Đolo
2017-12-18T19:03:53Z

Nisam pregledo oba videa ovak malo na preskokce, neznam kako bi rijecima ti opiso a da ne zvuci retardirano, malo proguglaj lower back rehab, uper back, shoulder itd i ubaci treninge ili sa gumom ili jedbostavno lagano i dugo vrtis ruke u svim pozicijama, dosadno al odlicno. Imas i u power jogi dosta vjezbi za ojacavanje pojednih dijelova tijela, al po meni bitno je imat na tjednoj bazi 1-2 "rehab" treninga. Meni je tako lakse do rezultata doc i puno manje bolova po tijelu, pogotovo ako ti prehrana nije na nivou. Pij puno vode i jedi cesnjaka i nabavi si dobrog skanka :)) nema sanse da se ne uklesas.
Bronson0
2017-12-18T19:11:21Z
Aha,za taj rehab nekad uzmem plocu od 5 kila i radim krugove,livo desno,cucnjeve...ko s medicinkom.Radim cak i ta istezanja za donja leda.Imam blagu lordozu pa iztezem dosta hip flexore i leda

Hvala na pomoci,sad cu mjesec dva derati tako,poslije cu viditi kako cu.

https://www.fitness.com....Vjezbe-s-medicinkom.aspx 
Evo ovo mi je taj trening s plocom.Dosta mi gore ramena,a core onako...
Đolo
2017-12-18T19:52:45Z
To su dobre vjezbe, malo proguglaj pa ak ti se jos koja vjezba svidi ubaci. Ak imas utege od 1kg zamijenis ih medicinkom, da smanjis napor sve ovisi kak se osjecas koji dan, najbitnije je znat se prilagodit samome sebi, svi imamo drukciji tempo, pecho ti je isto stavio jeben video za core na prosloj strani to valja radit, pa ces vidjet kroz mjesec dana jel si zadovoljan. Al u sklek pozicji se stvarno moze hrpa stvari radit, za cijelo tijelo ojacat tak da bacis se u sklek poziciju i radi sve valove sklekove mount climbere zadrzavanja pozicije u dubokom skleku u viskom skleku, probaj malo visit na stangi za zgibove meni to bas pase za ramena al nekom zna bit suprotno. Srećno.

Reaktivac
2017-12-18T20:22:34Z
Originally Posted by: dr jupidu 

imam:
1. fakulet za fizičku kulturu
2. imao sam nekoliko operacija meniskusa kao i crocop...i sad sam 100 % ok..obične mehaničke ozljede
3.a nisam ozljedjen godinama

šut up bitch#-o

1. Lažeš !
2. Imaš sjebana koljena i tu su iskren.
3. Generalno si lošeg imuniteta i fizički slab.
Bronson0
2017-12-27T15:20:58Z
Sve te bodyweight vjezbe i teretana se rade pomalo,kontrolirano.Pretpostavljam da te to mora malo usporiti.Koje bi vjezbe bile dobre da ne gubim na eksplozivnosti.Ja trenutno radim one vjezbe sto sam stavio gore link(s medicinkom) tako sto vrtim malo brze,nekad malo shadow s utezima od kil i shadow ful brzinom.Ne zanima me neki napredak u eksplozivnosti,samo da ne gubim previse i da me ne uspori
Đolo
2017-12-27T16:08:30Z
Sve ovisi koji ti je cilj i nacin kojim radis, ak imas 85kg i dizes 150kg na bencu ocito ti nije eksplozivnoat u cilju al ak stavis 70 80kg i ispucas 10 20puta svom brzinom dobijes eksplozivnu vjezbu.

Ista stvar vrijedi za zgibove sklekove utege trcanje itd, ak oces bolji cardio trcis 10km ak oces bit eksplozivniji radis sprintove.

Za sklekove i zgibove, ak ti je cilj povecat efikasnije neki dio tijela ili ucvrstit,definirat kak god radit ces pravilnije i sporije sve te vjezbe, al ak zelis dobit iz sklekova neku eksplozivnost slozis si takve serije, di svom brzinom pucas sklekove, odgurnes se pljesnes rukama malo miksas visinu i polozaj ruku i samo pumpas ko manijak, izmedu malo shadow box kao active rest i dobro je.

