shogo
2017-12-16T10:23:39Z
Ne...teretana je najgori oblik treninga, a najbolji oblik izolacije...pa sada uključi tikvu
I to nazivanje teretana...širok pojam, ako vježbaš samo s utezima, i samo izoliraš, ne peak-aš ništa
Đolo
2017-12-16T10:26:17Z
Ovisi sta smatras pod bit jak, jel cilj pomaknut jednom 200kila, nesto sto generalno u 99% zivotnih situacija nikad neces morat radit ili imat neku primjenjivu izdrzljivu snagu.

Bit jak moze znacit jako jako puno stvari, ti si mozda naucio jednu vrstu s utezima u teretani naprimjer, ali ako gledas tijelo, more miscles less energy less movement, tako da ako mislis se jako bavit sa dedliftom i dizanjim nekih vecih kilaza moro bi ulozit dosta vremena u sve ostale oblike vjezbanja da ti tijelo bude funkcionalno, jel ak pogledas nekog bildera od 180 sa 120kg on mozda je jak u jednom aspektu ali u svim ostalima je ekstremno slab. Top fizicke spreme znaci imat sto manje slabosti na tijelu a za to ti je potrebno puno vise od teretane.
bero
  • bero
  • Advanced Member
2017-12-16T10:26:19Z
Compound potezi, ne izolacija.
Znači bench, squat i deadlift. To troje je čista snaga, sveto pismo vježbi.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
pecho
2017-12-16T10:30:28Z
Originally Posted by: bero 

pecho, što misliš o deadliftu za ljude koji imaju problema s kičmom?

Ovisi kakvi problemi. Ako imaju diskus hernije ili protruzije,onda definitivno ne. Barem dok se taj problem ne riješi rehabom ili kojim već putem. To stvarno nemre nitko znat.

Ako su samo "slabi" i core im je totalno u banani,onda da. Uvijek prvo tehnika i skroz slaba težina sa povišenjem i pun k pomoćnih vježbi i corea.
There isnt a hard time invented that i cannot handle.
pecho
2017-12-16T10:34:28Z
Originally Posted by: Đolo 

Ovisi sta smatras pod bit jak, jel cilj pomaknut jednom 200kila, nesto sto generalno u 99% zivotnih situacija nikad neces morat radit ili imat neku primjenjivu izdrzljivu snagu.

Bit jak moze znacit jako jako puno stvari, ti si mozda naucio jednu vrstu s utezima u teretani naprimjer, ali ako gledas tijelo, more miscles less energy less movement, tako da ako mislis se jako bavit sa dedliftom i dizanjim nekih vecih kilaza moro bi ulozit dosta vremena u sve ostale oblike vjezbanja da ti tijelo bude funkcionalno, jel ak pogledas nekog bildera od 180 sa 120kg on mozda je jak u jednom aspektu ali u svim ostalima je ekstremno slab. Top fizicke spreme znaci imat sto manje slabosti na tijelu a za to ti je potrebno puno vise od teretane.

Funckionalno jak. Squat,hinge,press,push,lunge,carry,rotate i cardio(gait) + unilateralne vježbe.
Ja ni ne radim ništa drugo. Niti s bilo kojim mojim kojeg treniram.

Tu se ne slažemo,jer moj pojam teretane je drukčije nego tvoj. Ja ne mislim na bbilding vježbe niti smisao treninga takvog.
Đolo
2017-12-16T10:58:11Z
Vjerujem ja tebi da si mislio na malo drukciji pristup teretani ali nadovezao si se na dio di pricamo o ljudima koji neznaju napravit 1 pravilan sklek i reko da neznas zasto ljudi idu u teretanu ako ne radi dedlift izbacaje itd. Tu sam ti ja htio rec da je to u biti jako mali nebitan dio vjezbe koji bi prvenstveno trebo bit namjenjem naprednijim vjezbavima i nekome ko ce dulji period izlagat tijelo i ledja naporu.

