Marc88
  • Marc88
  • Advanced Member Topic Starter
2012-02-04T15:28:36Z
http://www.profightstore...ne-zelimo-cuti/9001.aspx 

prije nego krenemo u raspravu moze li mi netko navest 4-5 boraca koji su odmah krenuli u MMA vode bez maticnog sporta?

Procitao sam zanimljivu stvar u ovom clanku:

Bez obzira radi li se od njemu ili Andersonu Silvi, njihova će postignuća biti potisnuta zbog višeg nivoa vještine u sportu i činjenice da će u narednom desetljeću većina boraca već od početka trenirati samo MMA.
Sponsor
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-02-04T15:35:15Z
Marc88 wrote:

prije nego krenemo u raspravu moze li mi netko navest 4-5 boraca koji su odmah krenuli u MMA vode bez maticnog sporta?

Većina boraca se počne baviti nekim borilačkom sportom već u osnovnoj ili najkasnije srednjoj školi.
A MMA je novi sport koji se globalno počeo širiti tek u ovom mileniju, tako da ovo tvoje pitanje može vrijediti za nadolazeće borce, rođene najranije od '90 pa nadalje.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
Marc88
  • Marc88
2012-02-04T15:38:36Z
al opet ima li ijedan borac koji je odma krenuo u MMA vode bez obzira na godine? meni na pamet padaju tipovi kao Shaub i Mitrrione koji su iz drugih sportova dosli u borilacki i odmah u MMA!
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2012-02-04T16:00:42Z
Forest Grifin, nisam siguran ali mislim i Rich Franklin.Ima ih još ali trenutno ne mogu da se setim.
SILEĐŽIJA
2012-02-04T16:00:56Z
Marc88 wrote:

al opet ima li ijedan borac koji je odma krenuo u MMA vode bez obzira na godine? meni na pamet padaju tipovi kao Shaub i Mitrrione koji su iz drugih sportova dosli u borilacki i odmah u MMA!

Ma mislim da je Shaub i prije trenirao MMA paralelno s američkim nogometom ,samo ne toliko ozbiljno.Za Mitrionea ne znam.
SILEĐŽIJA
2012-02-04T16:01:58Z
bero wrote:

Marc88 wrote:

Većina boraca se počne baviti nekim borilačkom sportom već u osnovnoj ili najkasnije srednjoj školi.
A MMA je novi sport koji se globalno počeo širiti tek u ovom mileniju, tako da ovo tvoje pitanje može vrijediti za nadolazeće borce, rođene najranije od '90 pa nadalje.

Tu se slažem stobom
bero
  • bero
  • Advanced Member
2012-02-04T16:03:43Z
Losh wrote:

Forest Grifin, nisam siguran ali mislim i Rich Franklin.Ima ih još ali trenutno ne mogu da se setim.

Griffin je bio policajac, znači MMA mu sigurno nije prvi doticaj s borilačkim sportovima.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
fist
  • fist
  • Advanced Member
2012-02-04T16:04:24Z
Rory Mc Donald mi pada na pamet. Mislim da je taj dečko odmah krenuo s MMA bez nekih ranijih pokušaja u drugim borilačkim sportovima.

Kod nas, većina boraca ispod 22-23 godine su krenuli odmah s MMA, kod mene u klubu velika većina mlađih nikad ništa drugo nije trenirala već su odmah krenuli s MMA, a za 4-5 godina, mislim da će i u UFC-u velika većina biti takvih.
SILEĐŽIJA
2012-02-04T16:13:24Z
fist wrote:

Rory Mc Donald mi pada na pamet. Mislim da je taj dečko odmah krenuo s MMA bez nekih ranijih pokušaja u drugim borilačkim sportovima.

Kod nas, većina boraca ispod 22-23 godine su krenuli odmah s MMA, kod mene u klubu velika većina mlađih nikad ništa drugo nije trenirala već su odmah krenuli s MMA, a za 4-5 godina, mislim da će i u UFC-u velika većina biti takvih.

E taj je dečko potencijal.On bi prvi mogao skinut GSPa s vrha.

balkanbomber
2012-02-04T16:24:31Z
fist wrote:

neznam, velicina da, ali mislim da ce oni najbolji kao i sad uvjek biti iz neke specificne borilake vjestine, kao neki jak hrvac, ili neki predobar jitser, gdje ce oni prosjecni bit ti
mma pocetnici koji ce sve znat dobro ali nist odlicno... mislim da ce i dalje oni vladat kojima je jedna specialka "bread and butter"
On je čovjek jako dobar momak!
Losh
  • Losh
  • Advanced Member
2012-02-04T16:35:08Z
bero wrote:

Losh wrote:

Griffin je bio policajac, znači MMA mu sigurno nije prvi doticaj s borilačkim sportovima.