Problem.dobivanja eksplozivnosti nije sta radit nego treba se odlicno tempirat i slusat tijelo ne forsirat neki brzi napredak jel treba utrenirat tijelo duzi period da moze podnosit brza kretanja na dulji period bez da se slomi, tako da nemoj se previse zamarat eksplozivnoscu ako radis bodyweight vjezbe neces se uprasit i izgubit nesto na eksplozivnosti dapace s vremenom dobivat ces rezultate samo tempirano i bez odustajanja, niko ne postane brz ko munja preko noci.
Bronson0
2017-12-27T16:55:58Z
Aha znaci samo da ispucavam sklekove i zgibove sto brze mogu.Moga bi i te sklekove s pljeskom poceti,samo moram paziti na kucni red
Đolo
2017-12-27T19:15:41Z
Sve ovisi o cilju, obicno ljudi rade vjezbe ekspolozivnosti koje su srodne sportu kojim se bave, osobno neznam bas puno rekreativaca da grade treninge oko eksplozivnosti,obicno bude snaga konda defka masa tako nesto, neznam za sto se zelis pripremit, koji rezultat ocekujes. Razliciti pristup ce imat tenisac i borac oko treninga eksplozivnosti, a drukcije sprinter itd.
Bronson0
2017-12-27T21:01:04Z
Pa cilj mi je da ne gubim na eksplozivnosti.Vidim da se dosta ljudi koji idu u teretanu ukruti,uspori...Dok ovi koji se bave nekim sportom dobiju misice ali ostanu eksplozivni ko prije.Nekako imam osjecaj da ako uvik radis te usporene pokrete u teretani da moras usporiti
Dennis Hanover
2017-12-27T22:03:59Z
Originally Posted by: Bronson0 

Pa cilj mi je da ne gubim na eksplozivnosti.Vidim da se dosta ljudi koji idu u teretanu ukruti,uspori...Dok ovi koji se bave nekim sportom dobiju misice ali ostanu eksplozivni ko prije.Nekako imam osjecaj da ako uvik radis te usporene pokrete u teretani da moras usporiti

pa upravo to , ti spori pokreti dok spuštaš uteg zvani ekscentrični pokreti su razlog zašto si dobio malo veću širinu i postaješ u biti bilder , tijelo se širi , ali gubiš ono što si prije imao . tako da bi tebi odgovaralo više da radiš neke vrste zgibova , sklekova itd gdje ćeš sve raditi explozivno i raditi na kvaliteti pokreta , ne previše ponavljanja ali kvalitetno tako se razvija to . dakle brzina + snaga = moć u sportskom rječniku . snaga je kad uzmeš 300 kg i digneš sa poda . moć je kad te tajlanski boksač od 75 kg udari tako da nemožeš vjerovati kako boli . taj tajlandski boksač vjerovatno nemože ni 120 kg dići sa poda u mrtvom dizanju , a kamoli ih podići preko glave .

explozivnost se inače radi sa 30 posto od max-a , dakle dosta su ti sklekovi zgibovi itd , plivanje trčanje udarci u vreću , sasvim dosta . ako ti je malo da radiš 10 zgibova radi ih 20 , radi ih 30 , netreba ti dizati 200 kg u teretani da bi bio jak . ako je nekome malo da otrči 5 puta 100 m svom snagom , neka trči 10 puta . toliko je prirodnih i besplatnih vježbi da je to čudo , a puno manja šansa za ozljedu vs teretana .

pecho
2017-12-29T18:02:12Z
Originally Posted by: Dennis Hanover 

pa upravo to , ti spori pokreti dok spuštaš uteg zvani ekscentrični pokreti su razlog zašto si dobio malo veću širinu i postaješ u biti bilder , tijelo se širi , ali gubiš ono što si prije imao . tako da bi tebi odgovaralo više da radiš neke vrste zgibova , sklekova itd gdje ćeš sve raditi explozivno i raditi na kvaliteti pokreta , ne previše ponavljanja ali kvalitetno tako se razvija to . dakle brzina + snaga = moć u sportskom rječniku . snaga je kad uzmeš 300 kg i digneš sa poda . moć je kad te tajlanski boksač od 75 kg udari tako da nemožeš vjerovati kako boli . taj tajlandski boksač vjerovatno nemože ni 120 kg dići sa poda u mrtvom dizanju , a kamoli ih podići preko glave .

explozivnost se inače radi sa 30 posto od max-a , dakle dosta su ti sklekovi zgibovi itd , plivanje trčanje udarci u vreću , sasvim dosta . ako ti je malo da radiš 10 zgibova radi ih 20 , radi ih 30 , netreba ti dizati 200 kg u teretani da bi bio jak . ako je nekome malo da otrči 5 puta 100 m svom snagom , neka trči 10 puta . toliko je prirodnih i besplatnih vježbi da je to čudo , a puno manja šansa za ozljedu vs teretana .

Znači weightlifteri nisu eksplozivni?:)22 :)22

Prije se budeš ozlijedio na šprintovima nego u teretani.