Rekreativac ode u teretanu i da krene radit klasicne vjezbe benc dedlift presove itd nebude postigo jako tijelo kao da se bavi recimo tenisom rekreativno, drukciji oblici vjezbe ali zato sam i govorio o primjenjivosti, ti u teretani napuses ili izmoris jako misic i ako ti tijelo nije ni spremno za takav oblik treninga neces imat dobre nit dugotrajne rezultate. Znam masu masu ljudi sta ide stalno u teretanu i izgledaju zakurac, a nemaju primjenjive snage previse nit energije. U teretani moras slozit dobar kvalitetan pristup svakom treningu da bi izvlacio korist dok neki bodyweight ili gimnasticki trening ima puno vise benificija i mozes puno vise vjezbat nego sto mozes sa utezima.

Sve ovisi koji je cilj i cilj se moze postic na puno nacina, naravno da ima krucijalnih vjezbi u teretani sa utezima koje moras radit da bi bio na vrhunskom nivou recimo, ali nisam dobio dojam da pricamo o vrhunskim sportasima buduci da je prica isla vise u tonu kak ekipa nezna nit zgib napravit, u svakom slucaju da se primjetit da sve vise sportasa danas i radi nekonvencionalnije treninga i da se dosta njih maknulo od utega u odnosu na prije.

Ne govorim da je tvoj pristup los za nekog sportasa ali bi bio los za nekoga ko nezna napravit pravilan zgib. Takodjer kao sto kazes teretana moze znacit puno toga i imat puno pristupa, zato sam i naveo par konkretnih vjezbi jel ima previse pristupa za raspravit svaki od njih.
pecho
2017-12-16T11:16:59Z

Vjerujem ja tebi da si mislio na malo drukciji pristup teretani ali nadovezao si se na dio di pricamo o ljudima koji neznaju napravit 1 pravilan sklek i reko da neznas zasto ljudi idu u teretanu ako ne radi dedlift izbacaje itd. Tu sam ti ja htio rec da je to u biti jako mali nebitan dio vjezbe koji bi prvenstveno trebo bit namjenjem naprednijim vjezbavima i nekome ko ce dulji period izlagat tijelo i ledja naporu.

Rekreativac ode u teretanu i da krene radit klasicne vjezbe benc dedlift presove itd nebude postigo jako tijelo kao da se bavi recimo tenisom rekreativno, drukciji oblici vjezbe ali zato sam i govorio o primjenjivosti, ti u teretani napuses ili izmoris jako misic i ako ti tijelo nije ni spremno za takav oblik treninga neces imat dobre nit dugotrajne rezultate. Znam masu masu ljudi sta ide stalno u teretanu i izgledaju zakurac, a nemaju primjenjive snage previse nit energije. U teretani moras slozit dobar kvalitetan pristup svakom treningu da bi izvlacio korist dok neki bodyweight ili gimnasticki trening ima puno vise benificija i mozes puno vise vjezbat nego sto mozes sa utezima.

Sve ovisi koji je cilj i cilj se moze postic na puno nacina, naravno da ima krucijalnih vjezbi u teretani sa utezima koje moras radit da bi bio na vrhunskom nivou recimo, ali nisam dobio dojam da pricamo o vrhunskim sportasima buduci da je prica isla vise u tonu kak ekipa nezna nit zgib napravit, u svakom slucaju da se primjetit da sve vise sportasa danas i radi nekonvencionalnije treninga i da se dosta njih maknulo od utega u odnosu na prije.

Ne govorim da je tvoj pristup los za nekog sportasa ali bi bio los za nekoga ko nezna napravit pravilan zgib. Takodjer kao sto kazes teretana moze znacit puno toga i imat puno pristupa, zato sam i naveo par konkretnih vjezbi jel ima previse pristupa za raspravit svaki od njih.

A) Na koju foru je ovo da ne bude dobro tijelo postigao ako deadlifta za razliku od tenisa? Sorry ali to nema smisla,ako ideš u teretanu i radiš kompleksne vježbe plus paziš na prehranu imati ćeš bolje tijelo nego neki frajer koji rekreativno se bavi tenisom. Nema logike.

B)Zato što rade ili bro splitove ili nemaju pojma o treningu,prehrani,odmoru. Ne znam šta da kažem u tom slučaju. Ako netko ide u teretanu 2 godine i nikak ne zgleda,sorry stari ali nekaj jako krivo radiš.

