znaju

http://www.truthaboutabs...-eggs-or-egg-whites.html 
Sponsor
akvic
  • akvic
2010-07-25T16:44:44Z
zanimaju me i vaše ideje za prehranu, pošto ne jedem gotovo nikakvo voće i povrće dosta mi je limitirana prehrana ali uglavnom izgleda ovako:

DORUČAK:
zobene pahulice "haferflocken" :)18 sa mlijekom
ili
sviježi sir (kerniger iz Bile) sa kruhom (kukuruznim, raženim i sl)

MEĐUOBROK:
nešto od sljedečeg; banana, mlijeko, jogurt, corny, proteinska pločica domaće izrade

RUČAK:
pileća prsa sa nekim prilogom (riža, pečeni krumpir, tjestenina)

MEĐUOBROK (1 sat prije treninga):
rižini keksi (ilitiga stiropor :)20 ) sa maslacem od kikirikija i mlijeko

OBROK ODMAH NAKON TRENINGA:
whey sa grožđanim šečerom u vodi, eventualno creatine

VEČERA:
tuna, svježi sir ili jaja sa malo kruha

kroz jutro i dan popijem i užasno puno kave....ajd da čujem kritike, sugestije, želje i pozdrave :)2

P.S. moderatorima, pliz staviti pod sticky!
GenghisKhan
2010-07-25T16:55:38Z
Ovaj thread je osudjen na price o gladijatorima koji zderu iskljucivo zob.
akvic
  • akvic
2010-07-25T16:57:51Z
GenghisKhan wrote:

Ovaj thread je osudjen na price o gladijatorima koji zderu iskljucivo zob.

očekivao sam s veseljem tvoj upis no strašno si me razočarao prijatelju :)5

:)24
Ivanc
2010-07-25T18:13:06Z
Dobro ti je to sve poslozeno samo probaj izbaciti mlijeko iz zobenih dodati mjericu whey-a.
Jel pijes kakve vitamine posto ne jednes nikakvo voce ili povrce, i koji je razlog zasto ne jedes?
Ovaj zadnji obrok samo tuna ili posni ova jaja i kruh po meni nije neki izbor.
I u ovaj MEĐUOBROK:
nešto od sljedečeg; banana, mlijeko, jogurt, corny, proteinska pločica domaće izrade

Ja bih ili proteinsku pločucu sta si sam napravis ili jedi posnog, a sve ostalo bih ja zaboravio.
Ovu bananu bih onda rede pojeo prije treninga bolje nego onaj stiropor.
PAJCEK
2010-07-25T18:35:23Z
jedeš otprilike 3000 kalorija manje od mene:)20
"Osveta je ipak najsigurniji način da se postigne pravda."-Henry François Becque
Black Arrow
2010-07-25T19:06:52Z
Ajde da jednom zapocnemo ovu temu kako bi stvarno trebalo,da ne oduzimamo odma bananu a dodajemo jaja...!!!!

Idealna prehrana se odredjuje po ovim faktorima: Visina tijela (cm) i tjezina (kg). Kojim se sportom bavis ? Koji zapravo cilj zelis postici sa svojom prehranom??

Ides u teretanu? Zelis da povjecas masu? Treniras li borilacki sport?

Ne postoji jedna jedina prehrana koju mozemo svi pratiti...

Bas me onako vec odavno zanima sta ujko Mirko tokom cijelog dana jede?? Ako neko ima insajderske informacije neka napise...:-)))
Sheky
2010-07-25T20:20:04Z
http://www.building-body.com/ 

Ovdje se možete kvalitetno informirati o zdravoj prehrani.
akvic
  • akvic
2010-07-25T21:23:20Z
Ivanc wrote:

Dobro ti je to sve poslozeno samo probaj izbaciti mlijeko iz zobenih dodati mjericu whey-a.
Jel pijes kakve vitamine posto ne jednes nikakvo voce ili povrce, i koji je razlog zasto ne jedes?
Ovaj zadnji obrok samo tuna ili posni ova jaja i kruh po meni nije neki izbor.
I u ovaj MEĐUOBROK:

Ja bih ili proteinsku pločucu sta si sam napravis ili jedi posnog, a sve ostalo bih ja zaboravio.
Ovu bananu bih onda rede pojeo prije treninga bolje nego onaj stiropor.

