Činjenica da je ovaj i ovakav Lewis prije niti pola godine imao meč za pojas najbolje govori koliko je teška kategorija u banani. Čovjeka je usralo da mu Ngannoue uđe nakon Stipe totalno indisponiran, danas bi mu afrikanac skinuo glavu nakon par minuta, a nakon toga ga je možda i više usralo protiv Volkova, imao je glatko izgubiti meč, čisto sve tri runde, i onako mu se potrefi da kresne čovjeka u zadnjim sekundama.
JDS je dosta daleko od borca koji je onako harao kategorijom, moje je mišljenje da on nije isti borac od zadnjeg meča sa Cainom, i sumnjam da se može vratiti na sam vrh. Njegovo kretanje nije onako briljantno, izgubio je i na brzini, a obranu usprkos tome još nije prilagodio slabijim mogućnostima koje su došle sa godinama. To što je još uvijek među boljim borcima u kategoriji ipak treba više pripisati konkurenciji nego njemu.
Mislim da će Cormier napustiti pojas ako postane neminovno da će ga morati braniti protiv Stipe ili Ngannoua, bolji od njih dvojice je trenutno prvi teškaš svijeta. Stipe je nasjeo kao veliki na Cormierov poziv na blisku borbu, a poslije mu je došao Lewis za kojeg se sad dobro vidjelo koliko mu fali. Mislim da će Cormierov ego izabrati vrlo izvjesnu vječnu slavu umjesto još nešto novaca i vrlo neizvjestan revanš protiv Stipe ili fajt protiv onog monstruma od Ngannoua.