C)Kao što rekoh ne govorimo o klasičnoj hipertrofiji koju danas masa ljudi rade u teretani odnosno bro splitova ili kako bi ti rekao "napuhivanje i umora mišića"(Samo ne znam na kojem obliku treninga snage to ne radiš,mislim na svakom treningu,hoćeš relativne jakosti ili apsolutne izmoriš mišić.). Takav pristup ne vrijedi kurca,jer nemaju nikakvu progresiju niti ne rade nikakve kompleksne vježbe. Ne razumijem ovo da možeš pono više vježbat sa tijelom nego sa utezima? Misliš na raznolikost vježb?'Volumenu?

D)Ako treniraš rekreativca,njemu je puno lakše dić deadlift od 30,40 kila ili benčat šipku,dva utega od 8 kila, nego radit zgibove i sklekove u bilo kojoj varijanti. Da ne govorim o tome da mu ego pada odmah u vodu ako ne može napravit zgib ili sklek kak se spada. Kamoli gimnastičke trening tipa na karikama,ručama,preči....
Ne govorim ništa ja protiv bodyweight vježi ili nekom tipu gimnastičarskog treninga,dapače!Ali ispočetka ne. Barem neko vrijeme.
dr jupidu
2017-12-16T11:33:58Z
dobro..pescho se uhvatio profi sports teretana style

mislim da je tema više usmjerena na bit zdrav i da šimiši..mišići lijepo izgledaju i da te ništa ne boli.....

pescho style donosi odredjeni rizik...

a jupidu il šminka bilding u teretani ne:)1

s time da ja radim set vježbi koji jebiga namjerno ne želim s njima u javnost koji na prirodniji način rade posao kao i peschov a nema rizika od ozljeda...:)

pescho je stara dobra škola koja donosi uspjeh...al primjetno je da takvi iza 40 te i 50 te znaju bit u lošem stanju

pecho
2017-12-16T11:48:18Z
Originally Posted by: dr jupidu 

mislim da je tema više usmjerena na bit zdrav i da šimiši..mišići lijepo izgledaju i da te ništa ne boli.....

s time da ja radim set vježbi koji jebiga namjerno ne želim s njima u javnost koji na prirodniji način rade posao kao i peschov a nema rizika od ozljeda...:)

pescho je stara dobra škola koja donosi uspjeh...al primjetno je da takvi iza 40 te i 50 te znaju bit u lošem stanju

Za razliku od tebe moje znanje se svodi na faks,pun kurac seminara,do čitanja Bompe,Rippetoa,Boylea,Everetta,Contrerasa, a ne čitanje Glorije iz 1978.:)18
I koliko ja znam,ti imaš staklena koljena. To znači da si imao ozlljeda. :)18
Jebiga pussydu,ti si čista ezoterija.Astrologija, kabala, tarot karte i drugih oblika proricanja, magije, alkemije do New Agea, parapsihologije, masonstva, spiritizma, ufologije.
Tajanstven si,misteriozan,ti znaš šta drugi nitko ne zna.
Nažalost sve to skupa znači da nemaš dume o ničemu.
Možeš si dati ruku Pavloviću i Zmaju od Šipova,samo oni nisu kukavice i nemaju policju na speedialu.
Đolo
2017-12-16T11:49:16Z
Pecho zar nebi bilo bolje da mi jednostavno vjerujes na rijec hehe
pecho
2017-12-16T11:55:03Z

Pecho zar nebi bilo bolje da mi jednostavno vjerujes na rijec hehe

Haha :)1 :)1

Jeben odgovor :)1 :)1
dr jupidu
2017-12-16T12:22:11Z
Originally Posted by: pecho 

Za razliku od tebe moje znanje se svodi na faks,pun kurac seminara,do čitanja Bompe,Rippetoa,Boylea,Everetta,Contrerasa, a ne čitanje Glorije iz 1978.:)18
Jebiga pussydu,ti si čista ezoterija.Astrologija, kabala, tarot karte i drugih oblika proricanja, magije, alkemije do New Agea, parapsihologije, masonstva, spiritizma, ufologije.
Možeš si dati ruku Pavloviću i Zmaju od Šipova,samo oni nisu kukavice i nemaju policju na speedialu.

