sivan
2012-02-04T18:27:46Z
Marc88 wrote:

sivan wrote:

Pa MMA i je mješavina raznih vještina. Mislim da ne možemo nikad govorit o specijalistu za MMA. Takav koji nema nekog matičnog sporta/vještine nikako ne može bit najuspješniji u MMA. Možda u uličnoj tučnjavi da :)
Poznato je da u svakom vrhunskom sportu pobjednici imaju neke odredjene specijalke koje upotrebljavaju. Znači ako nemaš takve tehnike ne možeš biti najdominantniji nikako. Sve ostale tehnike nadogradjuješ oko specijalke. Ne vidim kako bi moglo bit drugačije.

normalno, osobno mislim da je to precjenjeno ali vrijeme ce pokazat, no jedno je sigurno sudar stilova ce uvijek postojat, uvijek ce netko bit bolji u hrvanju netko u stojci, Santos-Cain,Sonnen-Silva sve kompletni borci a borbe klasicne hrvac-udarac!

To daje i zanimljivost sportu. Mislim da je o sličnoj stvari pričao Diaz kad je dao intervju ovih dana. Pričao je da postoje sportaši i borci. Snaga i tehnika. I kad se sretnu dva sportaša, uvjek pobjedjuje jači. I dao je za primjer GSP-a sa čime se slažem. On dominira prvenstveno sa svojim tjelesnim sposobnostima, manje sa nekom inspiracijom u borbi što proizlazi iz manjka tehnika. Za razliku od njega se borac snalazi i lakše improvizira. Tada dolazi do atraktivnih završetaka. I to je cilj svog tog MMA showa. Atraktivne borbe. Nema tu pravih ljestvica, tu dolazi do momenta. Ko je u danom momentu snalažljiviji, bolji i pripremljeniji.
SILEĐŽIJA
2012-02-04T18:59:42Z
fanatic wrote:

rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

al opet ima li ijedan borac koji je odma krenuo u MMA vode bez obzira na godine? meni na pamet padaju tipovi kao Shaub i Mitrrione koji su iz drugih sportova dosli u borilacki i odmah u MMA!

Leben je odma krenuo u MMA , ,mislim da je i Guillard

sto je Poki trenira prije MMA ?

mislim da je on hrvač

Očito mu nije puno koristilo .Pogledaj na You Tubu šta mu Reljić radi ,a on nikad nije prije MMA trenirao hrvanje.
Đolo
2012-02-04T19:08:46Z
SILEĐŽIJA wrote:

fanatic wrote:

rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

al opet ima li ijedan borac koji je odma krenuo u MMA vode bez obzira na godine? meni na pamet padaju tipovi kao Shaub i Mitrrione koji su iz drugih sportova dosli u borilacki i odmah u MMA!

mislim da je on hrvač

Očito mu nije puno koristilo .Pogledaj na You Tubu šta mu Reljić radi ,a on nikad nije prije MMA trenirao hrvanje.

niko nije reko da je bio dobar hrvac :)20
huligan187
2012-02-04T19:42:37Z
SILEĐŽIJA wrote:

fanatic wrote:

rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

mislim da je on hrvač

Ta snimka gdje Reljić dominira nad Pokrajcem su s Pokrajčevih priprema gdje je s njim radilo više ljudi jedan za drugim, a isječci pokazuju samo segmente kad je radio s reljićem. Ta snimka nije vjedostojan pokazatelj omjera snaga u bilo kojem segmentu borbe jer je Pokrajac radio s minimalnim odmorom sa više ljudi, dok je Reljić ulazio više-manje svjež u svaku rundu.

No slažem se da Pokrajac nema nekakvo hrvanje. On se hrvanjem bavio rekreativno kad se u Hrvatskoj nitko nije time ozbiljnije bavio, tako da nije niti približno bio dobar ko naši današnji hrvači.
thelovacluka
2012-02-04T19:48:03Z
SILEĐŽIJA wrote:

fanatic wrote:

rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

mislim da je on hrvač

da..al je bio u xtreme couture i još nekoliko USA kampova i drillali su ga ko svinju 😃
Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-02-04T20:33:20Z
bruce lee wrote:

ima boraca koji su se počeli trenirat mma bez baznog sporta. npr. onaj grk što se borio protiv ahmića. do sada se pokazalo da im je to hendikep jer u pravilu nemaju neku specijalku kojom bi završili meč, bore se slično kao prosječni hrvači

ovo što su napisali o fedoru nije točno, jer mi što ga cjenimo govorimo da je on u ovih 20g od kada postoji mma najbolji borac a ne da ga nitko nikada neće nadmašit.
naravno da će za 10-20g doći netko tko će u svim segmentima borbe bit bolji od fedora. isto kao što se u boksu pojavio marciano pa muhamed ali pa tayson a danas imamo braću kličku

