bero
  • bero
  • Advanced Member Topic Starter
2012-01-10T19:18:17Z
Ja sam odgojen u katoličkom duhu, imam sve sakramente, ali moj odabir kao odrasle osobe je ateizam, jer jednostavno mi religije nemaju smisla ni uporišta u logici.
No to sve nije nimalo bitno već kakva si osoba. Nema većeg licemjerja od klečanja u crkvi nedjeljom, a ostalih 6 dana si zadnje smeće.
pfs-prevarantske frustrirane seljačine
- dr jupidu
nofrx
2012-01-10T19:18:38Z
mark wrote:

bero wrote:

thelovacluka wrote:

komunizam=fašizam=nacizam itd. po smaknućima, represiji itd.

ko to ne shvaća, nema razum.

glavno da se danas okuplja 30 000 ljudi za titov rođendan.

Ljudi shvaćaju kako žive.
Bio je diktator, ali pod Titom su svi radili i više nego ugodno živjeli. Ne okupljaju se nit ga štuju bez razloga.

ajmo hipotetski reć da si u pravu samo još nadodaj ..osim onih koje je dao likvidirati..a to je za Hrvatsku u odnosu na ondašnji broj stanovnika skoro pa genocid nad vlastitim narodom. Vjerojatno smo po broju žrtava na broj stanovnika u svjetskom vrhu.

s kojim ti to brojem raspolažeš?
KW CHAMPION
Reaktivac
2012-01-10T19:20:09Z
nofrx wrote:

zašto komentiraš samo križarske ratove?
ima crkva puno većih zločina.

šta kažeš na inkviziciju, nasilno pokrštavanje srednjeameričkih indijanaca, vjerske ratove protiv reformista?

ko je pobio husite u češkoj?
ko bi pobio sve njemačke protestante da ih šveđani nisu zaštitili?(vidi tridesetogodišnji rat).
ko je pobio katare u francuskoj?

Uopće ne komentiram samo križarske ratove.

Tko je pobio poljake u katinskoj šumi ?

Tko je naredio masovni pokolj hrvata na križnom putu pa sve do Bleiburga ?

Dali ti je poznato da je Staljin imao obračune i "čistke" naspram sovjetskih židova ?

Tko je pobio sve političke neistomišljenike putem tajnih službi; što unutar, a što u inozemstvu ?

Otkud ti znaš dali je nasilno pokrštavanje sjevernoameričkih inidijanaca bili prisilno ili ne ? Uostalom, baš si našao primjer...

Možemo tako do Adama i Eve... 🙂
bero
  • bero
2012-01-10T19:20:35Z
mark wrote:

bero wrote:

thelovacluka wrote:

Bio je diktator, ali pod Titom su svi radili i više nego ugodno živjeli. Ne okupljaju se nit ga štuju bez razloga.

ajmo hipotetski reć da si u pravu samo još nadodaj ..osim onih koje je dao likvidirati..a to je za Hrvatsku u odnosu na ondašnji broj stanovnika skoro pa genocid nad vlastitim narodom. Vjerojatno smo po broju žrtava na broj stanovnika u svjetskom vrhu.

Poslije rata je bio kaos zbog čistki i ostalih sranja, tada nitko nije bio siguran pa ni sami komunisti. Ali od 60-ih pa nadalje su manje više svi dobro živjeli, zbog tog perioda mnogima i je Tito u dobrom sjećanju.

- dr jupidu
nofrx
2012-01-10T19:22:45Z
Reaktivac wrote:

nofrx wrote:

zašto komentiraš samo križarske ratove?
ima crkva puno većih zločina.

šta kažeš na inkviziciju, nasilno pokrštavanje srednjeameričkih indijanaca, vjerske ratove protiv reformista?

ko je pobio husite u češkoj?
ko bi pobio sve njemačke protestante da ih šveđani nisu zaštitili?(vidi tridesetogodišnji rat).
ko je pobio katare u francuskoj?

Uopće ne komentiram samo križarske ratove.

Tko je pobio poljake u katinskoj šumi ?

Tko je naredio masovni pokolj hrvata na križnom putu pa sve do Bleiburga ?