zašto bi izbacio mlijeko sa zobenima, pa sa vodom su odvratne?!

multivitamine i minerale pijem nonstop i još dodatno C vitamin na njih, voće i povrće ne jedem jer ih organski ne podnosim od kad znam za sebe (hebat ga ne mogu si pomoći)

za večeru ne jedem puno kruha samo onoliko koliko mi treba da mogu pojesti ovo ostalo (bez kruha nema šanse), inaće neposredno nakon treninga maltene možeš jesti bilo što, nećeš se udebljati

što se tiće stiropora i međuobroka, to više ima veze sa time što želim jesti nego sa ispravnom prehranom

Black Arrow wrote:

Ajde da jednom zapocnemo ovu temu kako bi stvarno trebalo,da ne oduzimamo odma bananu a dodajemo jaja...!!!!

Idealna prehrana se odredjuje po ovim faktorima: Visina tijela (cm) i tjezina (kg). Kojim se sportom bavis ? Koji zapravo cilj zelis postici sa svojom prehranom??

Ides u teretanu? Zelis da povjecas masu? Treniras li borilacki sport?

Ne postoji jedna jedina prehrana koju mozemo svi pratiti...

Bas me onako vec odavno zanima sta ujko Mirko tokom cijelog dana jede?? Ako neko ima insajderske informacije neka napise...:-)))

treniram mma, visok sam 175cm, trenutno 76kg, od kada jedem ovako skinuo sam cca 3kg špeka i lagano počinjem uzgajati trbušnjake :)20
Ivanc
2010-07-25T21:47:41Z
Zavisi kako ih radis s vodom. Meni su odlicne s vodom.
Mlijeko ima nekvalitetne ugljikohidrate.
Kakvo pijes mlijeko punomasno, malomasno? Meni je sve ispod 2,8 odvratno za piti pa zato rade pijem s vodom.
Sto se tice stiropora meni je uvijek bitno da se u prehrani jede ono sto volimo jesti, ako je to tvoj izbor slobodno. Ali u ovom prvom meduobroku ti savjetujem vise proteina.
I sto se tice jaja u zadnjem obroku, bolji izbor je samo bjelanjke ali opet kazem ako nes zelis bacati zumanjke to je tvoj izbor.
Pozdrav
Referee
2010-07-25T22:05:46Z
Ivanc wrote:

..
..

..
. A uostalom tu je i laktoza koja mi na jutarnjem treningu zna zasmetati.
..
..
Pozdrav

Razlikuješ na treningu izvor energije koji trošiš?
Na koji način si to primjetio?
Ja takve nijanse ne mogu primjetiti, točnije uopče ne primječjem na treningu djelovanje nečega što sam pojeo, primječujem samo ako nisam ništa pojeo.
Seded
2010-07-25T22:13:50Z
Black Arrow wrote:

znam da je u mjenjačnici ili gdjeveć Knjazu spomenuo da nakon treninga jede samo voćnu salatu, ali jedno 2 kile :)20

"It's not checkmate. The king has one more move."
nofrx
2010-07-25T22:16:05Z
Ja ne vidim zašto ne bi pio mlijeko, osim ako ne možeš probavit laktozu.
I ne vidim zašto bi bacao žumanjke iz jaja, osim ako imaš povišenu masnoću u krvi.
KW CHAMPION
akvic
  • akvic
2010-07-25T22:24:26Z
Ivanc wrote:

Zavisi kako ih radis s vodom. Meni su odlicne s vodom. Whey im da okus sve to u blender i samo popijem i dodem nesto voca i meda kako bih dobio jos vise ugljikohidrata.
Mlijeko ima nekvalitetne ugljikohidrate, proteina ima malo a unesemo dosta masti i ugljikohidrata.
Kakvo pijes mlijeko punomasno, malomasno? Meni je sve ispod 2,8 odvratno za piti pa zato rade pijem s vodom.
Ako gledas da na 100g ima 3,2 p 4,8 ugljikohidrata i masnoce 2,8 ili vise ako pijes. Meni se to bas i ne isplati piti, a ti kako hoces. A uostalom tu je i laktoza koja mi na jutarnjem treningu zna zasmetati.
Sto se tice stiropora meni je uvijek bitno da se u prehrani jede ono sto volimo jesti, ako je to tvoj izbor slobodno. Ali u ovom prvom meduobroku ti savjetujem vise proteina.
I sto se tice jaja u zadnjem obroku, bolji izbor je samo bjelanjke ali opet kazem ako nes zelis bacati zumanjke to je tvoj izbor.
Pozdrav

ja uvijek kasnim pa ne mogu previše kemijati ujutro sa hranom a prvi međuobrok jedem na radnom mjestu pa isto tako ne mogu komplicirati