Zato što većinu ekipe koja vidiš pojma nema o treningu i rade bbuilder split tip treninga i zanima ih samo ESTETIKA.
Tu se većina foruma totalno gubi,jer prva stvar koja pomisle kad vide teretanu je klasični BODYBUILDING,veliki mišići,nula od funkcionalnosti i fleksibilnosti.

Ovo je Yuri Van Gelder. Vrhunski gimnastičar.
UserPostedImage

Ovo je Pyrros Dimas. Legenda weightliftinga.
UserPostedImage

Svi stalno govore o nekoj sabijenosti tijela ako se baviš utezima i nekakvim glupostima.Taj mit je RAZBIJEN prije 20 godina valjda. To su gluposti koji još uvijek govore ljudi koji se nisu makli od 1976.

Nitko se neće usporit ako dođe u teretanu i radi vježbe kak se spada. Mobilnost,stabilnost,,core,kompleksne vježbe,bodyweight vježbe....
There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Bronson0
2017-12-29T18:10:07Z
Pa ne bi bas reka nula,vecinom su dosta jaki ali vidis po motima i po hodu da su usporeni i da ih ti misici usporavaju.Dok imas neke vaterpoliste,veslace,rukometase...koji isto imaju misica ali se normalno krecu i nisu usporeni
pecho
2017-12-29T18:12:19Z

Pa ne bi bas reka nula,vecinom su dosta jaki ali vidis po motima i po hodu da su usporeni i da ih ti misici usporavaju.Dok imas neke vaterpoliste,veslace,rukometase...koji isto imaju misica ali se normalno krecu i nisu usporeni

To su ljudi koji idu 4x tjedno u gym i ne bave se ničim osim bb splitovima u teretani. Ne rade nikakvu vrstu cardia niti se ničim bave osim teretanom.

Kakve veze oni imaju sa bilo čim?
There isnt a hard time invented that i cannot handle.
Bronson0
2017-12-29T18:26:40Z
Znaci kombinacija utezi,bodyweight,malo kardija i necu biti ko panj,prakticki sve sto je vec receno u temi
Walter
2018-03-26T20:09:03Z

Znaci kombinacija utezi,bodyweight,malo kardija i necu biti ko panj,prakticki sve sto je vec receno u temi

Ja koristim takvu kombinaciju i vide se prvi rezultati
bero
  • bero
  • Advanced Member
2018-06-05T14:23:40Z
planiram krenut ovih dana opet malo s trčanjem.

no sprintevi mi djeluju privlačnije od joggiranja, a koliko vidim i puno su učinkovitiji za tijelo.

imate li kakav program za preporučit, ili da se držim standarda (za početak npr. 20-30 sekundi sprint, 60-120 sekundi pauze, 5-6 setova)
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Kin
  • Kin
  • Advanced Member
2018-06-05T15:36:44Z
Originally Posted by: bero 

planiram krenut ovih dana opet malo s trčanjem.

no sprintevi mi djeluju privlačnije od joggiranja, a koliko vidim i puno su učinkovitiji za tijelo.

imate li kakav program za preporučit, ili da se držim standarda (za početak npr. 20-30 sekundi sprint, 60-120 sekundi pauze, 5-6 setova)

Za početak samo lagani jogging i ubrzanja ( ne silovita ) kroz trčanje. Ništa više ti ne treba.

Koliko se krećeš po danu, koliko si fit?

Trčanje je jedna od najgorih i najboljih aktivnosti. Najgorih jer jako opterečuje kičmeni stup ( svi mi imamo deformacije na diskovima, netko više - nešto manje ), zglobove, tetive... Najbolja zato što aktivira najveće mišiće, troši salo i aktivira aerobni kapacitet na najbolji mogući način ( čitaj: prirodno je da homosapiens trči ).

bero
  • bero
  • Advanced Member
2018-06-05T15:53:22Z
nastojim dnevno prohodat barem pola sata u komadu.

vježbam tri puta tjedno vježbe snage (sklekovi, zgibovi itd...), donedavno sam išao u teretanu 4 puta tjedno, sada ne stignem trenutno.
- dr jupidu
Kin
  • Kin
  • Advanced Member
2018-06-05T19:33:34Z

vježbam tri puta tjedno vježbe snage (sklekovi, zgibovi itd...), donedavno sam išao u teretanu 4 puta tjedno, sada ne stignem trenutno.

A koji ti je cilj? Što želiš postići?
bero
  • bero
  • Advanced Member
2018-06-06T07:53:14Z
Originally Posted by: Kin 

A koji ti je cilj? Što želiš postići?

A zapustio sam se otkad sam kupio auto prije 4 mjeseca :)1
Volim se kretati, samo to.

- dr jupidu