Najbolji teškaš da, najbolji borac ne. Što se rezultata, vladavine i protivnika tiče Anderson Silva je ipak no.1 svih vremena.
A Fedora će uskoro i GSP po tome prestići. GSP koji je što se svestranosti tiče definitivno najbolji svih vremena, samo što ga ne vole zbog ziheraškog stila.

pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
fist
  • fist
  • Advanced Member
2012-02-04T20:45:46Z
bero wrote:

bruce lee wrote:

ima boraca koji su se počeli trenirat mma bez baznog sporta. npr. onaj grk što se borio protiv ahmića. do sada se pokazalo da im je to hendikep jer u pravilu nemaju neku specijalku kojom bi završili meč, bore se slično kao prosječni hrvači

ovo što su napisali o fedoru nije točno, jer mi što ga cjenimo govorimo da je on u ovih 20g od kada postoji mma najbolji borac a ne da ga nitko nikada neće nadmašit.
naravno da će za 10-20g doći netko tko će u svim segmentima borbe bit bolji od fedora. isto kao što se u boksu pojavio marciano pa muhamed ali pa tayson a danas imamo braću kličku

Najbolji teškaš da, najbolji borac ne. Anderson Silva je ipak no.1 svih vremena, i po svestranosti i po rezultatima.
A Fedora će uskoro i GSP prestići po trajanju "vladavine".

Meni je Hendo osjetno ispred Silve po rezultatima. Pobjeđivao prvake u najjačim organizacijama, osvajao titule u raznim kategorijama, jedan od najstarijih osvajača pojaseva, tukao Fedora....

Mixed martial arts
Strikeforce Strikeforce Light Heavyweight Championship (One time)
Oldest combatant to win a Strikeforce championship (40 years, 194 days)

PRIDE Fighting Championships PRIDE World Middleweight Championship (One time; Last)
PRIDE World Welterweight Championship (One time; First; Last)
2005 PRIDE Welterweight Grand Prix Champion
First combatant to win PRIDE championships in multiple weight classes (Two)
First combatant to simultaneously hold multiple PRIDE championships (Two)

Ultimate Fighting Championship UFC 17 Middleweight Tournament Winner
Fight of the Night (Two times)
Knockout of the Night (One time)
2011 Fight of the Year vs. Maurício Rua on November 19 [1]

Fighting Network RINGS RINGS King of Kings 1999 Tournament Winner

Brazil Open Fight Brazil Open 1997 Lightweight Tournament Winner

bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-02-04T20:49:12Z
fist wrote:

Meni je Hendo osjetno ispred Silve po rezultatima. Pobjeđivao prvake u najjačim organizacijama, osvajao titule u raznim kategorijama, jedan od najstarijih osvajača pojaseva, tukao Fedora....

Mixed martial arts
Strikeforce Strikeforce Light Heavyweight Championship (One time)
Oldest combatant to win a Strikeforce championship (40 years, 194 days)

PRIDE Fighting Championships PRIDE World Middleweight Championship (One time; Last)
PRIDE World Welterweight Championship (One time; First; Last)
2005 PRIDE Welterweight Grand Prix Champion
First combatant to win PRIDE championships in multiple weight classes (Two)
First combatant to simultaneously hold multiple PRIDE championships (Two)

Ultimate Fighting Championship UFC 17 Middleweight Tournament Winner
Fight of the Night (Two times)
Knockout of the Night (One time)
2011 Fight of the Year vs. Maurício Rua on November 19 [1]

Fighting Network RINGS RINGS King of Kings 1999 Tournament Winner

Brazil Open Fight Brazil Open 1997 Lightweight Tournament Winner

A.Silva 6 godina drži UFC naslov, potukao je cijelu diviziju (i tvog Henda ko vola u kupusu :)2 ), neporažen 8 godina. Većeg uspjeha od toga nema.

A kad smo kod trofeja:

Shooto Middleweight Championship (One time)
Cage Rage Middleweight Championship (One time, final) - Three successful title defenses

Ultimate Fighting Championship
UFC Middleweight Championship (One time, current)
Unified UFC Middleweight and Pride FC Welterweight Championship
Most consecutive title defenses (Nine)
Most successful title defenses (Nine)
Most consecutive wins in the UFC (Fourteen)
Longest UFC title reign

- dr jupidu
SILEĐŽIJA
2012-02-04T21:01:07Z
huligan187 wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

fanatic wrote:

rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

mislim da je on hrvač

Ta snimka gdje Reljić dominira nad Pokrajcem su s Pokrajčevih priprema gdje je s njim radilo više ljudi jedan za drugim, a isječci pokazuju samo segmente kad je radio s reljićem. Ta snimka nije vjedostojan pokazatelj omjera snaga u bilo kojem segmentu borbe jer je Pokrajac radio s minimalnim odmorom sa više ljudi, dok je Reljić ulazio više-manje svjež u svaku rundu.