imam:
1. fakulet za fizičku kulturu
2. imao sam nekoliko operacija meniskusa kao i crocop...i sad sam 100 % ok..obične mehaničke ozljede
3.a nisam ozljedjen godinama

šut up bitch#-o

Bronson0
2017-12-16T12:56:16Z
Kao što rekoh ne govorimo o klasičnoj hipertrofiji koju danas masa ljudi rade u teretani odnosno bro splitova ili kako bi ti rekao "napuhivanje i umora mišića"(Samo ne znam na kojem obliku treninga snage to ne radiš,mislim na svakom treningu,hoćeš relativne jakosti ili apsolutne izmoriš mišić.). Takav pristup ne vrijedi kurca,jer nemaju nikakvu progresiju niti ne rade nikakve kompleksne vježbe. Ne razumijem ovo da možeš pono više vježbat sa tijelom nego sa utezima? Misliš na raznolikost vježb?'Volumenu?

Slazem se sve osim ovo za hipertrofiju.Nema hipertrofije bez osnovnih vjezbi.Ne moze se napumpati misic.Normalno da neko ce neko ko trenira za snagu biti jaci od ovoga koji trenira za izgleda ali to ne znaci da ce ovaj biti slab
balrog
2017-12-16T13:15:49Z
ja sam malo bump_no temu jer sam pogledao video gdje se jedan trener kurči kako samo na treninzima dnevno zarađuje 2000kn iliti 200kn sat x 10h i tako 6 dana u tjednu što ispadne 48.000kn mjesečno...
99% ljudotinja što dođu u teretanu ne radi nikakve deadliftove, trzaje i slično... znači dođu se ubildat za plažu ili barem to bude osnovni cilj... pod to ubildat mislim nabacit masu ili izgubit salo, ali cilj je isti iliti plaža look...
naravno kada osoba prvi put dođe u teretanu netko je provede kroz sprave i više manje pokaže to tako ovo nako, a i koga god pitaš u teretani daj malo pokaži kako na ovoj spravi 99% njih će ti pokazat...
što se tiče ženskih ljudotinja ako baš nisu teški nosorozi svaki muški vježbač će odvojit koliko treba svog vremena za damu u nevolji...

znam da osobni trener pa čak i za 200kn po satu što mi je u rangu da ti vulkanizer naplaćuje 200kn po kotaču... može u par sati sažet svoje znanje o raznim kalijnatrij pumpama, raznoraznim cikilranjima itd...
znači mogu popušit trenera na par sati, ali koliko sam po teretanama viđao debili ga tjednima plaćaju kako bi on uz njih stajao kada vuku lat ili rade nožnu extenziju i slične sprave...

konkretno pitanje bi bilo... da li je maji šuput/dr jupidu pametnije dati 100do200kn za personal trenera ili za te pare kupit kilu do dvije whey_a, l carnitina, cla, kazeina ili to potrošit na kvalitetniju prehranu taj dan... a veli se da je trening 30%, a prehrana 70%... odmor je dok spavaš... ajmo uzet dr.jupidu_a... da li će imat bolje rezultate ako taj dan ima trenera za 100kn ili ako umjesto da baci 100kn na trenera sukne kilu proteina za 100kn svakih sat vremena po 100 grama...
Bronson0
2017-12-16T13:19:38Z
Pa vec je pecho reka da bi bilo najpametnije uzeti trenera par sati da ti pokaze osnovne liftove i to je to.Sto kazes nema smisla da te trener gleda dok radis biceps pregib
pecho
2017-12-16T13:29:51Z
Originally Posted by: balrog 

ja sam malo bump_no temu jer sam pogledao video gdje se jedan trener kurči kako samo na treninzima dnevno zarađuje 2000kn iliti 200kn sat x 10h i tako 6 dana u tjednu što ispadne 48.000kn mjesečno...
99% ljudotinja što dođu u teretanu ne radi nikakve deadliftove, trzaje i slično... znači dođu se ubildat za plažu ili barem to bude osnovni cilj... pod to ubildat mislim nabacit masu ili izgubit salo, ali cilj je isti iliti plaža look...
naravno kada osoba prvi put dođe u teretanu netko je provede kroz sprave i više manje pokaže to tako ovo nako, a i koga god pitaš u teretani daj malo pokaži kako na ovoj spravi 99% njih će ti pokazat...
što se tiče ženskih ljudotinja ako baš nisu teški nosorozi svaki muški vježbač će odvojit koliko treba svog vremena za damu u nevolji...