A čuj, mislio sam u za onaj full trening.Upoznao je verovatno većinu veština ali nije to to.On je kasnije krenuo direktno na mma i nema bazični sport.
Marc88
  • Marc88
2012-02-04T16:39:49Z
Svi cekamo dolazk te „indigo“(ili kako vec) generacije koja ce od samih pocetaka trenirat MMA, ali znaci li to puno? Davno je bilo kad su se borci drzali jedne vjestine, danas vecina dodje iz jedne u kojoj je odlican a onda usavrsi druge tako da je u svemu dobar a u necem odlican. Ono sto mi je smijesno u ovom clanku je ovaj dio:

„Bez obzira radi li se od njemu ili Andersonu Silvi, njihova će postignuća biti potisnuta zbog višeg nivoa vještine u sportu i činjenice da će u narednom desetljeću većina boraca već od početka trenirati samo MMA“

Zasto bi to bilo tako?
Fedor(bio) i Silva su nevjerovatno nadareni i talentirani te kompletni borci, ne vidim kakvi ce to borci doci s kojim se oni ne bi mogli nositi, ili pak Santos i Jones? Mogu se okladiti da ce u cijeloj povijesti MMA uvijek biti boraca koji ce dolaziti iz hrvanja,K-1 i sl., naravno da ce usavrsit i druge vjestine kao i sad i ne vidim zasto bi borci koji od pocetka treniraju MMA bili bolji od ovih koji imaju maticni sport?

Ne znam, po meni to nema neke logike, evo ove primjer koje ste naveli, nijedan od tih boraca nije nesto posebno!
Inace slazem se s balkanbomberom.
sivan
2012-02-04T17:09:02Z
Pa MMA i je mješavina raznih vještina. Mislim da ne možemo nikad govorit o specijalistu za MMA. Takav koji nema nekog matičnog sporta/vještine nikako ne može bit najuspješniji u MMA. Možda u uličnoj tučnjavi da :)
Poznato je da u svakom vrhunskom sportu pobjednici imaju neke odredjene specijalke koje upotrebljavaju. Znači ako nemaš takve tehnike ne možeš biti najdominantniji nikako. Sve ostale tehnike nadogradjuješ oko specijalke. Ne vidim kako bi moglo bit drugačije.
rampage308
2012-02-04T17:11:12Z
Marc88 wrote:

Leben je odma krenuo u MMA , ,mislim da je i Guillard

sto je Poki trenira prije MMA ?
fanatic
2012-02-04T17:15:51Z
rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

mislim da je on hrvač
"I was in Las Vegas when the Nogueira brothers first touched down in America. There was a bus, this is a true story. There was a bus that pulled up to a red light, and Little Nog tried to feed it a carrot, while Big Nog was petting it. He thought it was a horse"
bruce lee
2012-02-04T18:05:39Z
bero wrote:

Marc88 wrote:

ima boraca koji su se počeli trenirat mma bez baznog sporta. npr. onaj grk što se borio protiv ahmića. do sada se pokazalo da im je to hendikep jer u pravilu nemaju neku specijalku kojom bi završili meč, bore se slično kao prosječni hrvači

ovo što su napisali o fedoru nije točno, jer mi što ga cjenimo govorimo da je on u ovih 20g od kada postoji mma najbolji borac a ne da ga nitko nikada neće nadmašit.
naravno da će za 10-20g doći netko tko će u svim segmentima borbe bit bolji od fedora. isto kao što se u boksu pojavio marciano pa muhamed ali pa tayson a danas imamo braću kličku
problem je što vi želite pobjedit, to je ta igra između vas i publike
Marc88
  • Marc88
2012-02-04T18:19:58Z
sivan wrote:

Pa MMA i je mješavina raznih vještina. Mislim da ne možemo nikad govorit o specijalistu za MMA. Takav koji nema nekog matičnog sporta/vještine nikako ne može bit najuspješniji u MMA. Možda u uličnoj tučnjavi da :)
Poznato je da u svakom vrhunskom sportu pobjednici imaju neke odredjene specijalke koje upotrebljavaju. Znači ako nemaš takve tehnike ne možeš biti najdominantniji nikako. Sve ostale tehnike nadogradjuješ oko specijalke. Ne vidim kako bi moglo bit drugačije.

normalno, osobno mislim da je to precjenjeno ali vrijeme ce pokazat, no jedno je sigurno sudar stilova ce uvijek postojat, uvijek ce netko bit bolji u hrvanju netko u stojci, Santos-Cain,Sonnen-Silva sve kompletni borci a borbe klasicne hrvac-udarac!
The Miner
2012-02-04T18:21:56Z
Marc88
  • Marc88
2012-02-04T18:23:53Z
bruce lee wrote:

ovo što su napisali o fedoru nije točno, jer mi što ga cjenimo govorimo da je on u ovih 20g od kada postoji mma najbolji borac a ne da ga nitko nikada neće nadmašit.
naravno da će za 10-20g doći netko tko će u svim segmentima borbe bit bolji od fedora. isto kao što se u boksu pojavio marciano pa muhamed ali pa tayson a danas imamo braću kličku

to sam vec pisao, Servern,Shamrock i ekipa su bili nesto kao Marciano, ali Fedor je kao Tayson, Klicke su danas savrseni ali nikad necemo znati jesu li bolji od Taysona i ekpie jer su i oni bili odlicni! Mozda jednog dana dodje neki bolji borac ali Fedor ce bit ravnopravan a ne kao Servern koji je samo "legenda svog vremena"! Neki borci pisu povijest zbog svoje kvalitete kao Fedor a neki samo zato jer su bili prvi!
Cain
  • Cain
  • Advanced Member
2012-02-04T18:25:17Z
rampage308 wrote:

Marc88 wrote:

Za Lebena mi je najjače na Wiki kad mu pod fight style piše brawling
:)18

My PFS Bets:
9 Wins, 0 Losses, 0 Draws, and 1 no contests.
http://i232.photobucket....ms/ee199/mazon21/UFC.png