No slažem se da Pokrajac nema nekakvo hrvanje. On se hrvanjem bavio rekreativno kad se u Hrvatskoj nitko nije time ozbiljnije bavio, tako da nije niti približno bio dobar ko naši današnji hrvači.

Ja sam čuo i od nekih ljudi što treniraju tamo da je Reljić puno bolji hrvač od njega.

rampage308
2012-02-04T21:01:10Z
Hendo ispred svih sto se tice postignutih rezultata jer cinjenica je da nitko nije osvojio "trofeja" u MMA kao on

@Bero
Anderson je vec prestiga GSP-a zaboravio si da je GSP popusio naslov 2007.
evo jedna zanimljiva stvar Fedor je upisa 14 pobjeda u PRIDE-u , isto toliko pobjeda ima Anderson u UFC-u za sada
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-02-04T21:08:52Z
rampage308 wrote:

Hendo ispred svih sto se tice postignutih rezultata jer cinjenica je da nitko nije osvojio "trofeja" u MMA kao on

@Bero
evo jedna zanimljiva stvar Fedor je upisa 14 pobjeda u PRIDE-u , isto toliko pobjeda ima Anderson u UFC-u za sada

Napisao sam da će GSP prestić Fedora. :)37

Da, obojica imaju po 14 pobjeda i obojica su 6 godina bili na vrhu svoje kategorije. S tim što Silva u UFC-u ipak nije imao protivnike tipa Zuluzinho, Kohsaka, Nagata, Choi i sl. :)20
- dr jupidu
rampage308
2012-02-04T21:12:21Z
bero wrote:

rampage308 wrote:

@Bero

Napisao sam da će GSP prestić Fedora. :)37

Da, obojica imaju po 14 pobjeda i obojica su 6 godina bili na vrhu svoje kategorije. S tim što Silva u UFC-u ipak nije imao protivnike tipa Zuluzinho, Kohsaka, Nagata, Choi i sl. :)20

a je jebiga citan priko redova

da svaki Andersonov protivnik vridi ka 2 Fedorova :)20
fist
  • fist
  • Advanced Member
2012-02-04T21:12:52Z
bero wrote:

A.Silva 6 godina drži UFC naslov, potukao je cijelu diviziju (i tvog Henda ko vola u kupusu :)2 ), neporažen 8 godina. Većeg uspjeha od toga nema.

A Hendo je nokautirao Fedora koji bi tvojim Andersonom guzicu obrisao :)1
shogun33
2012-02-04T21:15:21Z
SILEĐŽIJA wrote:

huligan187 wrote:

SILEĐŽIJA wrote:

fanatic wrote:

rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

mislim da je on hrvač

Ja sam čuo i od nekih ljudi što treniraju tamo da je Reljić puno bolji hrvač od njega.

Ne znam za Pokija al kaze Arti da ne moze Reljicu u hrvanju nista
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-02-04T21:19:15Z
fist wrote:

bero wrote:

Nemaš pojma. Kakav mrtvi Fedor, kakav Silva...:

- dr jupidu
shogun33
2012-02-04T21:20:15Z
fist wrote:

bero wrote:

Hendi se dosta toga poklopilo a i gubio je dosta borbi, Silva ce ostavit puno veci "legasi"
SILEĐŽIJA
2012-02-04T21:22:59Z
fist wrote:

bero wrote:

Sadašnji Fedor u poluteškoj sumnjam da bi dobio Silvu.
Borisstandup
2012-02-04T21:33:13Z
bogme prvu rundu Silva nije bas bio najbolji s Hendom, pobro je dobre batine u toj rundi, u drugoj je stvarno pokazao da je najbolji
fist
  • fist
  • Advanced Member
2012-02-04T21:37:04Z
bero wrote:

fist wrote:

bero wrote:

Nemaš pojma. Kakav mrtvi Fedor, kakav Silva...:

:)20 :)20
fist
  • fist
  • Advanced Member
2012-02-04T21:39:42Z
shogun33 wrote:

fist wrote:

bero wrote:

Hendi se dosta toga poklopilo a i gubio je dosta borbi, Silva ce ostavit puno veci "legasi"

Poklopilo? Kako to misliš?