znam da osobni trener pa čak i za 200kn po satu što mi je u rangu da ti vulkanizer naplaćuje 200kn po kotaču... može u par sati sažet svoje znanje o raznim kalijnatrij pumpama, raznoraznim cikilranjima itd...
znači mogu popušit trenera na par sati, ali koliko sam po teretanama viđao debili ga tjednima plaćaju kako bi on uz njih stajao kada vuku lat ili rade nožnu extenziju i slične sprave...

konkretno pitanje bi bilo... da li je maji šuput/dr jupidu pametnije dati 100do200kn za personal trenera ili za te pare kupit kilu do dvije whey_a, l carnitina, cla, kazeina ili to potrošit na kvalitetniju prehranu taj dan... a veli se da je trening 30%, a prehrana 70%... odmor je dok spavaš... ajmo uzet dr.jupidu_a... da li će imat bolje rezultate ako taj dan ima trenera za 100kn ili ako umjesto da baci 100kn na trenera sukne kilu proteina za 100kn svakih sat vremena po 100 grama...

Ovo nije trener,ovo je čisti debil koji uzima pare još većim debilima. Nažalost više je takvih,nije cilj nekome prodavat maglu i držat ga u mraku,nego ga naučit nečemu,prenest barem malo svoje znanje. Pa ja bi poludio da moram stajat kraj nekoga dok radi Smith mašinu iz treninga u trening. :)10
Pa gdje je tu izazov i zadovoljstvo?

Pametnije bi bilo uzet nekog DOBROG trenera,nego nakupovat hrpu suplemenata od kojih nema nikakvih dobiti ako ne vježbaš.
balrog
2017-12-16T13:40:06Z

Pa ja bi poludio da moram stajat kraj nekoga dok radi Smith mašinu iz treninga u trening. :)10
Pa gdje je tu izazov i zadovoljstvo?

pa za 100 ili 150 ili čak i 200kn po satu 99% ljudi se žrtvuje na taj način... i tako ludi pjevaju kom je bolje neg je nam sam da je tako svaki dan

Pametnije bi bilo uzet nekog DOBROG trenera,nego nakupovat hrpu suplemenata od kojih nema nikakvih dobiti ako ne vježbaš.

nigdje ne piše da ne vježbaš... naravno da vježbaš...

nego sam povukao paralelu da li je bolje platit trenera ili to sasut na prehranu...
Bronson0
2017-12-16T13:48:10Z
Jeli uopce moguce trenirati core i zadnji kineticki lanac bez utega?Ja imam doma sipku i utege ali to nije olimpijska sipka tako da mi je max opterecenje 30-40 kila.Kombiniram te osnovne vjezbe s tridesetak kila,zgibove i sklekove i na kraju napravim par serija za ramena i eventualno za biceps ili triceps.
dr jupidu
2017-12-16T14:46:11Z
Originally Posted by: Bronson0 

Pa vec je pecho reka da bi bilo najpametnije uzeti trenera par sati da ti pokaze osnovne liftove i to je to.Sto kazes nema smisla da te trener gleda dok radis biceps pregib

pa tko se ne razumije treba angažirat trenera mjesec dana i kasnije zaboravit.....

no ako si bogat i nemaš u sebi žara neka trenera uz tebe..što da ne

no nisam pobornik dead kliftinga itd trzajeva itd....

jer u osnovi cilj je bit total zdrav a praksa je pokazala biotne povrede onih koji su to radili pa danas kroz život vuku ozljede koje su dobili zbog želje da budu "superutrenirani" a sad su invalidi

pecho
2017-12-16T14:54:18Z

imam:
1. fakulet za fizičku kulturu
2. imao sam nekoliko operacija meniskusa kao i crocop...i sad sam 100 % ok..obične mehaničke ozljede
3.a nisam ozljedjen godinama

šut up bitch#-o

Nabijem na kurac onog idiota koji je tebi dao diplomu. Cudio bi se da ju nisi kupio na kraju.
Zbog takvih debila ko ti i Difovci dolaze na los glas.