Pa cilj mi je da ne gubim na eksplozivnosti.Vidim da se dosta ljudi koji idu u teretanu ukruti,uspori...Dok ovi koji se bave nekim sportom dobiju misice ali ostanu eksplozivni ko prije.Nekako imam osjecaj da ako uvik radis te usporene pokrete u teretani da moras usporiti
pa upravo to , ti spori pokreti dok spuštaš uteg zvani ekscentrični pokreti su razlog zašto si dobio malo veću širinu i postaješ u biti bilder , tijelo se širi , ali gubiš ono što si prije imao . tako da bi tebi odgovaralo više da radiš neke vrste zgibova , sklekova itd gdje ćeš sve raditi explozivno i raditi na kvaliteti pokreta , ne previše ponavljanja ali kvalitetno tako se razvija to . dakle brzina + snaga = moć u sportskom rječniku . snaga je kad uzmeš 300 kg i digneš sa poda . moć je kad te tajlanski boksač od 75 kg udari tako da nemožeš vjerovati kako boli . taj tajlandski boksač vjerovatno nemože ni 120 kg dići sa poda u mrtvom dizanju , a kamoli ih podići preko glave .
explozivnost se inače radi sa 30 posto od max-a , dakle dosta su ti sklekovi zgibovi itd , plivanje trčanje udarci u vreću , sasvim dosta . ako ti je malo da radiš 10 zgibova radi ih 20 , radi ih 30 , netreba ti dizati 200 kg u teretani da bi bio jak . ako je nekome malo da otrči 5 puta 100 m svom snagom , neka trči 10 puta . toliko je prirodnih i besplatnih vježbi da je to čudo , a puno manja šansa za ozljedu vs teretana .
Znači weightlifteri nisu eksplozivni?:)22 :)22
Prije se budeš ozlijedio na šprintovima nego u teretani.
Pa cilj mi je da ne gubim na eksplozivnosti.Vidim da se dosta ljudi koji idu u teretanu ukruti,uspori...Dok ovi koji se bave nekim sportom dobiju misice ali ostanu eksplozivni ko prije.Nekako imam osjecaj da ako uvik radis te usporene pokrete u teretani da moras usporiti
Zato što većinu ekipe koja vidiš pojma nema o treningu i rade bbuilder split tip treninga i zanima ih samo ESTETIKA.
Tu se većina foruma totalno gubi,jer prva stvar koja pomisle kad vide teretanu je klasični BODYBUILDING,veliki mišići,nula od funkcionalnosti i fleksibilnosti.
Ovo je Yuri Van Gelder. Vrhunski gimnastičar.
Ovo je Pyrros Dimas. Legenda weightliftinga.
Svi stalno govore o nekoj sabijenosti tijela ako se baviš utezima i nekakvim glupostima.Taj mit je RAZBIJEN prije 20 godina valjda. To su gluposti koji još uvijek govore ljudi koji se nisu makli od 1976.
Nitko se neće usporit ako dođe u teretanu i radi vježbe kak se spada. Mobilnost,stabilnost,,core,kompleksne vježbe,bodyweight vježbe....
Edited by user
2017-12-29T18:22:13Z
|
Reason: Not specified
There isnt a hard time invented that i cannot handle.