Dali ti je poznato da je Staljin imao obračune i "čistke" naspram sovjetskih židova ?

Tko je pobio sve političke neistomišljenike putem tajnih službi; što unutar, a što u inozemstvu ?

Otkud ti znaš dali je nasilno pokrštavanje sjevernoameričkih inidijanaca bili prisilno ili ne ? Uostalom, baš si našao primjer...

Možemo tako do Adama i Eve... :)

znam zato što sam čita o tome.
mučenjima su prisiljavali indijance da promjene vjeru.

znači ne negiraš zločine crkve osim pokrštavanja indijanaca?

sad mi reci po čemu su ti zločini manji od staljinovih?
KW CHAMPION
e.peace
2012-01-10T19:24:06Z
bero wrote:

Ja sam odgojen u katoličkom duhu, imam sve sakramente, ali moj odabir kao odrasle osobe je ateizam, jer jednostavno mi religije nemaju smisla ni uporišta u logici.
No to sve nije nimalo bitno već kakva si osoba. Nema većeg licemjerja od klečanja u crkvi nedjeljom, a ostalih 6 dana si zadnje smeće.

Po islamu recimo
Allah može da oprašta grijehe načinjene prema njemu,ali grijehe prema drugom čovjeku ne može!
a vjerovatno je isto u svakoj religiji,jer po meni samo su svi prepisali od jevreja :)20 :)20
ustvari možda je Budha najbolji,ako ništa jedan je od najstarijih.:)15
peace
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-01-10T19:25:17Z
bero wrote:

mark wrote:

bero wrote:

thelovacluka wrote:

Poslije rata je bio kaos zbog čistki i ostalih sranja, tada nitko nije bio siguran pa ni sami komunisti. Ali od 60-ih pa nadalje su manje više svi dobro živjeli, zbog tog perioda mnogima i je Tito u dobrom sjećanju.

itekako je imao kontrolu nad jedinicama. izravno je odgovoran za pokolje. glupo je tu činjenicu negirat i gurat pod tepih. u masu publikacija svsrtava ga se u vodeće zločince. nikakav bolji život ne oprvadava njegove pokolje. da je tebi osobno netko tamo stradao onda bi vjerojatno drugačije razmišljao
nofrx
2012-01-10T19:26:18Z
mark wrote:

bero wrote:

mark wrote:

bero wrote:

thelovacluka wrote:

itekako je imao kontrolu nad jedinicama. izravno je odgovoran za pokolje. glupo je tu činjenicu negirat i gurat pod tepih. u masu publikacija svsrtava ga se u vodeće zločince. nikakav bolji život ne oprvadava njegove pokolje. da je tebi osobno netko tamo stradao onda bi vjerojatno drugačije razmišljao

a di su Bush stariji i Bush mlađi na rang listi u tim publikacijama?
ili ne znam koji je već bio predsjednik kad su ubijali indijance?

KW CHAMPION
e.peace
2012-01-10T19:27:19Z
Kad ste već kod Adam-a i Eve jedna prigodna

http://www.youtube.com/watch?v=0zCTnzGOLDk 
thelovacluka
2012-01-10T19:27:40Z
bero wrote:

isto tako kao i samoprozvani liberalni kvaziintelektualci koji ne barataju činjenicama i logikom nego subjektivnim mišljenjem i predrasudama.

isto sranje drugo pakovanje..

ja sam našao svoju logiku ne u vjerovanju u bradatu osobu na nebu negu u nečemu dubljem. općem shvaćanju sebe i svih stvari oko mene.

Za popust na IHERB.COM upišite code: WZK091
Satrap
2012-01-10T19:36:29Z
mark wrote:

Sad zamjeni Tita Tuđmanom i bit će ti jasno zašto Gotovina i Markač danas sjede u Haagu.
Reaktivac
2012-01-10T19:37:55Z
nofrx wrote:

Čitao sam i ja o svemu i svačemu...

Tko je rekao da negiram zločine crkve ? No, nisu to zločini crkve već izopčenog klera i morbidnog doba nazadovanja tijekom srednjeg vijeka.