što se tiće mlijeka, pijem sa 0,9% mm i od uvijek žderem oko litru dnevno, nemam nikakvih problema i mislim da mi jako koristi jer ima puno kalcija, a donosi mi dodatnih 33g proteina dnevno

što se tiće žumanjaka, pročitaj link iz mog prvog posta

akvic
  • akvic
2010-07-25T22:27:55Z
Referee wrote:

Ivanc wrote:

..
..

..
. A uostalom tu je i laktoza koja mi na jutarnjem treningu zna zasmetati.
..
..
Pozdrav

Razlikuješ na treningu izvor energije koji trošiš?
Na koji način si to primjetio?
Ja takve nijanse ne mogu primjetiti, točnije uopče ne primječjem na treningu djelovanje nečega što sam pojeo, primječujem samo ako nisam ništa pojeo.

Klara ti si ionako hidraulička mašina! da se pravilno hraniš submitao bi i terminatora :)20

Seded wrote:

Black Arrow wrote:

znam da je u mjenjačnici ili gdjeveć Knjazu spomenuo da nakon treninga jede samo voćnu salatu, ali jedno 2 kile :)20

i tada je svizac.....
Mirko nikada nije htio govoriti o prehrani i suplementaciji jer zna da je to prosječnoj hrvatini droga
blazer44
2010-07-25T22:41:23Z
akvic wrote:

ako ces pit mliko popij najvise litru ujutro ili sta ranije u danu. ako imas sala bolje ga pij samo sa zobenima ujutro. mozes slobodno popit nesto mlika ujutro, netribas ih radit s vodon.
ujutro ti je nabolje jest zobene i tu dodaj mjericu wheya. dobijes kompleksne ugljikohidrate i proteine.
međuobrok je ok. rucak je dobar, al nejedes valjda smo piletinu svaki dan? mozes i tunu s manitron ili neko drugo meso (svinjetina, teletina...) al ako mrsavis nemoj cesto.
sljedeci međubrok jedi sat ipo-2 prije treninga. dobro ti je poist bananu ili nesto sa seceron i ugljikohidratima da ti da energije.
vecera je ok, ako mrsavis izbaci ovaj kruv. inace za djetu je dobro jest razeni umisto biloga kruva i izbacivat zumanjke iz jaja. ako svadi dan jedes dosta jaja i ako nisi na djeti to je previse kolesterola, previse je nezdravo.
nisan neki strucnjak za prehranu, nadan se da san ti pomoga, ja mislin da ces jako dobre odgovore dobit na teretana forumu.
DON'T BE SCARED HOMIE
Black Arrow
2010-07-25T23:11:01Z
akvic wrote:

Za jednog MMA fajtera te visine imas trenutno idealnu kilazu...:-))

Ocigledno da tebi takav nacin prehrane koji trenutno prakticiras odgovara. Nemas potrebe puno mjenjati.
Pileca prsa i tune nikad dovoljno, jedi koliko mozes zato sto su najbogatiji izvori bjelančevina.

A ovo bez voca i povrca ti nikako nevalja zato sto je to jedini ispravan nacin da unosis vitamine u sebi, nema zamjene sve drugo je cista laz i biznis.
I zavrsices jednom kao Lesnar...:-)))

sandow2
2010-07-26T00:49:44Z
Činjenica je da najbolji radnici, koje sam ikada vidio, čileanski rudari, žive samo od biljne hrane - Charles Darvin
sandow2
2010-07-26T00:50:26Z
cileanski radnici su nosili teret od 100 kg na visinu od 70 metara ....30 puta na dan
GenghisKhan
2010-07-26T07:07:49Z
sandow2 wrote:

cileanski radnici su nosili teret od 100 kg na visinu od 70 metara ....30 puta na dan

Tko bi bio bolji po Pride pravilima, gladijatori, cileanski radnici ili Charles Darwin?
Users browsing this topic