Da se kler držao Biblije, nebi bilo zločina, tako da dolazimo do zaključka koji je dokoske objasnio na svoj način. :)36

Staljin je pobio više ljudi nego Hitler, počevši od dolaska na vlast pa za vrijeme i nakon WWII...

Nije istina da negiram zločine crkve, ali mogu razumjeti razloge i turbulentna vremena ljudskog tupila i nepismenosti, koje je vladalo u srednjem vijeku. Nepismenim ljudima najlakše je manipulirati.
The Miner
2012-01-10T19:38:03Z
tuđmana je smrt spasila od haaga.
nofrx
2012-01-10T19:42:03Z
Reaktivac wrote:

nofrx wrote:

Čitao sam i ja o svemu i svačemu...

Tko je rekao da negiram zločine crkve ? No, nisu to zločini crkve već izopčenog klera i morbidnog doba nazadovanja tijekom srednjeg vijeka.

Da se kler držao Biblije, nebi bilo zločina, tako da dolazimo do zaključka koji je dokoske objasnio na svoj način. :)36

Staljin je pobio više ljudi nego Hitler, počevši od dolaska na vlast pa za vrijeme i nakon WWII...

Nije istina da negiram zločine crkve, ali mogu razumjeti razloge i turbulentna vremena ljudskog tupila i nepismenosti, koje je vladalo u srednjem vijeku. Nepismenim ljudima najlakše je manipulirati.

ponovo te pitam, koja je razlika između crkvenih i komunističkih zločina?
ja ne vidim razliku.

KW CHAMPION
nofrx
2012-01-10T19:42:28Z
treba gledat šta neki simbol predstavlja onome ko ga koristi.

onaj ko stavi srp i čekić sigurno ne želi time reć da bi ubija staljinove neistomišljenike.

onaj ko stavi katolički križ ne želi time dat do znanja da bi ubijao muslimane, protestante i vještice.

ali zato onaj ko stavi kukasti križ jasno daje do znanja koju zločinačku ideologiji podržava i odobrava.
KW CHAMPION
Reaktivac
2012-01-10T19:43:37Z
nofrx wrote:

ja ne vidim razliku.

Da si išao u crkvu, znao bi razliku. :)

Zločin je zločin, ma tko ga počinio...
Satrap
2012-01-10T19:48:22Z
Reaktivac wrote:

nofrx wrote:

ja ne vidim razliku.

Da si išao u crkvu, znao bi razliku. :)

Zločin je zločin, ma tko ga počinio...

Zločin je zločin al kad ga čini netko tko zastupa Gospodina na zemlji onda to ima sasvim drugu težinu.
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-01-10T19:49:00Z
Satrap wrote:

mark wrote:

Sad zamjeni Tita Tuđmanom i bit će ti jasno zašto Gotovina i Markač danas sjede u Haagu.

Ni Tuđma, ni Markač ni Gotovina nisu zapovjedili nikakve zločine valjda se u tome svi slažemo. To što je netko ubio nekog civila na terenu ide na teret toj osobi. Ne radi se o masovnim zapovijeđenim zločinima kao za Tita nego pojedinačnim za koje trebaju odgovarat pojedinci
mark
  • mark
  • Advanced Member
2012-01-10T19:51:42Z
The Miner wrote:

tuđmana je smrt spasila od haaga.

vjerojatni si konačno u nečemu u pravu ali opet vjerojatno nisi zbog razloga zbog kojeg bi ga Haag tražio. To nikako nisu naređenja zločina ili etničko čišćenje Srba koje bi mu vjerojatno prikrpali da pokažu kako smo svi mi krivi za rat jendako
bero
  • bero
2012-01-10T19:54:12Z
mark wrote:

bero wrote:

mark wrote:

bero wrote:

thelovacluka wrote:

Ti vodiš istovremeno rasprave s više ljudi pa si mene quotao slučajno ili? jer ne znam gdje si u mom postu vidio da ja negiram ili uopće spominjem ovo blondano?
Ja govorim zašto ga toliko raje štuje, a za zločine s bilo čije strane bili ne smije nikad biti opravdanja. I kao što sam već napisao, osobno mi je netko u tim čistkama stradao.

- dr jupidu
Similar Topics
Users browsing this topic